Espoon avajaisten herkkureseptit

Suomen kokkimaajoukkueen Aki Kinnuselta.
Lue lisää >>

Aki Kinnunen kokkaili avajaisviikonloppuna 10.1.2016 AEG:n kodinkoneilla A la Carten Scuro -keittiössä.

Ota tästä huippureseptit talteen.

Valkosuklaata ja lakkaa

Valkosuklaakakku

100g valkosuklaata paloina
100g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
2½ dl vehnäjauhoja + hieman vuoan jauhotukseen

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 200C. Voitele ja jauhota kakkuvuoka, laita sivuun. Raasta sitruunankuori hienoksi (käytä vain keltainen osa kuoresta.) purista myös sitruunasta mehu.
2. Paloittele suklaa ja leikkaa voi pienemmiksi paloiksi. Sulata voi ensin kattilassa ja sitten sekoittaa karkeasti rouhitun suklaan sekaan.
3. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja suola lusikalla voi-suklaaseokseen. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää myös raastettu sitruunankuori ja mehu. Sekoita nopeasti vielä vehnäjauhot sekaan, vältä liikaa sekoittamista.
4. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes reunat saavat hieman väriä ja pinta on pysähtynyt. Kakun pitää olla tahmea keskeltä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Paahdettu valkosuklaa:

300g valkosuklaata

1. Laita valkosuklaa uunivuokaan.
2. Paista 130 asteessa 3x10 minuuttia. Sekoita suklaata jokaisen 10 minuutin jälkeen.
3. Jäähdytä jääkaapissa.
4. Rouhi jäähtynyt suklaa paloiksi.

Valkosuklaa namelaka

100g maito
5g glukoosi
3,5g liivate
180g valkosuklaata
190g kylmää kermaa

1. Keitä maidosta, turkinpippureista ja glukoosista liemi.
2. Lisää liotetut liivatteet kuumaan liemeen.
3. Sulata suklaa.
4. Tee kuumasta liemestä ja suklaasta emulsio.
5. Poraa sauvasekoittimella massaan kerma ohuena nauhana.
6. Laita pursotinpussiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia ennen käyttöä.

Mascarpone kreemi:

150g cremefraiche
250g jogurtti
200g mascarpone
1 vaniljatanko
100g sokeri

1. Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet kulhoon.
2. Laita muut ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
3. Laita pursotinpussiin ja sido kelmunarulla pussi kiinni.

Lakkahilloke:

200 g lakkoja
40 g hillosokeria

1.Laita ainekset kattilaan ja kiehauta.
2.Tarjoile makusi mukaan joko lämpimänä tai kylmänä.

Luokka: Tapahtumat