Petra-keittiöt ruokamatka karpaloita

Puolukkainen karjalanpaisti

Katso täältä reseptimme maukkaaseen karjalanpaistiin.

Puolukkainen karjalanpaisti

Ainekset (5-6 annosta)


800g karjalanpaistilihaa
2 rkl juoksevaa margariinia
2 sipulia
3-4 porkkanaa
n. 1tl suolaa
1 tl rosmariinia
10 maustepippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 dl puolukoita
2-3 dlvettä

Pinnalle
1-2 dl puolukoita
1 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistus (60 min)

1. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi.
2. Ruskista lihat parissa erässä pannulla. Lado pataan kerroksittain lihaa, sipulia, porkkanaa, mausteita ja puolukoita. Huuhtele pannu vedellä ja kaada pataan.
3. Kypsennä pataa kannen alla uunin alatasolla 175 asteessa 1 1/2-2 tuntia. Koristele puolukoilla ja persiljalla. Tarjoa puolukkainen liha-porkkanapata keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Hyvää ruokahalua!