Rohkeutta ruuanlaittoon!

Haluamme kannustaa suomalaisia rohkeuteen keittiössä. Oli kyse sisustuksesta tai ruuanlaitosta, kannattaa keittiössä ottaa riskejä – kodin sydänkin kaipaa välillä irtiottoja.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Länsiafrikkalaisen ruuan ilosanomaa Suomessa levittävä African Pots -ravintolan kokki Fatima Usman on oikea henkilö, jolta kysyä neuvoa rohkeuden löytämiseen kokkailussa. Keittiömaailman Fabianinkadun lippulaivamyymälässä marraskuussa toimittajia ja bloggareita kestinneen Usmanin mukaan maustamisessa kannattaa edetä pienin askelin. Jos kaipaa lisää lämpimiä makuja ruokiinsa, kannattaa aloittaa tomaattien, sipulien ja inkiväärin rohkeammasta käytöstä. Asteittain voi siirtyä vahvempiin chilijauheisiin ja -kastikkeisiin.

Maustamisessa tasapaino on erityisen tärkeää. Jos lisäät suolaa, muista lisätä myös makeutta samassa suhteessa. Sokerin lisäksi hunaja ja kardemumma ovat hyviä makeuttajia ruuanlaitossa.

Usman vannoo ruuanlaitossa myös inkiväärin nimeen. Inkivääri toimii mausteena liemissä, padoissa ja kastikkeissa – ja ruokajuomissa. Herkullisen inkiväärijuoman saa keittämällä inkivääri- ja appelsiinipaloja runsaalla hunajalla makeutetussa vedessä. Orastava flunssakin kaikkoaa tällä terveyspommilla.

Kutkuttaako kokeilla astetta eksoottisempia makuja? African Pots -ravintolan ruokalistalta tuttu pinaatti-dawadawa-kastike tuo uusia makuja keittiöösi. Innostavia ruuanlaittohetkiä!

Pinaatti-dawadawa-kastike

Ainekset:

½ jamssi
7–8 dl pinaattia
1 punasipuli
1 paprika
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
1–2 tl chilijauhetta
2,5 dl palmuöljyä
1 rkl Dawadawa-jauhetta
suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet:

Kuori ja viipaloi jamssit. Keitä pehmeiksi vedessä, johon on lisätty hieman suolaa.

Paista paloiteltu punasipuli, paprika ja valkosipuli palmuöljyssä. Poista kosteus pinaateista, jos käytät pakastepinaattia. Lisää paloiteltu pinaatti paistokseen ja mausta kasvisliemikuutiolla. Lisää dawadawaa, suolaa ja chilijauhetta maun mukaan.

Tarjoile joko sellaisenaan jamssin kanssa tai lihan, kanan tai kalan kanssa.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Luokka: Blogit

Blogit Kuinka pienen keittiön saa tuntumaan isolta

Kuinka saada pieni keittiö tuntumaan isolta? Ruotsalainen, tunnettu sisustaja Lotta Agaton loi Keittiömaailman kanssa pienen, persoonallisen ja tunnelmallisen keittiön verhoamalla sen kokonaan tammeen.

Lue lisää aiheesta Kuinka pienen keittiön saa tuntumaan isolta

Blogit Kuukauden resepti: vappumenu

Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Schinmann Kuvat: Tommi Hynynen

Keittiömaailman huhtikuun reseptinä on vappuinen kattaus keittiömestari Sirly Schinmannin tapaan.

Lue lisää aiheesta Kuukauden resepti: vappumenu

Blogit Toimiva keittiö mukautuu arkeen

Kodilta ja keittiöltä vaaditaan nyt enemmän kuin koskaan ennen. Yhtenäisenä osana kotia keittiöstä on tullut monelle paikka, jonka kautta päivä kulkee aamusta iltaan.

Mitä jos keittiötä ei suunniteltaisiinkaan vain keittiötoimintojen mukaan, vaan monipuolisesti päivän kaikki toiminnot ja arjen sujuvuus huomioiden? Katso, kuinka A la Carten Vida-keittiö mukautuu tilanteesta toiseen!

Lue lisää aiheesta Toimiva keittiö mukautuu arkeen

Blogit Vida-keittiön elementeillä sisustuksellisuutta ja toiminnallisuutta

A la Carten Vida-keittiö rakentuu moduulimaisista elementeistä, joita voi yhdistellä lähes rajattomasti omaan arkeen sopivaksi kokonaisuudeksi.

Lue lisää aiheesta Vida-keittiön elementeillä sisustuksellisuutta ja toiminnallisuutta