Kestävät keittiöt - ympäristöystävällisiä keittiöhavaintoja

Tulemme jatkuvasti tietoisemmiksi siitä, miten kuluttajakäyttäytymisemme vaikuttaa ympäristöön. Lisää huomiota on saanut myös se, miten ja mitä ostamme sekä miten ja mitä ruokaa laitamme ja syömme.

Ympäristöystävällinen keittiö

Ympäristöystävällisiä keittiöhavaintoja

Tulemme jatkuvasti tietoisemmiksi siitä, miten kuluttajakäyttäytymisemme vaikuttaa ympäristöön. Lisää huomiota on saanut myös se, miten ja mitä ostamme sekä miten ja mitä ruokaa laitamme ja syömme. Kaksi kestävää trendiä, jotka ovat vaikuttaneet viimeaikaiseen tuotekehitykseemme, ovat ”juuri sopivasti” ja ”vähemmän jätettä”.

Trendi ”juuri sopivasti” koskee sitä, miten ostamme ja säilytämme ruokaa. Ostamalla liikaa ruokaa ja heittämällä sitä sitten pois heikennämme omia ympäristömeriittejämme. Meidän mielestämme keittiön vanhanaikaiset säilytysjärjestelmät lisäävät tätä ongelmaa, sillä niistä voi olla vaikea nähdä, mitä tuotteita sinulla jo on. Monet ovat myös oivaltaneet, että muoviset pullot ja pussit ovat kaksi haitallisinta asiaa ympäristölle. Lisäksi ruoantähteet muodostavat jopa neljänneksen kaikesta ihmisen tuottamasta jätteestä.

Ruokajätteen suhteen on kuitenkin nähtävissä asennemuutos, ja kuluttajat ovat aiempaa kiinnostuneempia jätteen vähentämisestä. Tämä johtaa uusiin käyttäytymismalleihin, kuten tuotteiden käyttämiseen viimeinen myyntipäivä -merkinnän jälkeen, kotisäilöntään ja ylijääneen ruoan jakamiseen ystävien ja naapureiden kanssa.

Ympäristöystävällisessä keittiössä voi olla esimerkiksi avohyllyjä, hyvin toimiva jätepiste ja energiaa sekä materiaaleja säästävät laitteet. Euroopan johtavana keittiöiden asiantuntijana me koemme asiaksemme luoda ympäristöystävällisiä keittiöratkaisuja, jotka on helppo sijoittaa tilaan ja joita on helppo käyttää. 

Ympäristöystävällinen keittiö
Ympäristöystävällinen keittiö
Ympäristöystävällinen keittiö

Tässä on kolme vinkkiä siihen, miten voit tehdä omasta keittiöstäsi ympäristöystävällisemmän.

 - Valitse säilytystilaksi avohyllyt, joiden avulla näet, mitä tuotteita sinulla on varastossa, ja vältyt näin ostamasta ylimääräistä ruokatavaraa. Olemme olleet edellä aikaamme ja kehittäneet markkinoiden parhaat hyllyratkaisut, kuten Shelf Plus, jonka voi asentaa sekä pöydälle että seinälle.

 - Tee lajittelupisteestäsi helppo käyttää. Pussien ja pullojen uudelleen käyttäminen on luonnolle eduksi, ja lisäksi biojäteastian tulisi kuulua joka kodin varustukseen. Uskomme, että kotona tapahtuvasta lajittelusta on tulossa arkipäivää. Olemme kehittäneet näppäriä ja siistejä lajitteluratkaisuja, kuten yksinkertaisen kolmiosaisen lajitteluastian, jonka saa helposti piiloon keittiötason alle.

 - Ajattele ympäristöä kun ostat laitteita. Tehottomat keittiölaitteet tuhlaavat energiaa ja rahaa. Esimerkiksi jääkaapin osuus kotisi sähkönkulutuksesta voi olla 9–15 prosenttia. Laitteita ostaessa kannattaa ottaa huomioon omat tarpeet ja se, miten laitteita aikoo käyttää, jotta pystyy valitsemaan sellaiset, jotka soveltuvat juuri omaan kotiin kaikkein parhaiten.