Viisi keittiösaarekeideaa

Keittiösaareke on nykyään luonnollinen osa monia keittiöitä. Saarekkeella on myös useita käyttötarkoituksia joista voit valita omiin tarpeisiin ja elämäntilanteeseen sopivan ratkaisun.

A la Carte -keittiöt Scuro 675M maalattu kolovedinovi harmaa kiiltävä
A la Carte -keittiöt Alone 370 laminaatti harmaa matta ja Neve 961 maalattu valkoinen mdf
Petra-keittiöt Emma 146 melamiiniovi lämmin puu ja Milka 961M maalattu valkoinen kiiltävä mdf
Plussa-kaappi Keittiömaailma

1. Keittiösaareke joka on pääosassa keittiössä

Tässä keittiö saareke ratkaisussa on itse saareke pääosassa. Keittiösaareke on valaistu kauniisti ylhäältä päin kattovalaisimilla ja saarekkeeseen sijoitetut Framilla laatikostot tulevat näyttävästi esille kun laatikostoihin on sijoitettu valot, jotka toimivat myös tunnelman luojana. Keittiön saareke sulautuu tällä tavoin luonnolliseksi osaksi muuta kotia ja sisustusta. Laatikostoihin saa sijoitettua suuret määrät kattaustarvikkeita ja astioita ja ylimpiin valaistuihin laatikostoihin on helppo laittaa esille asioita, jotka saavat näkyä ja ovat kodin omistajille tärkeitä.

2. Keittiösaarekkeen säilytysmahdollisuudet

Tässä leveässä ja syvässä keittiösaarekkeessa on ajateltu säilytystilaa. Keittiösaarekkeeseen on upotettu hyllykaappeja sekä toisella puolella on myös laatikostoja. Etualalle suunniteltu avohyllykkö on oivallinen paikka niille keittiön tavaroille joita käytetään tai jotka vaan saavat olla esillä juuri siksi että ovat kauniita ja mieleisiä katsottavaksi. Saarekkeeseen tehty vesipiste on käyttökelpoinen varsinkin kun vieressä on leveä keittotaso ja ruuanvalmistuksessa vesi ja kaatoallas sekä käsien ja astioiden huuhtelu on oleellinen osa. Reilut laskutilat keittiön saarekkeessa tekevät työskentelystä toimivaa.

3. Saarekekeittiö osa ruokailutilaa

Tässä saarekekeittiössä on suureen avoimeen tilaan yhdistetty ruokapöytä sekä käytännöllinen ja kaunis saareke. Saarekkeeseen on suunniteltu upeat Framilla sarjan laatikostot, joihin voit laittaa esille koristeita tai muita sinulle tärkeitä esineitä jotka haluat paraatipaikalle. Laatikoston lasiset etusarjat on valaistu luomaan tunnelmaa. Keittiön saarekkeeseen on myös laitettu paikka vesipisteelle. Illallisen tarjoilu ruokapöytään sujuu mutkattoman helposti tämän saarekekeittiön avulla.

4. Yhdistä keittiösaarekkeeseen kodinkoneita

Tässä kuvan esimerkki keittiösaarekkeessa on asennettuna kapea viinikaappi. Saarekkeeseen voi sijoittaa myös muitakin kodinkoneita ja toimintoja, jotka helpottavat kokkaajaa ruuanlaitossa. Esimerkiksi liesitaso, uuni ja kalusteista esiin nouseva liesituuletin tai saarekkeen yläpuolelle asennettu liesituuletin. Kuvan keittiö saareke on varustettu pesupisteellä. Keittiösaarekkeeseen upotettu liesitaso ja integroitu uuni kivitason kanssa on myös käytännöllinen. Kivitason käytännöllisyys on siinä että sille voi nostaa liedeltä kuumia astioita ja pellit huoletta. Kivitasoista löytyy myös erittäin paljon kuumuutta kestävä täyskvartsitaso, jonka kuumuuden kesto on jopa 800 astetta. Tätä voi esimerkiksi ottaa vain osaan saarekkeen tasopinnasta.

5. Saarekekeittiö pyörillä

Pyörillä rullaavan saarekekeittiön tai niin sanotun lisäniemekkeen saat tehtyä esimerkiksi plussa-kaapillamme. Kun tilaa on vähän, voit pitää plussa-kaappia kiinni ja kun taas tarvitset lisää työskentely- tai tarjoilutilaa, niin vedät vain kaapin esiin. Tähän keittiösaarekkeeseen pyörillä saat varastoitua myös keittiön tarvikkeita ja astioita. Lattia tämän keittiösaarekkeen alla on helppo pitää puhtaana ja tämä kaappi on todellinen pienen tilan ratkaisu olemattomalle tasopinta-alalle.

Asuntomessut 2016 A la Carte -keittiöt, Suola & Pippuri, Kohde 32

Katso keittiökalusteet mallistoa

Keittiön välitilan lasi Keittiömaailma

Katso galleriasta lisää keittiöideoita