Avokeittiö uutuudet

Avokeittiö yhdistää kodin eri tilat yhdeksi kokonaisuudeksi. Lue lisää avokeittiöistä.

Petra-keittiöt Kollaasi, Jade 725 ja Milka 96C+96VB

Avokeittiön suunnittelu

Avokeittiön suunnittelussa lähdetään liikkeelle asiakkaan tarpeista, toiveista, asunnon mahdollisuuksista ja mahdollisista rajoitteista. Yleensä avokeittiö on I-, tai L-mallinen keittiö, jossa on saareke tai niemeke. Koska avokeittiö on yhtä tilaa olohuoneen ja ruokailutilan kanssa, toivotaan sen sulautuvan osaksi koko kodin muuta sisustusta. Siksi onkin hyvin tärkeää miettiä mitä toimintoja, kodinkoneita ja materiaaleja keittiöön valitaan. Katso uutuus Kollaasi-keittiö, joka on huonekalumainen ratkaisu avokeittiöön.

Avokeittiö sopii sekä isoon, että pieneen asuntoon. Hyvä ja toimiva suunnitelma on kaiken lähtökohta ja siksi keittiön suunnittelu kannattaakin jättää ammattilaiselle. Avokeittiö on käytännöllinen erityisesti lapsiperheissä; ruokaa valmistettaessa avokeittiöstä vanhempien on helppo seurata olohuoneessa leikkiviä lapsia. Avokeittiö antaa myös erinomaisen mahdollisuuden seurusteluun vieraiden kanssa kokkailun ohessa. Avokeittiö voidaan haluta myös vain sisustuksellisista syistä  -  koko kotiin halutaan ehyt väri- ja materiaalimaailma.

 Avokeittiön sisustus

Avokeittiön sisustus tehdään yleensä mukailemaan koko kodin muuta ilmettä. Nykyään on paljon erilaisia suunnitteluratkaisuja ja huippuluokan innovaatioita, joita voidaan kätevästi yhdistää myös keittiöön. Hyvä musiikin laatu ei ole enää vain olohuoneen äänentoistotekniikkaan kuuluva elementti, vaan Sound Unit kaiuttimen voi tyylikkäästi integroida myös keittiöön.  Sound Unit- yksikön toiminta perustuu Bluetooth-yhteyteen, jonka avulla voit jakaa musiikkia langattomasti eri älylaitteilta, kuten tabletilta, puhelimesta ja tietokoneelta.

Keittiön saarekkeesta tai niemekkeestä voidaan suunnitella hyvinkin huonekalumainen; minikirjahylly olohuoneeseen päin tai näyttävät sisävalaistut laatikostot luomaan tunnelmaa. Myös vitriinityyppisillä pöytäkaapeilla saat sinulle tärkeät sisustuselementit näyttävästi esille.

Valaistus on myös tärkeä osa avokeittiön sisustusta. Toimivalla, säädettävällä ja oikein sijoitetulla valaistuksella keittiön ilme ja funktio muuttuu vuorokauden ajankohdasta riippuen – tehokkaasta työpisteestä vaikkapa tunnelmalliseksi kotibistroksi.

Erilaisia avokeittiö ratkaisuja

Erilaisilla avokeittiömalleilla saat kodistasi juuri sen tyylisen kuin haluat. 

 Avokeittiön hyvät ja huonot puolet

Hyvä puoli avokeittiössä on se, että näkee mitä muualla talossa tapahtuu. Keittiöön ei enää tarvitse eristäytyä yksin laittamaan ruokaa – avokeittiön saareke toimii niin seurustelupisteenä, buffet-pöytänä kuin läksyjen lukupisteenäkin. Avokeittiö antaa myös uuden ulottuvuuden sisustuksen suunnittelulle, kun keittiö otetaan osaksi kodin muita tiloja.

Huonona puolena avokeittiössä voi olla kodinkoneiden aiheuttamat häiritsevät äänet ja mahdollinen kokkauksen jälkeinen siivousurakka on näkyvillä muihinkin tiloihin. Huonotkin puolet tosin ammattitaitoinen keittiösuunnittelija osaa ottaa huomioon jo avokeittiön suunnitteluvaiheessa; kodinkoneiksi valitaan mahdollisimman hiljaiset vaihtoehdot ja keittiösuunnitelma tehdään niin, että esimerkiksi vesipiste ei näy suoraan olohuoneeseen tai altaaksi valitaan tarpeeksi syvä vaihtoehto piilottamaan asiapaljous. Nykyään ei myöskään ole harvinaista, että keittiöön sijoitetaan kaksi astianpesukonetta, näin varmistetaan avokeittiön siisteys. Ja kun kodinkoneet vielä integroidaan kalustepinnoin, ne eivät näytä enää kodinkoneilta, vaan aivan tavallisilta kaapeilta.

 Millaisille ihmisille avokeittiö on hyvä ratkaisu

Avokeittiö sopii ihmisille, jotka haluavat avaraa ja yhtenäistä tilaa. Avokeittiö antaa myös mahdollisuuden yhtenäisen visuaalisen ilmeen luomiseen koko kodin sisustukselle. Sisustuksen teema voi lähteä aivan pienestä keittiön yksityiskohdasta; esimerkiksi välitilan laatan väristä, joka toistuu vaikkapa olohuoneen sohvatyynyjen värissä.  Avokeittiö sopii myös sosiaalisille ihmisille, jotka eivät halua kokkailla erillisessä keittiössä yksinään, vaan haluavat olla tapahtumien keskipisteessä. Avokeittiö on ihanteellinen lapsiperheille, keittiöstä voi kätevästi kokkauksen ohessa seurata pienokaisten leikkejä.

 Avokeittiö antaa täysin uuden merkityksen ja funktion perinteiselle keittiölle – keittiö ei ole enää vain kokkauspaikka, vaan siitä tulee koko perheen ja ystävien kohtaamispaikka. Siellä vietetään aikaa, harrastetaan, fiilistellään, tehdään läksyjä ja juhlitaan elämäsi tärkeimmät juhlat. 

A la Carte -keittiöt Festa 271, maalattu vedunura ovi

Keittiömallit

A la Carte -keittiöt Scuro -keittiö 675

Galleria