Rohkeutta ruuanlaittoon!

Haluamme kannustaa suomalaisia rohkeuteen keittiössä. Oli kyse sisustuksesta tai ruuanlaitosta, kannattaa keittiössä ottaa riskejä – kodin sydänkin kaipaa välillä irtiottoja.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa
Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Länsiafrikkalaisen ruuan ilosanomaa Suomessa levittävä African Pots -ravintolan kokki Fatima Usman on oikea henkilö, jolta kysyä neuvoa rohkeuden löytämiseen kokkailussa. Keittiömaailman Fabianinkadun lippulaivamyymälässä marraskuussa toimittajia ja bloggareita kestinneen Usmanin mukaan maustamisessa kannattaa edetä pienin askelin. Jos kaipaa lisää lämpimiä makuja ruokiinsa, kannattaa aloittaa tomaattien, sipulien ja inkiväärin rohkeammasta käytöstä. Asteittain voi siirtyä vahvempiin chilijauheisiin ja -kastikkeisiin.

Maustamisessa tasapaino on erityisen tärkeää. Jos lisäät suolaa, muista lisätä myös makeutta samassa suhteessa. Sokerin lisäksi hunaja ja kardemumma ovat hyviä makeuttajia ruuanlaitossa.

Usman vannoo ruuanlaitossa myös inkiväärin nimeen. Inkivääri toimii mausteena liemissä, padoissa ja kastikkeissa – ja ruokajuomissa. Herkullisen inkiväärijuoman saa keittämällä inkivääri- ja appelsiinipaloja runsaalla hunajalla makeutetussa vedessä. Orastava flunssakin kaikkoaa tällä terveyspommilla.

Kutkuttaako kokeilla astetta eksoottisempia makuja? African Pots -ravintolan ruokalistalta tuttu pinaatti-dawadawa-kastike tuo uusia makuja keittiöösi. Innostavia ruuanlaittohetkiä!

Pinaatti-dawadawa-kastike

Ainekset:

½ jamssi
7–8 dl pinaattia
1 punasipuli
1 paprika
1 valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuutio
1–2 tl chilijauhetta
2,5 dl palmuöljyä
1 rkl Dawadawa-jauhetta
suolaa maun mukaan

Valmistusohjeet:

Kuori ja viipaloi jamssit. Keitä pehmeiksi vedessä, johon on lisätty hieman suolaa.

Paista paloiteltu punasipuli, paprika ja valkosipuli palmuöljyssä. Poista kosteus pinaateista, jos käytät pakastepinaattia. Lisää paloiteltu pinaatti paistokseen ja mausta kasvisliemikuutiolla. Lisää dawadawaa, suolaa ja chilijauhetta maun mukaan.

Tarjoile joko sellaisenaan jamssin kanssa tai lihan, kanan tai kalan kanssa.

Rohkautta ruuanlaittoon - Keittiömaailma, Afrikkalaista ruokaa

Luokka: Blogit

Blogit Lähiruokaa kätevästi omasta keittiöstä – Urban Garden -yrttitarhan avulla onnistut kaikkina vuodenaikoina

Kiinnostus sisäviljelyä kohtaan kasvaa kovaa vauhtia. Keittiöpuutarha tuo kotiin luonnollista vehreyttä ja innoittaa valmistamaan terveellisiä makuelämyksiä.

Lue lisää aiheesta Lähiruokaa kätevästi omasta keittiöstä – Urban Garden -yrttitarhan avulla onnistut kaikkina vuodenaikoina

Blogit Yönsininen keittiö tuo tunnelmaa

Tämä keittiö koki remontissa täydellisen muodonmuutoksen. Toimiva, linjakas ja persoonallisen keittiö sai ajattoman ja pehmeän mustansinisen sävyn.

Lue lisää aiheesta Yönsininen keittiö tuo tunnelmaa

Blogit Kaleidoskooppi-tyyli keittiön sisustuksessa

Keittiötrendit ovat tulossa lämpimämmiksi ja leikkisämmiksi, ja kuviot, muodot ja värit raikastavat kotia. Matkustellessamme törmäämme eksoottisiin kohteisiin, kuten Marokko ja Itä-Eurooppa, jotka tarjoavat inspiraatiota eläväisempään ympäristöön.

Lue lisää aiheesta Kaleidoskooppi-tyyli keittiön sisustuksessa

Blogit Tiesitkö, miten monta vaihetta keittiön valmistus vaatii?

Nastolalaisella kalustetehtaalla käy kuhina: se, että sinä saat uuden keittiön, vaatii monta työvaihetta ja monta työntekijää. Kotimaisten AlaCarte- ja Petra-keittiöiden valmistuksessa minimoidaan kaikki ympäristövaikutukset ja vannotaan laadun nimeen. Katso video!

Lue lisää aiheesta Tiesitkö, miten monta vaihetta keittiön valmistus vaatii?