Tietoiskuja ja viihdettä keittiössä – Kutsu ystäväsi kylään nauttimaan tietoa

Kitchen ID | Issue 2 | 2017

A la Carte -keittiöt Kitchen ID 2

Nykyisin viihtyisään ruokailukokemukseen liittyy ruoan maun ja ulkonäön lisäksi paljon muutakin. Tarkempi tieto tuotteista, siitä mistä ruoka on peräisin ja kuka sen on valmistanut voivat tehdä kokemuksesta entistä paremman. Emme kuitenkaan ole kiinnostuneita kylmistä faktoista vaan haluamme vastaanottaa tiedon mukaansa tempaavaan tarinaan käärittynä. Me haluamme saada tietoa ja kokea viihdettä yhtä aikaa.

Siksi asiantuntijan palkkaamisesta on tullut uudenlainen illalliskokemus, jossa keittiömestari, viinimestari tai muu ammattilainen kutsutaan tuomaan inspiraatiota iltaan. Asiantuntija on tilaisuuden keskipisteenä ja vieraat ympäröivät häntä saadakseen uusia inspiraationlähteitä ja ruokaa koskevia ajattelutapoja.

Päivälliskerhojen pioneeri ja ruokateemoista kirjoittava Kerstin Rodgers järjestää säännöllisesti erilaisia tilaisuuksia ja luentoja. Yhdellä luennoistaan hän kertoo tofun valmistuksen historiasta ja prosessista ja antaa vieraidensa maistella erilaisia tofuja. Kerstin on pannut merkille, että ihmiset haluavat oppia yhä enemmän eri raaka-aineista ja ruokakulttuureista. Hän uskoo että ilmiöstä, jossa kotiin kutsutaan asiantuntija, on tulossa aina vain suositumpi tapa oppia uutta, yksilöllisellä ja rennolla otteella.

 

A la Carte -keittiöt Kitchen ID 2

”Ihmiset haluavat oppia uusia asioita ruoasta, mutta eivät tylsästi tai teennäisesti. Haluamme saada tietoa hauskalla, rennolla ja erityisesti sosiaalisella tavalla. Omassa opetuksessani on kyse myös vuoropuhelusta ja keskustelusta.”

Kerstin Rodgers, keittiömestari ja kirjailija, joka järjestää luentoja mm. tofusta.  

Haluaisitko kokeilla viihteellistä ruokatietouskonseptia? Tässä kolme vinkkiä, joilla teet tilaisuudesta mahdollisimman viihtyisän:

Illallista edeltävä tilaisuus.

Asiantuntijan tai ystävän kutsuminen luennoimaan ei tarkoita, että koko ilta keskittyisi opetukseen. Lyhyt viihteellinen ruokatietoustilaisuus alkumaljan aikaan toimii hyvänä lämmittelynä ja viihtyisän illan käynnistäjänä. Kerää vieraasi keittiöön ja anna asiantuntijan jakaa tietouttaan ennen pöytään käymistä. Ruokailun aikana voit sitten halutessasi jatkaa epämuodollisempaa keskustelua teemasta.

Pidä tilaisuus rentona.

Vaikka keskiössä ovatkin asiantuntemus ja tiedon välittäminen, tilaisuuden ei silti tarvitse olla muodollinen tai ylivakava. Ajatuksena on, että vieraat oppisivat jotakin uutta, viihteellisesti.

Kokeileminen.

Pitipä tilaisuuden sitten palkattu asiantuntija tai ystävä, huolehdi että hänellä on tarjolla jotain teemaan liittyvää, jota vieraat voivat tunnustella, haistella ja maistella.

Lahjakassi.

Pieni teemaan liittyvä tuote, kirja tai esite, joka ojennetaan lahjakassissa, on vieraille mukava tapa tutustua aiheeseen syvemmin.