Rohkeutta ruuanlaittoon!

Haluamme kannustaa suomalaisia rohkeuteen keittiössä. Oli kyse sisustuksesta tai ruuanlaitosta, kannattaa keittiössä ottaa riskejä – kodin sydänkin kaipaa välillä irtiottoja.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Länsiafrikkalaisen ruuan ilosanomaa Suomessa levittävä African Pots -ravintolan kokki Fatima Usman on oikea henkilö, jolta kysyä neuvoa rohkeuden löytämiseen kokkailussa. Keittiömaailman Fabianinkadun lippulaivamyymälässä marraskuussa toimittajia ja bloggareita kestinneen Usmanin mukaan maustamisessa kannattaa edetä pienin askelin. Jos kaipaa lisää lämpimiä makuja ruokiinsa, kannattaa aloittaa tomaattien, sipulien ja inkiväärin rohkeammasta käytöstä. Asteittain voi siirtyä vahvempiin chilijauheisiin ja -kastikkeisiin.

Maustamisessa tasapaino on erityisen tärkeää. Jos lisäät suolaa, muista lisätä myös makeutta samassa suhteessa. Sokerin lisäksi hunaja ja kardemumma ovat hyviä makeuttajia ruuanlaitossa.

Usman vannoo ruuanlaitossa myös inkiväärin nimeen. Inkivääri toimii mausteena liemissä, padoissa ja kastikkeissa – ja ruokajuomissa. Herkullisen inkiväärijuoman saa keittämällä inkivääri- ja appelsiinipaloja runsaalla hunajalla makeutetussa vedessä. Orastava flunssakin kaikkoaa tällä terveyspommilla.

Kutkuttaako kokeilla astetta eksoottisempia makuja? African Pots -ravintolan ruokalistalta tuttu pinaatti-dawadawa-kastike tuo uusia makuja keittiöösi. Innostavia ruuanlaittohetkiä!

Pinaatti-dawadawa-kastike

Ainekset:

½ jamssi
7–8 dl pinaattia
1 punasipuli
1 paprika
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
1–2 tl chilijauhetta
2,5 dl palmuöljyä
1 rkl Dawadawa-jauhetta
suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet:

Kuori ja viipaloi jamssit. Keitä pehmeiksi vedessä, johon on lisätty hieman suolaa.

Paista paloiteltu punasipuli, paprika ja valkosipuli palmuöljyssä. Poista kosteus pinaateista, jos käytät pakastepinaattia. Lisää paloiteltu pinaatti paistokseen ja mausta kasvisliemikuutiolla. Lisää dawadawaa, suolaa ja chilijauhetta maun mukaan.

Tarjoile joko sellaisenaan jamssin kanssa tai lihan, kanan tai kalan kanssa.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Luokka: Blogit

Blogit Keittiötrendit 2020

Vuoden 2020 keittiötrendeissä näkyvät vahvasti muutoinkin vallitsevat megatrendit. Erityisesti vastuullisuus otetaan huomioon monesta näkökulmasta.

Lue lisää aiheesta Keittiötrendit 2020

Blogit Haaveiletko uudesta keittiöstä? Näin tiedät, mitä olet hakemassa

Keittiö on yksi kodin tärkeimpiä hankintoja - se on keskeisellä paikalla, siellä kokataan, syödään ja viihdytään. Se on myös merkittävä investointi ja usein pitkän harkinnan tulos.

Lue lisää aiheesta Haaveiletko uudesta keittiöstä? Näin tiedät, mitä olet hakemassa

Blogit Kuukauden resepti: Luksushampurilainen

Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Schinmann Kuvat: Marko Vasara

Hampurilainenkin voi olla juhlava ruoka. Erityisesti, kun täytteeksi valitsee jotain erikoisempaa. Keittiömestari Sirly Schinmann loihti Keittiömaailmalle Luksushampurilaisen, jossa päätäytteenä käytetään kuningasravun jalkoja. Kuningasrapua saa pakastettuna nykyisin jo monesta hyvin varustellusta ruokakaupasta. Jos kuningasrapu tuntuu liian eksoottiselta, voi sen korvata esimerkiksi hummerilla tai tiikeriravuilla.

Lue lisää aiheesta Kuukauden resepti: Luksushampurilainen

Blogit Näin teet keittiöstäsi ekologisemman – 6 vihreää vinkkiä

Ekologisuus ja vastuullisuus ovat nykyään yhä tärkeämpiä arvoja meille kuluttajille. Niin myös Keittiömaailmalle, joka haluaa auttaa asiakkaitaan elämään ekologisesti ja kestävästi keittiöissään. Siksi sen tuotesuunnittelua ja -kehitystä ohjaavatkin vahvasti kestävän kehityksen periaatteet. Tähän juttuun on koottu vinkkejä siihen, minkälaisilla valinnoilla voidaan pienentää keittiön hiilijalanjälkeä. Näistä ratkaisuista ympäristö kiittää, mutta mikä parasta, ne tekevät myös keittiöelämästä sujuvampaa ja mukavampaa.

Lue lisää aiheesta Näin teet keittiöstäsi ekologisemman – 6 vihreää vinkkiä