Tulemme jatkuvasti tietoisemmiksi siitä, miten kuluttajakäyttäytymisemme vaikuttaa ympäristöön. Lisää huomiota on saanut myös se, miten ja mitä ostamme sekä miten ja mitä ruokaa laitamme ja syömme. Kaksi kestävää trendiä, jotka ovat vaikuttaneet viimeaikaiseen tuotekehitykseemme, ovat ”juuri sopivasti” ja ”vähemmän jätettä”.
Trendi ”juuri sopivasti” koskee sitä, miten ostamme ja säilytämme ruokaa. Ostamalla liikaa ruokaa ja heittämällä sitä sitten pois heikennämme omia ympäristömeriittejämme. Meidän mielestämme keittiön vanhanaikaiset säilytysjärjestelmät lisäävät tätä ongelmaa, sillä niistä voi olla vaikea nähdä, mitä tuotteita sinulla jo on. Monet ovat myös oivaltaneet, että muoviset pullot ja pussit ovat kaksi haitallisinta asiaa ympäristölle. Lisäksi ruoantähteet muodostavat jopa neljänneksen kaikesta ihmisen tuottamasta jätteestä.
Ruokajätteen suhteen on kuitenkin nähtävissä asennemuutos, ja kuluttajat ovat aiempaa kiinnostuneempia jätteen vähentämisestä. Tämä johtaa uusiin käyttäytymismalleihin, kuten tuotteiden käyttämiseen viimeinen myyntipäivä -merkinnän jälkeen, kotisäilöntään ja ylijääneen ruoan jakamiseen ystävien ja naapureiden kanssa.
Ympäristöystävällisessä keittiössä voi olla esimerkiksi avohyllyjä, hyvin toimiva jätepiste ja energiaa sekä materiaaleja säästävät laitteet. Euroopan johtavana keittiöiden asiantuntijana me koemme asiaksemme luoda ympäristöystävällisiä keittiöratkaisuja, jotka on helppo sijoittaa tilaan ja joita on helppo käyttää.