Asiakkaan kotona: ”Uskon ihailevani keittiötä vielä kymmenen vuoden kuluttua”

Asiakkaan kotona

Suosittua Pastellimaja-blogia pitävän Hannan keittiöprojekti ei ole ihan tavallinen tarina. Keittiösuunnitelmat tehtiin Vantaalla asuntoon, jota rakennettiin Joensuuhun sillä aikaa, kun perhe asui Walesissa.

Asiakkaan kotona: Pastellimaja

Keväällä 2015 Hanna Monosen perhe muutti Walesiin. Ulkomailla asuminen sai yllättävän käänteen, kun kotikulmilla Joensuussa tuli myyntiin tontti, jonne perhe päätti lopulta rakentaa unelmien kodin, osittain etäprojektina. Näin myös uuden kodin keittiösuunnitelmat oli tehtävä väliaikaisesta kotimaasta käsin.

Hannan keittiösuunnittelijan valinta oli lopulta melko selvä. Hanna tunsi blogipiirien kautta Vantaan Keittiömaailman Sanna Siik-Keskisarjan. Koska etäsuunnittelussa luottamus ja kemioiden kohtaaminen oli tavallistakin suuremmassa merkityksessä, perhe päätti luottaa tuttuun suunnittelijaan. Suunnitelma ja Keittiömaailman mallisto viehättivät, ja niin Keittiömaailma valikoitui uuden keittiön toimittajaksi.

Varma ja tyylikäs valkoinen

Perheen toiveena oli pelkistetty, puhdaslinjainen ja ajaton keittiö, jossa mahdollisimman moni koneista on integroitu kaappien sisään. Ovimalliksi valittiin vetimetön mattavalkoinen A la Carten Festa. ”Jos olisin halunnut olla keittiötrendien aallonharjalla, olisi valinta ollut helmenharmaa peiliovi messingin värisillä nuppivetimillä”, Hanna pohtii ja jatkaa: ”Kaunis siitä olisi tullut, mutta olisin ajan myötä kyllästynyt harmaaseen. Nyt uskon ihailevani keittiötä vielä kymmenen vuoden kuluttua.”

Runsaasti säilytystilaa

Hannan perhe ei halunnut keittiöön yläkaappeja tai välitilaa. Sanna suunnitteli keittiön L-malliseksi. Reilut neljä metriä leveällä ikkunaseinällä kalusteet sijaitsevat tason alapuolella ja kätkevät sisäänsä runsaasti säilytystilaa.

Korkean kalusteseinän kaapisto on rakennettu seinän sisään. Kalusteseinien keskellä sijaitsee suuri saareke, joka lisää keittiön työ- ja säilytystilaa, tehostaa toiminnallisuutta ja toimii niin juhlien tarjoilutasona kuin arkiaamujen aamiaispöytänä.

Unelmana aamiaiskaappi

Hanna kertoo haaveilleensa aamiaiskaapista rungon sisään taittuvine ovineen, mutta hinta tuli tässä haaveessa vastaan. Sanna kuitenkin keksi ratkaisun. Korkealle seinälle tason päälle tehtiin kaksiosainen, yliavautuvilla saranoilla varustettu kaappi, jonne saa kätevästi kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen lisäksi niin kahvikupit kuin aamiaistarvikkeet. Yliaukeavien saranoiden ansioista oikeanpuoleinen ovi avautuu riittävän pitkälle ja tavaroita on helppo käyttää. ”Edulliseen hintaansa nähden aamiaiskaappimme on oikein toimiva ratkaisu”, Hanna toteaa.

Hanna on lopputulokseen erittäin tyytyväinen: ”Keittiön suunnittelu sujui ammattilaiselta etätyönäkin. Vaihdoimme Sannan kanssa ajatuksia suunnitelmista pääasiassa sähköpostitse.”
”Keittiömme on ollut kaikin puolin toimiva. Lasku- ja säilytystilan lisäksi keittiössä on myös tilaa liikkua, joten koko perhe voi osallistua ruoanlaittoon. Myös kodinkonevalinnat osuivat nappiin”, Hanna iloitsee.

Lue lisää Hannan keittiöprojektista Pastellimaja-blogista >>