Rohkeutta ruuanlaittoon!

Haluamme kannustaa suomalaisia rohkeuteen keittiössä. Oli kyse sisustuksesta tai ruuanlaitosta, kannattaa keittiössä ottaa riskejä – kodin sydänkin kaipaa välillä irtiottoja.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Länsiafrikkalaisen ruuan ilosanomaa Suomessa levittävä African Pots -ravintolan kokki Fatima Usman on oikea henkilö, jolta kysyä neuvoa rohkeuden löytämiseen kokkailussa. Keittiömaailman Fabianinkadun lippulaivamyymälässä marraskuussa toimittajia ja bloggareita kestinneen Usmanin mukaan maustamisessa kannattaa edetä pienin askelin. Jos kaipaa lisää lämpimiä makuja ruokiinsa, kannattaa aloittaa tomaattien, sipulien ja inkiväärin rohkeammasta käytöstä. Asteittain voi siirtyä vahvempiin chilijauheisiin ja -kastikkeisiin.

Maustamisessa tasapaino on erityisen tärkeää. Jos lisäät suolaa, muista lisätä myös makeutta samassa suhteessa. Sokerin lisäksi hunaja ja kardemumma ovat hyviä makeuttajia ruuanlaitossa.

Usman vannoo ruuanlaitossa myös inkiväärin nimeen. Inkivääri toimii mausteena liemissä, padoissa ja kastikkeissa – ja ruokajuomissa. Herkullisen inkiväärijuoman saa keittämällä inkivääri- ja appelsiinipaloja runsaalla hunajalla makeutetussa vedessä. Orastava flunssakin kaikkoaa tällä terveyspommilla.

Kutkuttaako kokeilla astetta eksoottisempia makuja? African Pots -ravintolan ruokalistalta tuttu pinaatti-dawadawa-kastike tuo uusia makuja keittiöösi. Innostavia ruuanlaittohetkiä!

Pinaatti-dawadawa-kastike

Ainekset:

½ jamssi
7–8 dl pinaattia
1 punasipuli
1 paprika
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
1–2 tl chilijauhetta
2,5 dl palmuöljyä
1 rkl Dawadawa-jauhetta
suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet:

Kuori ja viipaloi jamssit. Keitä pehmeiksi vedessä, johon on lisätty hieman suolaa.

Paista paloiteltu punasipuli, paprika ja valkosipuli palmuöljyssä. Poista kosteus pinaateista, jos käytät pakastepinaattia. Lisää paloiteltu pinaatti paistokseen ja mausta kasvisliemikuutiolla. Lisää dawadawaa, suolaa ja chilijauhetta maun mukaan.

Tarjoile joko sellaisenaan jamssin kanssa tai lihan, kanan tai kalan kanssa.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Luokka: Blogit

Blogit Vida-keittiön elementeillä sisustuksellisuutta ja toiminnallisuutta

A la Carten Vida-keittiö rakentuu moduulimaisista elementeistä, joita voi yhdistellä lähes rajattomasti omaan arkeen sopivaksi kokonaisuudeksi.

Lue lisää aiheesta Vida-keittiön elementeillä sisustuksellisuutta ja toiminnallisuutta

Blogit A la Carten Vida-keittiö kutsuu ympärilleen aamusta iltaan

A la Carten Vida-keittiö innostaa uudenlaiseen keittiösuunnitteluun ja tekee keittiöstä kodin todellisen keskipisteen. Tässä keittiössä viihtyy aamusta iltaan!

Lue lisää aiheesta A la Carten Vida-keittiö kutsuu ympärilleen aamusta iltaan

Blogit Kuukauden resepti: Hamppupesto

Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Schinmann Kuvat: Tommi Hynynen

Keittiömaailman maaliskuun resepti on keväisen vihreä hamppupesto keittiömestari Sirly Schinmannin tapaan.

Lue lisää aiheesta Kuukauden resepti: Hamppupesto

Blogit Moodboards by Lotta Agaton

Keittiösuunnittelussa ei ole koskaan ollut yhtä paljon valinnanvaraa
värien, materiaalien ja erityyppisten fiksujen ratkaisujen suhteen.
Sisustaja Lotta Agaton loi valintojen helpottamiseksi Keittiömaailman
käyttöön moodboardeja, joissa erityyppiset materiaalit ja värit
sointuvat täydellisesti yhteen.

Lue lisää aiheesta Moodboards by Lotta Agaton