Rohkeutta ruuanlaittoon!

Haluamme kannustaa suomalaisia rohkeuteen keittiössä. Oli kyse sisustuksesta tai ruuanlaitosta, kannattaa keittiössä ottaa riskejä – kodin sydänkin kaipaa välillä irtiottoja.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Länsiafrikkalaisen ruuan ilosanomaa Suomessa levittävä African Pots -ravintolan kokki Fatima Usman on oikea henkilö, jolta kysyä neuvoa rohkeuden löytämiseen kokkailussa. Keittiömaailman Fabianinkadun lippulaivamyymälässä marraskuussa toimittajia ja bloggareita kestinneen Usmanin mukaan maustamisessa kannattaa edetä pienin askelin. Jos kaipaa lisää lämpimiä makuja ruokiinsa, kannattaa aloittaa tomaattien, sipulien ja inkiväärin rohkeammasta käytöstä. Asteittain voi siirtyä vahvempiin chilijauheisiin ja -kastikkeisiin.

Maustamisessa tasapaino on erityisen tärkeää. Jos lisäät suolaa, muista lisätä myös makeutta samassa suhteessa. Sokerin lisäksi hunaja ja kardemumma ovat hyviä makeuttajia ruuanlaitossa.

Usman vannoo ruuanlaitossa myös inkiväärin nimeen. Inkivääri toimii mausteena liemissä, padoissa ja kastikkeissa – ja ruokajuomissa. Herkullisen inkiväärijuoman saa keittämällä inkivääri- ja appelsiinipaloja runsaalla hunajalla makeutetussa vedessä. Orastava flunssakin kaikkoaa tällä terveyspommilla.

Kutkuttaako kokeilla astetta eksoottisempia makuja? African Pots -ravintolan ruokalistalta tuttu pinaatti-dawadawa-kastike tuo uusia makuja keittiöösi. Innostavia ruuanlaittohetkiä!

Pinaatti-dawadawa-kastike

Ainekset:

½ jamssi
7–8 dl pinaattia
1 punasipuli
1 paprika
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
1–2 tl chilijauhetta
2,5 dl palmuöljyä
1 rkl Dawadawa-jauhetta
suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet:

Kuori ja viipaloi jamssit. Keitä pehmeiksi vedessä, johon on lisätty hieman suolaa.

Paista paloiteltu punasipuli, paprika ja valkosipuli palmuöljyssä. Poista kosteus pinaateista, jos käytät pakastepinaattia. Lisää paloiteltu pinaatti paistokseen ja mausta kasvisliemikuutiolla. Lisää dawadawaa, suolaa ja chilijauhetta maun mukaan.

Tarjoile joko sellaisenaan jamssin kanssa tai lihan, kanan tai kalan kanssa.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Luokka: Reseptit

Reseptit Keittiömestari Miki Puikkosen vinkit keittiön materiaalien valintaan

Keittiömestari Miki Puikkonen vieraili Keittiömaailman Helsingin Fabianinkadun myymälässä kokkaamassa muutaman maukkaan reseptin. Ruoanlaitoin lomassa kysyimme Mikiltä, mihin hän neuvoisi kiinnittämään huomiota keittiön materiaaleja valittaessa.
Tällä kertaa Miki valmisti suussa sulavan ja todella helposti valmistuvat jälkiruoan. Katso videolta gluteenittoman tiramisun resepti:

Lue lisää aiheesta Keittiömestari Miki Puikkosen vinkit keittiön materiaalien valintaan

Reseptit Keittiömestari Miki Puikkosen vinkit kotikeittiöön

Lahtelainen keittiömestari, MasterChef 2020 -kilpailussakin kokannut Miki Puikkonen kävi vierailulla Helsingin myymälässämme Keittiömaailma Fabianinkadulla. Miki valmisti A la Carte -keittiössä Hokkaido-kurpitsaa kahdella tapaa sekä kasviksia. Ruoka valmistui laadukkailla Mielen kodinkoneilla.
Katso video helposta ja maukkaasta reseptistä!

Lue lisää aiheesta Keittiömestari Miki Puikkosen vinkit kotikeittiöön

Reseptit Keittiömestari Miki Puikkosen vinkit kodinkoneiden valintaan

Keittiömestari Miki Puikkonen vieraili Keittiömaailman Helsingin Fabianinkadun myymälässä kokkaamassa muutaman maukkaan reseptin. Ruoanlaitoin lomassa Miki antoi vinkkejä, mitä kotikokin kannattaa huomioida, kun valitsee keittiöön kodinkoneita.

Tällä kertaa Miki valmisti pannusiikoja hyödyntäen Mielen laadukkaita kodinkoneita. Katso resepti videolta:

Lue lisää aiheesta Keittiömestari Miki Puikkosen vinkit kodinkoneiden valintaan

Reseptit Kuukauden resepti: tomaattikeitto

Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Ylläsjärvi

Keittiömaailman joulukuun reseptinä on tomaattikeitto keittiömestari Sirly Ylläsjärven tapaan.

Lue lisää aiheesta Kuukauden resepti: tomaattikeitto