Asiakkaan kotona: rivitalokeittiön remontti

Asiakkaan kotona

Keittiöremontilla voi saada valtavan muutoksen asunnon ilmeeseen ja toimivuuteen. Näin kävi asiakkaamme rivitaloasunnossa, jossa keittiöremontissa panostettiin erityisesti kierrätykseen, kodinkoneisiin, keittiön ulkonäköön ja koko tilan toimivuuteen. Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista!

Keittiöremontilla tilaa ja toiminnallisuutta

Omakotitalosta rivitaloon muuttanut pariskunta halusi remontoida uuden asuntonsa keittiön. Vanha keittiö oli 15 vuotta vanha eikä miellyttänyt asukkaita niin ulkonäöltään kuin toimivuudeltaan. Pariskunta vietti talven Espanjassa, ja keittiöremontti toteutettiin asukkaiden poissa ollessa. Materiaalit oli katsottu jo etukäteen, ja asiakkaat ihastuivat A la Carten maalattuun Neve-oveen, josta valittiin sekä huurteen valkoista että kauniin havun vihreää sävyä. Tason materiaaliksi asukkaat halusivat puuta ja tasoon valittiin kaunis massiivipähkinä. Lopulliset suunnitelmat käytiin läpi sähköpostin ja videon välityksellä. Näin keittiöremontti eteni:

15 vuotta vanhassa keittiössä oli ahdasta liikkua ja työtasopintaa, eli lasku- ja työskentelytilaa oli vähän. Myös kodinkoneisiin haluttiin panostaa.

Keittiöremontti aloitettiin purkamalla vanha keittiö. Vanha keittiö sai uuden elämän uudessa kodissa, sillä asukkaat saivat myytyä vanhan keittiön. Ostaja huolehti keittiön purkamisesta. 

Kun vanha keittiö oli purettu, seuraavana oli vuorossa pintojen tasoittaminen ja maalaustyöt. Asukkaat järjestivät itse pohjatöiden hoitamisen kuntoon.

Kalustetoimitukseen on varattava riittävästi tilaa asennuspaikan läheltä. Keskimäärin keittiökuorma vaatii noin 3 m2 tilaa. Lattiat on suojattava ja on tärkeää huomioida, että kalusteita ei tulisi säilyttää lyhyempiäkään aikoja ulkona. Kalusteiden vastaanottamisesta voit lukea enemmän täältä>>.

Keittiömaailman asentaja työssään. Taustalla näkyy kulmakaapin Le Mans -mekanismi, joka tuo asukkaiden toivomaa toiminnallisuutta, kun isommatkin kattilat ja pannut saa helposti käden ulottuville.

Keittiö alkaa valmistua. Työtasona on upea massiivipähkinä. Uuni ja mikro haluttiin sijoittaa paljon ruokaa laittavien asukkaiden kannalta sopivalle korkeudelle, näin uunia käytettäessä ei tarvitse kumarrella.

Valmis keittiö

Keittiöremontti on valmis! Uudessa keittiössä kelpaa kokata. Remontissa purettiin seinä, mikä toi valtavasti valoa ja tilaa keittiöön. Asukkaat ovat olleet uuteen keittiöönsä erittäin tyytyväisiä. Säilytystilaa on paljon, ja toiminnallisuudet sekä niiden sijoittelu on tarkoin mietitty helpottamaan keittiössä työskentelyä. Yläkaappeihin ilmettä tuovat Ferro-lasiovet.

Vanhan eteisen komeron päätyyn lisättiin vielä jälkikäteen Petra-mallistosta Peggi-päätylevy, joka toi sekä ilmettä että entistä enemmän säilytystilaa usein käytössä oleville keittiötarvikkeille.