Yhteisen tekemisen keittiö: Sosiaalista ruoanlaittoa ja ruokailua osana nykyajan urbaania elämää
Kitchen ID 2017 | 2
Kitchen ID 2017 | 2
Lisääntyvä kaupungistuminen asettaa uusia haasteita keittiöillemme. Koska yhä useammat asuvat yhä pienemmissä asunnoissa, muuttuvat myös keittiömme kompaktimmiksi. Siksi ne on suunniteltava järkevämmin ja niiden on oltava aiempaa joustavampia, jotta ne pystyisivät edelleen vastaamaan modernin kaupunkilaisen vaatimuksiin. Keittiön tulee olla paitsi miellyttävä ja inspiroiva tila työskentelyyn myös riittävän tilava sosiaaliseen kanssakäymiseen, sillä kuten tiedetään, keittiö on muutakin kuin paikka, jossa laitetaan ruokaa ja syödään.
Ruoka ja ruoanlaitto ovat aina olleet – ja tulevat aina olemaan – sosiaalisia asioita. Kiireisessä kaupunkielämässä, jossa aikaa on käytössä vähän, ruokailu ja ruoanlaitto muodostavat merkittävän osan sosiaalista elämäämme, sillä niillä on valtava voima tuoda ihmisiä yhteen rennosti ja arkisesti. Siksi tapa, jolla käytämme keittiöitämme ja suunnittelemme ne, näyttelee merkittävää roolia kotona tapahtuvassa yhdessäolossa.
Tässä sarjassa tarkastelemme ruoanlaittoa ja syömistä sosiaalisesta näkökulmasta modernin, urbaanin elämän taustaa vasten.
Lisää lisää artikkeleita aiheesta