Mausteiset naposteltavat

Maustehyllyn uudelleenarviointi ID 2017 | 1

A la Carte -keittiöt Kitchen ID - maustehyllyn uudelleenarviointi

Ruokailutottumuksemme ovat muuttumassa. Perinteinen malli, joka sisältää aamiaisen, lounaan ja illallisen, on vaihtumassa useammaksi pienemmäksi ateriaksi ja välipalaksi päivän mittaan.

Eräs tämän hetken suosituista välipaloista ovat erilaiset paahdetut pähkinät ja siemenet. Ne ovat monella tapaa täydellistä naposteltavaa, eivät pelkästään herkullisen makunsa vuoksi, vaan myös koska ne ovat täynnä hyviä rasvoja ja proteiineja, jotka antavat energiaa ja voimaa päivään.

Mutta pähkinöitä ja siemeniä voi nauttia myös muutenkin kuin sellaisenaan. Lisäämällä mausteita ja paahtamalla pähkinöitä ja siemeniä uunissa voit muuttaa keskinkertaisen välipalan hienostuneeksi cocktailtarjottavaksi. Valmistus on helppoa ja lopputulos vastustamaton. Valitse lempipähkinäsi tai -siemenesi, suosikkimausteesi, hiukan neutraalinmakuista öljyä, suolaa ja ripaus ruokokidesokeria tai pieni määrä hunajaa. Sekoita kulhossa, levitä lautaselle ja paahda uunissa, kunnes ne saavat väriä. Makeutta saat lisäämällä joukkoon kuivattuja hedelmiä tai marjoja paahtamisen jälkeen.

Kaipaatko inspiraatiota pikkusuolaisiin? Tässä muutama täydellinen makuyhdistelmä:

Pekaanipähkinä + rosmariini + karpalo

Macadamiapähkinä + hunaja + mustapippuri

Manteli + kaneli

Cashewpähkinä + chilijauhe + garam masala

Cashewpähkinä + tandoori