Syksyn pimenevät illat laittavat miettimään kodin valaistusta

Kerromme neljä asiaa, joita kannattaa pohtia keittiövalaistusta valittaessa.

Kaisa Mäkäräisen A la Carte -keittiö - Kuvaaja Toivari Oy/Joona Kotilainen
Keittiön valaistus
Moderni keittiö
Kaisa Mäkäräisen A la Carte -keittiö - Kuvaaja Toivari Oy/Joona Kotilainen
Keittiön välitilan valaistus Keittiömaailma

Sopivan valaistuksen valinta on tärkeä asia uuden keittiön suunnittelussa. Listasimme neljä asiaa, joita kannattaa miettiä keittiövalaistusta valitessa.

1. Missä valoa tarvitaan?

Jo suunnitteluvaiheessa on hyvä miettiä, missä päin keittiötä valaistusta tarvitaan. Voit valaista koko huoneen eri valoratkaisuilla, mutta tärkeintä on kuitenkin valaista keittiön toiminta-alueet.

2. Millaista valoa tarvitset keittiön eri alueilla?

Keittiökalusteiden alle sijoitetut kohdevalaisimet sopivat erinomaisesti alueille, joissa ruoanlaitto ja siivous tapahtuvat. Nämä valaisimet eivät synnytä juurikaan varjoja ja pysyvät viileinä. Jos haluat säätää valaistusta tunnelman mukaan, suosittelemme ruokailualueelle himmeämpää valaistusta, joka antaa pehmeää loistetta. Valaistusta voi hyödyntää myös korostamaan keittiötarvikkeita tai jotain design elementtiä huoneessa.

3. Luo keittiöön tunnelmaa oikealla valaistuksella

Valaistus on erinomainen keino tavoitella haluamaasi tunnelmaa keittiössä. Kaipaatko rentoa ja rauhallista tunnelmaa vai haluatko keittiöstäsi elähdyttävän ja inspiroivan? Mieti, mitä valaistukseltasi haluat.

4. Mikä keittiön lamppu oikeastaan on?

Tavallisesti ajatellaan, että tietyntyyppiset lamput sopivat keittiöihin paremmin. Paras neuvo optimaalisen valaistuksen saavuttamiseksi on kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja valaistusjärjestelyjä. Ehkä huomaat, että olohuoneesi lattialamppu toimiikin paremmin keittiössä! Haasta siis käsityksesi keittiövalaisusta.

Keittiöasiantuntijamme ovat aina käytettävissäsi. Käy liikkeissämme, varaa tapaaminen tai soita meille, ja autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen valaistuksen juuri sinun keittiöösi.