Rohkeutta ruuanlaittoon!

Haluamme kannustaa suomalaisia rohkeuteen keittiössä. Oli kyse sisustuksesta tai ruuanlaitosta, kannattaa keittiössä ottaa riskejä – kodin sydänkin kaipaa välillä irtiottoja.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Länsiafrikkalaisen ruuan ilosanomaa Suomessa levittävä African Pots -ravintolan kokki Fatima Usman on oikea henkilö, jolta kysyä neuvoa rohkeuden löytämiseen kokkailussa. Keittiömaailman Fabianinkadun lippulaivamyymälässä marraskuussa toimittajia ja bloggareita kestinneen Usmanin mukaan maustamisessa kannattaa edetä pienin askelin. Jos kaipaa lisää lämpimiä makuja ruokiinsa, kannattaa aloittaa tomaattien, sipulien ja inkiväärin rohkeammasta käytöstä. Asteittain voi siirtyä vahvempiin chilijauheisiin ja -kastikkeisiin.

Maustamisessa tasapaino on erityisen tärkeää. Jos lisäät suolaa, muista lisätä myös makeutta samassa suhteessa. Sokerin lisäksi hunaja ja kardemumma ovat hyviä makeuttajia ruuanlaitossa.

Usman vannoo ruuanlaitossa myös inkiväärin nimeen. Inkivääri toimii mausteena liemissä, padoissa ja kastikkeissa – ja ruokajuomissa. Herkullisen inkiväärijuoman saa keittämällä inkivääri- ja appelsiinipaloja runsaalla hunajalla makeutetussa vedessä. Orastava flunssakin kaikkoaa tällä terveyspommilla.

Kutkuttaako kokeilla astetta eksoottisempia makuja? African Pots -ravintolan ruokalistalta tuttu pinaatti-dawadawa-kastike tuo uusia makuja keittiöösi. Innostavia ruuanlaittohetkiä!

Pinaatti-dawadawa-kastike

Ainekset:

½ jamssi
7–8 dl pinaattia
1 punasipuli
1 paprika
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
1–2 tl chilijauhetta
2,5 dl palmuöljyä
1 rkl Dawadawa-jauhetta
suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet:

Kuori ja viipaloi jamssit. Keitä pehmeiksi vedessä, johon on lisätty hieman suolaa.

Paista paloiteltu punasipuli, paprika ja valkosipuli palmuöljyssä. Poista kosteus pinaateista, jos käytät pakastepinaattia. Lisää paloiteltu pinaatti paistokseen ja mausta kasvisliemikuutiolla. Lisää dawadawaa, suolaa ja chilijauhetta maun mukaan.

Tarjoile joko sellaisenaan jamssin kanssa tai lihan, kanan tai kalan kanssa.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Luokka: Blogit

Hanna Gullichsen  Bistro-keittiössä

Blogit Ruokahävikki kuriin – Hanna Gullichsenin 10 vinkkiä

Omaa hävikin määrää voi vähentää jo pienillä valinnoilla ja toimintatapojen muutoksilla.

Lue lisää aiheesta Ruokahävikki kuriin – Hanna Gullichsenin 10 vinkkiä
Keittiömaailma, Petra-keittiöt, Skärholmen Ruotsi

Blogit Ruokahävikki kuriin! Viisi vinkkiä vastuulliseen arkeen

Näillä vinkeillä ruokahävikin vähentäminen onnistuu myös yksinkertaisilla kotikonsteilla.

Lue lisää aiheesta Ruokahävikki kuriin! Viisi vinkkiä vastuulliseen arkeen
A la Carte -keittiöt Kitchen ID  - Keittiön uusi ilme

Blogit Nämä hyötykasvit menestyvät keittiössä

Kasvit, hyötykasvit ja yritit tekevät keittiöstä viihtyisän. Lue, mitkä kasvit menestyvät keittiössä!

Lue lisää aiheesta Nämä hyötykasvit menestyvät keittiössä
Aamiaskaappi moneen käyttöön

Blogit Aamiaiskaappi viinikaappina

Aamiaiskaappi sopii myös muuhun tarkoitukseen kuin aamiaistarvikkeille. Sisusta vaikka viinikaapiksi illalliskutsuille. Katso vinkit!

Lue lisää aiheesta Aamiaiskaappi viinikaappina