Keittiötrendit 2017

Novart Oy:n tuotepäällikkö ja sisustusarkkitehti SIO Eeva Kokkonen vieraili Kölnin Living Kitchen-messuilla ja tässä hänen messuterveisensä ja tilannekatsaus keittiön 2017 ulkonäöstä ja toiminnoista.

TYÖTASOISSA YHDISTELLÄÄN ERI MATERIAALEJA JA PAKSUUKSIA

Eripaksuisten tasojen ja materiaalien yhdisteleminen oli yksi messuilla näkyvistä piirteistä. Kivi, komposiitti, lasi ja massiivipuu – materiaaleja ja värejä yhdisteltiin pelottomasti. Lopputulokset olivat yllättäviä, mutta myös näyttäviä. Ohuita tasoja oli paljon, jolloin komposiittimateriaalin ominaisuudet tulivat hyvin esille.

Työtasoissa näkyy nyt erityisesti eri paksuisten tasojen ja materiaalien yhdistäminen

Keittiömaailma Helsinki Fabianinkatu, Scuro - Neve -keittiö

SAAREKE ON TULLUT JÄÄDÄKSEEN

Saareke on tullut jäädäkseen ja sen ympärille olikin helppo rakentaa ”Living Kitchen”-teema. Saarekkeen toiminnot ruoan valmistuksesta ruokailuun ja oleskeluun olivat hyvin esillä. Joissakin kohteissa saareke oli ainoa työpiste, jonka ympärillä oli vain säilyttämiseen tarpeet täyttävät kaapistot.

Saareke on loistava ratkaisu seurusteluun ja kokkaukseen

Keittiömaailma Helsinki Fabianinkatu, Notte- Cemento -keittiö

VÄRIMAAILMA VALKOSTA, HARMAATA, RUSKEAA JA MUSTAA

Värimaailma messuilla oli valkoisen, harmaan, ruskean ja mustan skaalaa.  Yllättävän tummaa, se oli ensi vaikutelma. Kiiltoasteita oli myös elävästi laidasta laitaan. Rosoisuus ja puukuviot olivat hyvin esillä. Oksat – oikeat tai ei – näytettiin rohkeasti tasoissa ja ovipinnoissa. Messinki ja kupari olivat edelleen vahvoilla ja messinki kullan sävyissä oli löytänyt paikkansa muutamiin oviin. Väriä löytyi ripauksina, varsinkin olohuoneen ja ruokailutilan kalusteista sekä tekstiileistä.

Valkoinen, harmaa, ruskea ja musta erilaisina kiiltoasteina ovat nyt pinnalla

A la Carte -keittiöt GraffioX 164AL tumma harmaa puu mikrolaminaatti.

KEITTIÖT NYT LÄHES VEDIKKEETTÖMIÄ 

Tip On -mekanismit ja pomppusalvat hoitivat vetimen virkaa niissä keittiöissä, joissa haluttiin selkeyttä. Vedin ei ole kuitenkaan täysin unohtunut. Sitä tarvitaan edelleen luomaan halutun tyylinen loppusilaus.

Valtatrendinä vedikkeettömyys

A la Carte -keittiöt Alone 369 matta musta/tammi sisälista ja seinällä Stage-hyllykkö

KALUSTEIDEN RYTMITTELY JA SÄILYTTÄMISEN MONIPUOLISET VAIHTOEHDOT

Tasomateriaalien lisäksi kalusteilla luotiin huomattavan polveilevia kokonaisuuksia. Käytettiin hyvin korkeita seinälinjoja tai unohdettiin ne kokonaan.

Säilyttämisen monipuolisuus näkyi runsaassa avo-osien ja hyllyjen käytössä. Voisi melkein luulla, että ovetkin ovat joutuneet samaan ”paitsioon” kuin vetimet. Uutta ilmettä keittiöön toivat metalliset ”Stage” hyllykköratkaisut, jotka olivat messuilla merkittävässä roolissa.

Näyttävät avohyllykköratkaisut ja uutta ilmettä keittiöön Stage -hyllykköratkaisuilla

Keittiömaailma Helsinki Fabianinkatu
Stage - hyllyjärjestelmä

LED-VALAISIMET OVAT VALLANNEET KEITTIÖN

Valaistus hoidetaan erilaisilla led-valaisimilla. Tyypillisemmin levyyn tai kaapin pintaan integroiduilla led-nauhoilla. Näyttävä sisustusvalaisimet täydensivät ryhmiä tyyliin sopivilla muodoilla ja väreillä. 

KODINKONEET ALTAAT JA HANAT PÄÄOSIN ROSTERIA

Messuilla oli poikkeuksellisen paljon kodinkone-, hana- ja allasosastoja. Messukeittiössä altaat ja hanat olivat poikkeuksetta rosteria. Kodinkoneet kehittyvät ja niiden ominaisuudet sekä ulkonäkö seuraavat vahvasti kuluttajien tarpeita ja toiveita.

Keittiömaailman myymälöissä voit tutustua uusimpiin keittiötrendeihin ja maailmanluokan innovaatioihin, sillä ne kaikki löytyvät myös A la Carte- ja Petra-keittiömallistoista.

Luokka: Trendit

Trendit Upea vihreä on Petran uusi vakioväri

Petra-keittiöiden kevään uusi vakioväri on suoraan trendien kärjestä. Väritrendeissä heijastuu nyt ympäristötietoisuuden vahvistuminen, ja vuoden 2020 trendikatsauksissa onkin nähtävissä upeita, uusia vihreän eri sävyjä. Yksi näistä sävyistä on Petran uutuusväri oliivinvihreä.

Lue lisää aiheesta Upea vihreä on Petran uusi vakioväri

Trendit Samettinen ruskea täydentää A la Carten trendivärejä

A la Carten kevään 2020 uutuusväri on maanläheinen ruskea. Väri ammentaa inspiraationsa vahvasti luonnosta. Sisustuksessa väri korostuu entisestään, kun se yhdistetään luonnonmateriaalien, kuten puun ja kiven kanssa.

Lue lisää aiheesta Samettinen ruskea täydentää A la Carten trendivärejä
Petran Willa-keittiössä on tunnelmaa

Trendit Keittiötrendit 2019

Tämän vuoden keittiötrendeissä näkyvät viime vuosilta tutut piirteet, jotka ovat saaneet taakseen entistä enemmän syvyyttä ja monimuotoisuutta. Yksi on kuitenkin ylitse muiden.

Lue lisää aiheesta Keittiötrendit 2019
kalanruotokuvio - pyyhe

Trendit Trendi: Kalanruotokuvio

Kalanruototrendi näkyy koriste-esineissä ja tekstiileissä, mutta nyt
tämä trendi on siirtymässä keittiöihin tuoden geometrisia malleja
kaappeihin ja välitiloihin.

Lue lisää aiheesta Trendi: Kalanruotokuvio