Rohkeutta ruuanlaittoon!

Haluamme kannustaa suomalaisia rohkeuteen keittiössä. Oli kyse sisustuksesta tai ruuanlaitosta, kannattaa keittiössä ottaa riskejä – kodin sydänkin kaipaa välillä irtiottoja.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Länsiafrikkalaisen ruuan ilosanomaa Suomessa levittävä African Pots -ravintolan kokki Fatima Usman on oikea henkilö, jolta kysyä neuvoa rohkeuden löytämiseen kokkailussa. Keittiömaailman Fabianinkadun lippulaivamyymälässä marraskuussa toimittajia ja bloggareita kestinneen Usmanin mukaan maustamisessa kannattaa edetä pienin askelin. Jos kaipaa lisää lämpimiä makuja ruokiinsa, kannattaa aloittaa tomaattien, sipulien ja inkiväärin rohkeammasta käytöstä. Asteittain voi siirtyä vahvempiin chilijauheisiin ja -kastikkeisiin.

Maustamisessa tasapaino on erityisen tärkeää. Jos lisäät suolaa, muista lisätä myös makeutta samassa suhteessa. Sokerin lisäksi hunaja ja kardemumma ovat hyviä makeuttajia ruuanlaitossa.

Usman vannoo ruuanlaitossa myös inkiväärin nimeen. Inkivääri toimii mausteena liemissä, padoissa ja kastikkeissa – ja ruokajuomissa. Herkullisen inkiväärijuoman saa keittämällä inkivääri- ja appelsiinipaloja runsaalla hunajalla makeutetussa vedessä. Orastava flunssakin kaikkoaa tällä terveyspommilla.

Kutkuttaako kokeilla astetta eksoottisempia makuja? African Pots -ravintolan ruokalistalta tuttu pinaatti-dawadawa-kastike tuo uusia makuja keittiöösi. Innostavia ruuanlaittohetkiä!

Pinaatti-dawadawa-kastike

Ainekset:

½ jamssi
7–8 dl pinaattia
1 punasipuli
1 paprika
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
1–2 tl chilijauhetta
2,5 dl palmuöljyä
1 rkl Dawadawa-jauhetta
suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet:

Kuori ja viipaloi jamssit. Keitä pehmeiksi vedessä, johon on lisätty hieman suolaa.

Paista paloiteltu punasipuli, paprika ja valkosipuli palmuöljyssä. Poista kosteus pinaateista, jos käytät pakastepinaattia. Lisää paloiteltu pinaatti paistokseen ja mausta kasvisliemikuutiolla. Lisää dawadawaa, suolaa ja chilijauhetta maun mukaan.

Tarjoile joko sellaisenaan jamssin kanssa tai lihan, kanan tai kalan kanssa.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Luokka: Blogit

Maijan Maailma logo

Blogit Maijan Maailma blogi

Maijan Maailma on Maija Lukkari-Nymanin luotsaama blogi, joka kokoaa sisustukseen hurahtaneen lakinaisen lähteitä muiden iloksi. Maailmassa on niin paljon mielenkiintoista koettavaa, kokeiltavaa, nähtävää ja opittavaa.

Lue lisää aiheesta Maijan Maailma blogi
Keittiömaailma goes Africa -ilta. Afrikkalainen keittiö on yhteinen leikkikenttä

Blogit Afrikkalainen keittiö on yhteinen leikkikenttä

African Potsin hurmaava kokki Fatima Usman tutustutti meidät länsiafrikkalaisen keittiön saloihin. Illan suurin oppiläksy: mitä enemmän kokkeja, sitä hauskempaa keittiössä on.

Lue lisää aiheesta Afrikkalainen keittiö on yhteinen leikkikenttä
Teaser-Image A la Carte

Blogit Blogi: Väriä keittiöön

Syksy on uuden alkua. Tänä vuonna syksyn henki näkyy keittiössä uusina, rohkeina väriyhdistelminä. Täysvalkoinen keittiö vaihtuu keltaiseen, turkoosiin tai syvään metsänvihreään.

Lue lisää aiheesta Blogi: Väriä keittiöön
Mies tuli keittiöön blogi

Blogit Blogi: Mies tuli keittiöön

"Kymmenen vuotta sitten oman keittiöremontin pyörteissä tein elämäni parhaan päätöksen. Kysyin puolisoltani, mitä hän keittiöltä haluaa, ja remontti toteutettiin hänen toiveitaan mukaillen."

Lue lisää aiheesta Blogi: Mies tuli keittiöön