Viisi kaunista L-keittiötä

Kulmakeittiö eli L-keittiö on kahdelle seinälle rakennettu keittiömalli. Siihen voidaan yhdistää halutessaan myös keittiösaareke. Tutustu täällä erilaisiin kulmakeittiö ratkaisuhin.

A la Carte -keittiöt ChiaraX 157AL lähikuva

L-mallinen keittiö ChiaraX ovimallilla

Tässä lämminhenkisessä L-keittiössä riittää luonnonvaloa ja tilaa työskennellä. Uuni on nostettu kodinkonekomeroon ergonomiselle korkeudelle.

A la Carte -keittiöt Festa asuntomessut 2014

Iso L-mallinen Festa keittiö

Tähän isoon L-malliseen keittiöön mahtuu hyvin myös ruokapöytä. Kodinkoneet on integroitu linjakkaaseen keittiöön, jossa korostuvat kauniisti luonnonläheiset värit.

Petra-keittiöt Sandra 65H tummanharmaa maalattu peiliovi

L-mallinen Sandra keittiö

Tässä L-mallisessa Sandra keittiössä on paljon pöytätilaa johtuen pitkästä huonemallista. Kodinkoneet on sijoiteltu komeroihin ergonomiselle korkeudelle.

Petra-keittiö Frida 631 valkoinen

L-keittiö Frida

Valkoinen kaunis L-mallinen keittiö, jossa ihana tunnelma. Uuni ja liesi on saanut oman paikkansa toisella seinällä kauniiden korkeiden lasiovien keskellä.

Petra-keittiöt Taru 367 matta harmaa laminaattiovi lakatulla tammilistalla

Keittiö kahdella seinällä

Tämä Taru keittiö on kokonaan kahdella seinällä. Toiselle seinälle on laitettu isot kodinkoneet ja säilytystila on käytetty kattoon asti. Allastaso seinällä on yläkaappeja hieman kevennetty muutamalla avoyksiköllä. Tähän keittiöön mahtuisi myös ruokaryhmä hienosti.

L-keittiö

L-keittiö soveltuu hyvin perhekeittiöksi, kooltaan keskisuureen keittiöön. Kalusteet sijoitetaan kahdelle vierekkäiselle seinälle. L-mallisen keittiön yhteyteen pystytään usein sijoittamaan myös saareke tai ruokapöytä. Nurkkatila kannattaa hyödyntää erilaisilla kulmakaapeilla ja mekanismeilla.

Kulmakeittiö

Hyvät puolet

-L-keittiön hyvänä puolena on se, että ruokapöydän saa yleensä sijoitettua hienosti tilaan kun kaapistoja on vain kahdella seinällä. Etuna myös myös se, että L-keittiömallissa on helppo toteuttaa työkolmion ohjetta kodinkoneiden ja altaan sijoittelussa. L-keittiö on monesti avoimessa tilassa joten kulku sinne ja pois on helppoa, vaikka olisi enemmänkin väkeä. Etuna on myös, että nurkkatilan saa käytettyä hyvin ja kaappitila voidaan mukauttaa huoneen pituuden mukaan.

Huonot puolet

- Ei ehkä kovin käytännöllinen jos on monta kokkaajaa ja isossa keittiössä haasteelliseksi saattaa muodostua kodinkoneiden välimatkat.
Kulmakeittiöt

- L-keittiö sopii sekä pieniin, että isoihin tiloihin. Isoissa tiloissa voi yhdellä seinällä olla korkeita kaapistoja johon on integroitu kodinkoneita. Näin toiselle seinämälle jää tilaa altaalle liedelle ja pöytätilalle. Isoon keittiöön mahtuu myös ruokapöytä hyvin keskelle. Pieneen keittiöön saadaan näppärästi mahtumaan myös kaikki toiminnot vähän pienemmällä kaappimäärällä. Tärkeää on muistaa keittiötyöskentelyn ergonomisuus, käytännöllisyys ja riittävästi työskentelytasoa.

Mihin kodinkoneet tulisi sijoittaa, jotta ruuanlaitto olisi mahdollisimman nopeaa ja helppoa

- Kodinkoneiden sijoittelussa kannattaa muistaa keittotason, altaan ja jääkaapin muodostama työkolmio. Parhaimmillaan ergonomia on silloin kun ei tarvitse kumarrella tai kyykkiä.

Keittiömaailma Järvenpää, Petra-keittiöt Suunnittelu: Hanna Ikonen Ovimalli: Saara, valkoinen maalattu peiliovi Kalusteiden + kodinkoneiden hinta: 20 512€

U-keittiö

A la Carte -keittiöt Festa 271, maalattu vedunura ovi

Lue lisää Magazinesta keittiöaiheisia artikkeleita!

Keittiön välitilan laminaatti Keittiömaailma

I-keittiö