Kotiravintoloiden seuraava taso: Sosiaalisesta ruokailusta on tulossa käsitteellisempää ja leikkisämpää
Kitchen ID | Issue 2 | 2017
Kitchen ID | Issue 2 | 2017
Haluaisitko kokeilla ravintoloitsijan elämää päivän ajan? Tässä kotiravintolaliikkeen edelläkävijä Kerstin Rodgersin kolme parasta vinkkiä:
Ihmiset kuvittelevat, että vain koulutetut kokit voivat perustaa ravintoloita. Jopa illalliskutsujen kotikokit ottavat liikaa paineita yrittäessään tehdä vaikutuksen vieraisiinsa. Sen sijaan kannattaa yrittää löytää oma vahvuusalue ja keskittyä siihen, olipa kyse sitten taidosta valmistaa taivaallisen hyvää jäätelöä tai täydellisen rapeita ranskalaisia. Kotiravintoloissa hienoa on se, ettei niissä ole tarpeen tarjoilla kolmen ruokalajin aterioita, vaan sinä itse päätät kattauksen ja säännöt!
Pyri valmistamaan jälkiruoat ja alkuruoat etukäteen, jotta vieraiden saapuessa jäljellä on enää vain viimeistely. Pääruoaksi kannattaa valita uunissa kypsennettävä ruoka, joka voidaan esivalmistaa edellisenä päivänä.
Lämminhenkinen ja rento ilmapiiri on välttämätön. Kotiravintolassa ei ole kyse hiljaisen vakavasta ja muodollisesta tilaisuudesta, vaikka tarjoiltu ruoka voikin yltää Michelin-tähtien tasolle. Yhdessä syöminen luo siteitä ja antaa aikaa tutustua uusiin ihmisiin. Hyödynnä kynttilöitä, himmennettyjä valoja, tyylikästä kattausta ja taustalla soivaa musiikkia.
Lisää lisää artikkeleita aiheesta