Maalaisidylli luonnon väreissä

Inspiraatio & Trendit

Lotta Agaton, yksi Ruotsin merkittävimmistä sisustussuunnittelijoista ja stailaajista, oli suunnittelemassa tätä kodikasta ja lämmintunnelmaista maalaiskeittiötä, jossa keskiössä ovat ruoka ja seurustelu.

Willa-keittiö upeassa tuhkan harmaassa sävyssä

”Tässä keittiössä halusimme tuoda esiin ruoanlaiton ilon ja nostaa ruoan kunnolla keskiöön”, sanoo Lotta Agaton kertoessaan klassisen keittiön värivalinnoista ja sisustuksesta. Keittiössä on paljon avointa säilytystilaa sekä tilaa isommallekin perheelle. "Sen sijaan, että olisimme tehneet keittiöstä klassisesti vaalean ja maalaismaisen, valitsimme tummemman ja hieman pehmeämmän harmaan ja vihreän sävyjä, mikä antaa keittiölle eteläeurooppalaisemman tunnelman. Voisimme hyvin olla vaikkapa Italiassa.”

Avoimet säilytysratkaisut tekevät keittiöstä kodikkaan ja persoonallisen. Keittiössä on runsaasti tilaa esimerkiksi keittiövälineille, koriste-esineille ja mausteille. "Tästä keittiöstä saa helposti persoonallisen väri- ja sisustusvalinnoilla", Lotta kertoo. "Kaunis Petran Sandra-ovi korostaa laadun ja ammattimaisen käsityön tunnetta.

LOTTA AGATONIN VINKIT

Sovita keittiövälineet ja varustelu yhteen
Kun keittiössä on paljon avointa säilytystilaa, on tärkeää kiinnittää huolella huomiota siihen, mitä hyllyille laittaa. Anna valkosipulin punosten, oliiviöljyjen ja mausteiden ottaa paikkansa. Yhdistä väreihin sopivaa posliinia ja sijoita kauniiseen maalaismaiseen keramiikkaan. Se mikä ei sovi esille, voidaan säilyttää ovien takana.

Mieti keittiön toimintoja
Onko keittiö koko perheen kohtaamispaikka? Tehdäänkö keittiössä muutakin kuin ruokaa, kuten läksyjä? On tärkeää miettiä kaikki toiminnot, joille keittiössä halutaan tilaa. Kuinka monen ihmisen pitää pystyä olemaan keittiössä samanaikaisesti? Entä mitä toimintoja haluat keittiösaarekkeeseen?

Viimeistele tyyli väreillä
Valitse seinien ja ovimallin väri toisiinsa sopiviksi ja mieti, millaista tunnelmaa haluat keittiöön. Kaipaatko klassista valoisaa vai tummemman tunnelmallista maalaiskeittiötä? Värivalinta määrittää lopullisen tunnelman.