Tietoiskuja ja viihdettä keittiössä – Kutsu ystäväsi kylään nauttimaan tietoa
Kitchen ID | Issue 2 | 2017
Kitchen ID | Issue 2 | 2017
”Asiantuntijan” ei tarvitse välttämättä olla muodollisen koulutuksen saanut henkilö, vaan myös omasta sosiaalisesta verkostostasi voi löytyä tietämystä. Nykyisin ei ole mitenkään tavatonta, että tavallisella ihmisellä on ”nörttimäinen” kiinnostus ruokaan – meillä kaikilla lienee sosiaalisessa piirissämme se ”ruoasta kiinnostunut ystävä”. Seuraavan kerran, kun suunnittelet illallisia, mikset järjestäisi pientä opetustuokiota ennen ruokailua?
Haluaisitko kokeilla viihteellistä tietoiskua ruuasta? Tässä kolme vinkkiä, joilla teet tilaisuudesta mahdollisimman viihtyisän:
Illallista edeltävä tilaisuus.
Asiantuntijan tai ystävän kutsuminen luennoimaan ei tarkoita, että koko ilta keskittyisi opetukseen. Lyhyt viihteellinen ruokainfo alkumaljan aikaan toimii hyvänä lämmittelynä ja viihtyisän illan käynnistäjänä. Kerää vieraasi keittiöön ja anna asiantuntijan jakaa tietoutta ennen pöytään käymistä. Ruokailun aikana voit sitten halutessasi jatkaa epämuodollisempaa keskustelua teemasta.
Pidä tilaisuus rentona.
Vaikka keskiössä ovatkin asiantuntemus ja tiedon välittäminen, tilaisuuden ei silti tarvitse olla muodollinen tai ylivakava. Ajatuksena on, että vieraat oppisivat jotakin uutta, viihteellisesti.
Kokeileminen.
Pitipä tilaisuuden sitten palkattu asiantuntija tai ystävä, huolehdi että hänellä on tarjolla jotain teemaan liittyvää, jota vieraat voivat tunnustella, haistella ja maistella.
Lahjakassi.
Pieni teemaan liittyvä tuote, kirja tai esite, joka ojennetaan lahjakassissa, on vieraille mukava tapa tutustua aiheeseen syvemmin.
Lisää lisää artikkeleita aiheesta