Tiesitkö, miten monta vaihetta keittiön valmistus vaatii?

Inspiraatio & Trendit

Nastolalaisella kalustetehtaalla käy kuhina: se, että sinä saat uuden keittiön, vaatii monta työvaihetta ja monta työntekijää. Kotimaisten AlaCarte- ja Petra-keittiöiden valmistuksessa minimoidaan kaikki ympäristövaikutukset ja vannotaan laadun nimeen. Katso video!

A la Carte -keittiöt Neve

Uuden keittiön hankinta on investointi, jonka pitää kestää aikaa ja elämää. Sillä, mistä uuden keittiösi hankit, on merkitystä. Yhä useampi kuluttaja kiinnittää valmistajaa valitessaan huomiota ympäristökysymyksiin ja vastuullisuuteen. A la Carte- ja Petra-keittiöt valmistavan Novart Oy:n tuotepäällikkö Eeva Kokkonen pitää kestävän kehityksen kysymyksiä erittäin tärkeinä keittiövalmistajalle.

– Puu on tärkein raaka-aineemme ja haluamme, että toimittajamme noudattavat vastuullista metsäpolitiikkaa. Valmistuksessa panostamme vähäpäästöisyyteen ja turvallisuuteen. A la Carte- ja Petra-keittiöt ovat Avainlippu-tuotteita. Keittiöt valmistetaan Nastolan tehtaalla, työllistämme siis Suomessa, eivätkä kuljetusmatkat ole pitkiä.

KATSO VIDEO: HYVÄ KEITTIÖ SYNTYY SUOMALAISESTA OSAAMISESTA

Keittiömaailman keittiöiden synty alkaa mallistojen suunnittelusta.

Ideoita kerätään monista eri lähteistä. Avainasemassa ovat mm. vierailut erilaisilla messuilla, trendien kartoitus ja keskustelut kollegoiden kesken.
– Luotan myös omaan vaistooni vuosien suunnittelukokemuksen kautta. Suunnittelussa on osattava katsoa eteenpäin, eikä vain sitä mitä tässä ja nyt tapahtuu, Kokkonen sanoo.

Suunnittelupöydältä haaveet siirtyvät tuotantolinjoille

Tuotteet valmistellaan välihionnassa ja maalit sekoitetaan tuotannon puolella erikseen. Sen jälkeen tuotteet pintakäsitellään käsiruiskulla. Maalilinjaa Nastolassa hoitaa Kosti Puranen.
– Suomalaisuus on arvostettua maailmalla ja kotimaassa. Suomalaiset arvostavat kotimaista laatutyötä, ja minulle on tärkeää saada tehdä suomalaisille laadukkaita tuotteita.

Asiakas, jolle keittiö tehdään, on aina keittiönvalmistuksen keskiössä.
– Asiakasta tulee mietittyä aina, jokaisen kaapin ja jokaisen osan kohdalla. Millainen lopputulos on ja miten se miellyttää asiakasta, sanoo kokoonpanolinjan hoitaja Lilli Mäyrä.

Tehtaalla on pitkä historia

Keittiökalustevalmistus alkoi Nastolassa jo 1945, kun Villähteen Kalusto Oy valmisti ensimmäisen keittiökaapistokomuutin. Monien vaiheiden kautta Novart Oy perustettiin vuonna 1989. Silloin yhdistettiin Puolimatkan kalustetehtaat eli Parma-Kaluste, Vilka-Kaluste Oy, Puuleima Oy sekä Kiintokaluste ja Kalustelevytehdas. Vuonna 1998 Novart tuli osaksi ruotsalaista Nobia-konsernia, joka on johtava keittiökalusteiden valmistaja Euroopassa.

A la Carte -keittiöt Festa

"Laatu on työssä läsnä joka hetki ja joka ikisessä työvaiheessa työpäivän alusta loppuun."

Lilli Mäyrä, tuotantolinjan hoitaja