Keittiön uusi ilme

Kitchen ID 2017 | 1

A la Carte -keittiöt Kitchen ID  - Keittiön uusi ilme

Keittiön
huonekalut &
Design

Keittiön uusi ilme

Keittiö ei ole enää vain ruoanlaittotila. Silti keittiödesign tarkoittaa meille edelleen tyypillisesti keittiön suunnittelua ja sitä, millaisia trendikkäitä laitteita ja välineitä haluamme sinne hankkia.

Mutta miksi keittiötä koskeva käsityksemme designista on niin paljon kapeampi kuin muissa kotimme huoneissa? Unelmien keittiön suunnittelu on oma asiansa, mutta aivan jotain muuta on täyttää keittiö henkilökohtaisilla designsuosikeillasi.

Jos muutamia käytännönseikkoja ei oteta huomioon, miksi oikeastaan on olemassa erityisiä keittiövalaisimia tai -mattoja? Kokeilemalla eri tyylejä, erilaisia lamppuja ja designelementtejä, joiden tavallisesti ajatellaan kuuluvan johonkin toiseen kotisi huoneista, teet keittiöstäsi entistä persoonallisemman. 

On aika määritellä ja suunnitella keittiö uudelleen.

A la Carte -keittiöt Eklektinen keittiö

Yhdistä eri tyylejä luodaksesi omasi

Toisinaan kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa, kuten Aristoteles aikanaan totesi. Keittiö on täydellinen tila kokeilla erilaisten sisustustyylien yhdistelmiä. 

Lue lisää!

A la Carte -keittiö Valoa ja heijastuksia

Mikä keittiön lamppu oikeastaan on?

Haasta käsityksesi keittiövalaisusta aloittamalla esimerkiksi kattovalaisimista. Joskus ne ovat toimiva ratkaisu, mutta muitakin vaihtoehtoja kannattaa harkita.  

Lue lisää!

Keittiökirjasto - A la Carte -keittiöt - Keittiömaailma

Kaikki kirjat tervetulleita

Missä säilytät lempiromaanejasi? Et varmaankaan keittiössä? Vaikuttaa siltä, että useimmat meistä rajoittavat keittiökirjastonsa muutamaan keittokirjaan ja pariin lehteen, mikä on sääli. Luomalla aidon kirjastomaisen tunnelman johonkin osaan keittiötäsi voit sekä herätellä luovuutta että antaa ilmapiirille intellektuellin vivahteen.  

Lue lisää!

A la Carte -keittiöt kasvit huonekaluina

Ajattele ikkunalautaa pidemmälle

Ei ole olemassa huonoa hetkeä tai huonoa paikkaa ylistää elämämme kasveja. Keittiö on kenties luonnollisin osa kotiamme, jonka voi täyttää kaikenmuotoisilla ja -kokoisilla kasveilla. Jopa pienen pieneen keittiöön voi tehdä tilaa mahtavalle peikonlehdelle tai tuuhealle limoviikunalle. 

Lue lisää!

A la Carte -keittiöt Matot ja kankaat

Tekstiilien taikaa

Useimmissa ruoanlaittotiloissa on tekstiilejä. Silti keittiötekstiilien rooli vaikuttaisi olevan lähinnä toiminnallinen, ei niinkään esteettinen. Onkin aika antaa tekstiileille niiden ansaitsemaa näkyvyyttä. Mikset hankkisi itämaista mattoa keittiöösi? 

Lue lisää!

Artesaanikeittiö - A la Carte -keittiöt - Keittiomaailma

Anna taiteen kertoa tarinasi

Taide ja käsintehdyt esineet inspiroivat meitä kaikessa, mitä teemme. Jopa muutoin yksinkertaisessa keittiössä voivat taiteelliset elementit, kuten maalaukset tai käsinmaalattu keramiikka, inspiroida niin ruoan valmistajia kuin illallisvieraita. Joten mikset korvaisi joitain tavallisista keittiökaakeleistasi käsinmaalatuilla marokkolaisilla laatoilla? 

Lue lisää!

A la Carte -keittiöt Pinnat ja materiaalit

Yhdistele materiaaleja

Kaikilla materiaaleilla, joista keittiö koostuu, on oma tarinansa kerrottavanaan. Tässä hiukan inspiraatiota siihen, kuinka yhdistellä materiaaleja keittiössäsi. 

Lue lisää!