Yhteisen tekemisen keittiö: Sosiaalista ruoanlaittoa ja ruokailua osana nykyajan urbaania elämää

Kitchen ID 2017 | 2

Keittiö yhdessä tekemiseen: Ruoanlaitto ja ruokailu yhdessä kuuluvat nykyiseen urbaaniin elämään.

Lisääntyvä kaupungistuminen asettaa uusia haasteita keittiöillemme. Koska yhä useammat asuvat yhä pienemmissä asunnoissa, muuttuvat myös keittiömme kompaktimmiksi. Siksi ne on suunniteltava järkevämmin ja niiden on oltava aiempaa joustavampia, jotta ne pystyisivät edelleen vastaamaan modernin kaupunkilaisen vaatimuksiin. Keittiön tulee olla paitsi miellyttävä ja inspiroiva tila työskentelyyn myös riittävän tilava sosiaaliseen kanssakäymiseen, sillä kuten tiedetään, keittiö on muutakin kuin paikka, jossa laitetaan ruokaa ja syödään.

Ruoka ja ruoanlaitto ovat aina olleet – ja tulevat aina olemaan – sosiaalisia asioita. Kiireisessä kaupunkielämässä, jossa aikaa on käytössä vähän, ruokailu ja ruoanlaitto muodostavat merkittävän osan sosiaalista elämäämme, sillä niillä on valtava voima tuoda ihmisiä yhteen rennosti ja arkisesti. Siksi tapa, jolla käytämme keittiöitämme ja suunnittelemme ne, näyttelee merkittävää roolia kotona tapahtuvassa yhdessäolossa. 

Tässä sarjassa tarkastelemme ruoanlaittoa ja syömistä sosiaalisesta näkökulmasta modernin, urbaanin elämän taustaa vasten.

A la Carte -keittiöt Kitchen ID 2

Keittiö yhdessä
tekemiseen

Kitchen ID 2 | 2017 Tilan optimointi

Tilan optimointi – Tee tilaa sosiaaliselle kanssakäymiselle urbaanissa, kompaktissa keittiössä

Yhä useammat ihmiset muuttavat kaupunkeihin jakamaan niiden rajallista tilaa, joten myös kotimme muuttuvat kompaktimmiksi. Siksi vaaditaan uusia järkeviä tapoja hyödyntää käytettävissä olevaa tilaa, eikä vähiten keittiössä. 

Kitchen ID 2 | 2017 Tietoiskuja ja viihdettä keittiössä

Tietoiskuja ja viihdettä keittiössä – Kutsu ystäväsi kylään nauttimaan tietoa

Nykyisin viihtyisään ruokailukokemukseen liittyy ruoan maun ja ulkonäön lisäksi paljon muutakin. Tarkempi tieto tuotteista, siitä mistä ruoka on peräisin ja kuka sen on valmistanut voivat tehdä kokemuksesta entistä paremman. Emme kuitenkaan ole kiinnostuneita kylmistä faktoista vaan haluamme vastaanottaa tiedon mukaansa tempaavaan tarinaan käärittynä. Me haluamme saada tietoa ja kokea viihdettä yhtä aikaa.

Kitchen ID 2 | 2017 Kotiravintoloiden seuraava taso

Kotiravintoloiden seuraava taso: Sosiaalisesta ruokailusta on tulossa käsitteellisempää ja leikkisämpää

Ulkona syöminen on iso osa urbaania elämää, mutta lisääntyvän ulkona syömisen myötä uusissa ravintoloissa vierailu ei enää tunnu yhtä innostavalta, ja alamme etsiä uusia tapoja tyydyttää kokemusten nälkäämme. Viimeisen kymmenen vuoden aikana kotiravintoloista on alkanut muodostua suurissa kaupungeissa vakiintunut ilmiö, jossa yksilöllinen ote ja uusien ihmisten tapaaminen houkuttelevat ainutkertaisia ateriakokemuksia etsiviä ihmisiä. Onkin kehittymässä kotiravintoloiden seuraava taso, jossa keskitytään erikoiskonsepteihin. 

Kitchen ID 2 | 2017 Nyyttikestit ovat tehneet paluun

Nyyttikestit ovat tehneet paluun – Kiireisen urbaanin elämäntyylin paras tapa nauttia illallista

Vanha perinne on tekemässä paluuta alati kiireisempään urbaaniin elämään, jossa ihmiset pyrkivät jatkuvasti löytämään lisää aikaa ystäville ja perheelle. Sen sijaan, että kutsuisimme ihmisiä valmiin pöydän ääreen, jossa ruokalajit seuraavat toisiaan, luomme yhteisiä illalliskokemuksia, joihin jokainen omalta osaltaan osallistuu. Tällöin kuvaan astuvat nyyttikestit.