• Remontointi keittiö pohjakuva
  • Keittiö remontointi mittanauha
  • Keittiö remontointi
  • Petra-keittiöt Milka 960 usvan valkoinen maalattu mdf-ovi

Onnistunut keittiöremontti

Täältä löydät vinkkejä onnistuneeseen keittiöremonttiin.

Ohjeita onnistuneeseen remontointiin:

Tee suunnitelmat yhdessä luotettavan ja kokeneen ammattilaisen kanssa. Vain todelliset ammattilaiset pystyvät ehdottamaan parhaita, kotisi ansaitsemia ratkaisuja. Suunnitelma ei välttämättä maksa mitään ja voi jopa auttaa säästämään rahaa hankkeen loppupuolella.

Tee kaikki suunnitelmat riittävän ajoissa, jotta voit rauhassa kerrata ja jalostaa niitä ideoiden perusteella vielä paremmiksi. Väljällä aikataululla voit myös varmistua siitä, että kaikki tarvittavat osuudet on huomioitu.

Laadi remontille budjetti ja varaa hankkeeseen riittävästi rahaa. Yllättävät ja suunnittelemattomat menot voivat viivyttää tai vaarantaa koko hankkeen, ja melko varmasti remontti tulee suunnittelemattomana myös kaikkein kalleimmaksi.

Valitse remontin kumppaniksi toimittaja, joka huolehtii mahdollisimman suuresta ja selkeästi yksilöidystä kokonaisuudesta. Hyvä ja laaja-alainen kumppani takaa oman osuutensa onnistumisen, työnjohdon sekä tarvittavat sähkö- ja putkityöt. Paras ja luotettavin tulos syntyy, kun yksi toimittaja vastaa sekä tavaroiden että työn toimituksesta ja yhteensopivuudesta. Lisäksi kustannukset ovat luotettavasti selvillä. Varo asentajia, joiden taustaa et tunne.

Selvitä, onko tekijä yksityishenkilö, yritys vai ammatinharjoittaja: vaadi verokortti tai Y-tunnus ja ennakkoperintärekisteriote. Rekisteröidyn yrityksen työstä voit saada verotuksessa kotityön vähennyksen. Jos tekijä on yksityishenkilö, tulee sinun huolehtia tuloveron perinnästä, vakuutuksista sekä sosiaaliturvamaksuista.

Tee aina kirjallinen tavaratoimitus- ja työsopimus. Kirjallinen sopimus varmistaa jo alkuvaiheessa, että osapuolet ovat ymmärtäneet toisensa samalla tavalla. Näin vältetään väärinkäsityksistä syntyvät ristiriidat. Ongelmatilanteissa voit osoittaa, mistä on sovittu ja mitä toimituksen pitää sisältää.

Kilpailutus on aina paikallaan, mutta halpaan ei kannata mennä, sillä siellä piilee usein suurin riski. Vertaile sen sijaan erilaisia vaihtoehtoja ja valitse niistä oman tavoitteen kannalta sopivimmat. Tavaran ja työn tyyppi ja laatu eivät todellakaan ole kaikissa paikoissa samoja - eivätkä sen mukaisesti hinnatkaan.

Näin unelma uudesta keittiöstä muuttuu todeksi

1) Aloita tutustumalla laajaan valikoimaan
Olipa kyse sitten tyylistä, toimivuudesta tai yksityiskohdista, tämän päivän keittiö on täynnä mahdollisuuksia. Mitä laajemmat mallistot ja tuoterepertuaari suunnittelijalla on käytössään, sitä paremmin modernin keittiön mahdollisuudet saadaan hyödynnettyä.

2) Varmista, että käytössä on hyvä suunnittelija
Onnistunut keittiöremontti alkaa suunnittelulla. Suunnittelussa on kyse tyylin ja käyttötarpeiden yhdistämisestä nykyaikaisten keittiöiden lähes rajattomiin mahdollisuuksiin. Uuden keittiön suunnittelu vanhan tilalle vaatii vielä erityistä ammattitaitoa, koska tila asettaa usein rajoitteita ja toisaalta taas tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

3) Muista, että keittiö on kodin käytetyin kalustekokonaisuus
Nyt puhutaan laadusta ja tyylistä. Keittiöremontti vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja rahaa. Siksi kannattaa valita sekä tyylillisesti että laadullisesti sellainen ratkaisu, jota kehtaa, haluaa ja voi käyttää vielä vuosienkin kuluttua.

4) Käytä asennuksessa ja remontissa kokeneita ammattilaisia
Keittiöremontti koostuu monesta vaiheesta ja siihen osallistuu useita eri ammattilaisia keittiöasentajasta sähkömieheen ja kirvesmiehestä putkimieheen. Vaadi tekijöiltä ammattitaitoa ja kokemusta, sillä sitä tarvitaan. Ja onhan kyse sinun kodistasi ja keittiöstäsi.

5) Aikatauluta kaikki työvaiheet
Ihannetapauksessa remontti etenee jouhevasti ja uuteen keittiöön pääsee hyvinkin nopeasti. Aikataulutuksessa kannattaa kuitenkin olla realisti, sillä jokainen vaihe ottaa aikansa ja moni vaihe on riippuvainen toisesta.

Keittiömaailman huoleton keittiöremontti

Huoleton keittiöremontti

Keittiömaailman huolettomassa keittiöremontissa suunnittelu on huippuluokkaa, ratkaisut toimivia, aikataulut pitäviä ja työn jälki prikulleen sellaista kuin pitääkin.

Lue lisää >>