Keittiömaailma Stage yrtit

Pasta Caprese

Katso täältä Noora Vartiaisen resepti täydelliseen Pasta Capreseen.

Pasta Caprese

Tomaattikastike
1 dl oliiviöljyä
1 iso sipuli hakkeena
6 valkosipulinkynttä viipaleina
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl tuoretta basilikaa
500 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 tomaattia kuutioina
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Freesaa kattilassa öljyssä sipulit. Lisää etikka, tomaattipyree, tomaattimurska ja vesi, kiehauta.
2. Sekoita joukkoon tomaatit ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 min. Lisää basilika ja tarkista maku.

Pastan keittäminen
3 litraa vettä
2 rkl suolaa
300 g spagettia
1. Yhdistä kattilassa suola ja vesi. Lisää spagetti kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin.
2. Keitä al dente -kypsäksi pastapussin ohjeen mukaan.

Pastan kokoaminen
5 dl tomaattikastiketta
keitetyt spagetit
2 palloa Mozzarella di buffalo -juustoa revittyinä palasina
12 kirsikkatomaattia puolikkaina
12 lehteä basilikaa revittynä
60 g parmesania lastuina
0,5 dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

1. Sekoita kattilassa kuuma pasta ja kuuma kastike.
2. Kaada pasta isolle vadille ja koristele juustoilla, tomaateilla, basilikalla, oliiviöljyllä ja rouhitulla pippurilla.