Puurtamisesta hyggeilyyn

Satavuotisen Suomen kunniaksi käänsimme katseemme hetkeksi menneeseen. Lue neljästä muutoksesta, jotka kertovat suomalaisen keittiön tarinan komerosta kodin kiinnostavimmaksi tilaksi.

Muistatko vielä kylmäkaapit ja puuhellat? Pienen ihmisen kokoiset keittokomerot, joiden funktiona oli vain ja ainoastaan ruuanlaitto?

Satavuotisen Suomen kunniaksi käänsimme katseemme hetkeksi menneeseen. Petra- ja A la Carte -keittiöt ovat sataprosenttisesti suomalaista tekoa. Nastolan tehtaillamme on jo yli 70 vuoden aikana todistettu huikeita käänteitä suomalaisen keittiön toiminnoissa, tyylissä ja tarkoituksessa.

Nämä neljä muutosta kertovat suomalaisen keittiön tarinan komerosta kodin kiinnostavimmaksi tilaksi:

1. Keittokomerosta tilaihmeeseen

Keittiöt ovat muuttuneet ahtaista keittokomeroista avariksi tiloiksi. Keittiön tarkoitus oli vielä 1960-luvulla lähes ainoastaan ruuanlaitto, useimmiten perheenäidille tarkoitettu työ. Nykyään keittiöstä halutaan kaunis, sisustuksellinen tila. Jos neliöitä ei ole avaraksi asti, löytyy nykykeittiöistä mitä innovatiivisimpia ratkaisuja tilan luomiseen, kuten kaapistoista alas laskeutuvia hyllyköitä ja seinää vasten nostettavia ruokapöytiä. 

2. Hifistelyn aikakausi

Uuni ja jääkaappi olivat ensimmäinen askel kohti nykyistä, kodinkoneiden valtaamaa keittiötä. Keittiö edustaa asukkaiden kiinnostuksen kohteita yhä enemmän. Viinikaappi, integroitu musiikintoistojärjestelmä ja kahvikonekaappi ovat esimerkkejä harrastusten ja tekniikan astumisesta keittiön puolelle. Kitchenaidit, vitamixit ja jäätelökoneet saattavat olla hetken huumaa tai vakiinnuttaa paikkansa keittiön kestohiteiksi. 

Retro-keittiö
A la Carte -keittiöt GraffioX 164AL tumma harmaa puu mikrolaminaatti.

3. Suosikkivärit vaihtuvat

Kuten vaatetrendeissä, myös keittiöissä muotivärit tulevat ja menevät – tosin hitaammalla ja kestävämmällä syklillä. 70-luvulla keittiössä suosittiin selvästi tummempia värejä, erityisesti vihreän eri sävyjä. Massarakentamisen myötä valkoinen on tullut jäädäkseen suomalaisiin keittiöihin. Pikkuhiljaa alkaa näkyä rohkeuden merkkejä kohti värikkäämpiä keittiöitä – tämän trendin toivotamme tervetulleeksi!

4. Yksin kokkauksesta yhteiseen oleskeluun

Entisestä naisten valtakunnasta on tullut koko perheen yhteinen oleskelutila. Kokkaukseen suhtaudutaan intohimoisena harrastuksena monessa kodissa, ja keittiössä vietetään runsaasti aikaa. Ruuanlaitto on vain yksi toiminto ruokailun, lehtien lukemisen, läksyjen tekemisen, ystävien kanssa maailman parantamisen ja yleisen hyggeilyn ohella. 

Kuivauskaappi kuitenkin on ja pysyy. Tätä suomalaisille rakasta keksintöä eivät trendit hevillä suomalaisesta keittiöstä vie.

Askeleet kotimaiseen keittiöön

Polku ideasta valmiiseen keittiöön ei ole pitkä.

Ajatus. Toiveissasi on uusi keittiö, tai ainakin kasvojenkohotus nykyiseen. Varaa maksuton suunnitteluaika haluamasi Keittiömaailman myymälään täältä. Tulemme halutessasi myös kotiisi suunnittelukäynnille.

Priorisointi. Pohdi, mikä on sinulle tärkeintä keittiön ominaisuuksissa. Ulkoasu, toiminnallisuus vai ergonomia edellä? Katseletko mieluiten kaunista keittiötä, vai onko keittiö villeimpien ruuanlaittoprojektiesi taistelutanner?

Tyyli. Viihdytkö parhaiten ultratyylikkäässä, minimalistisessa keittiössä vai romanttisen kodikkaassa keittiössä? Mitkä värit istuvat parhaiten unelmiesi keittiöön? Inspiroidu ja visioi yhdessä suunnittelijoidemme kanssa lopputulos.

Mittatilaus. Kun tunnemme keittiösi mitat, piirrämme uuden keittiösi myymälässämme. Keittiö on nyt valmis tilattavaksi Nastolan tehtaaltamme. Kerromme sinulle päivämäärän, jolloin osaat odottaa keittiötä kotiisi.

Palvelu. Teetämme kaikki purku-, asennus-, sähkö- ja putkityöt keittiössäsi. Maalaamme, laminoimme ja kaakeloimme tarvittaessa. Saat meiltä kokonaispalvelun, jolloin sinun tehtäväsi on odotella uutta keittiötä. (Tiedämme, että osa teistä on sielultaan DIY- ja remontti-ihmisiä. Saat myös halutessasi itse tehdä haluamasi remontti- ja asennustyöt, ei hätää.)

Luokka: Trendit

Petran Willa-keittiössä on tunnelmaa

Trendit Keittiötrendit 2019

Tämän vuoden keittiötrendeissä näkyvät viime vuosilta tutut piirteet, jotka ovat saaneet taakseen entistä enemmän syvyyttä ja monimuotoisuutta. Yksi on kuitenkin ylitse muiden.

Lue lisää aiheesta Keittiötrendit 2019
kalanruotokuvio - pyyhe

Trendit Trendi: Kalanruotokuvio

Kalanruototrendi näkyy koriste-esineissä ja tekstiileissä, mutta nyt
tämä trendi on siirtymässä keittiöihin tuoden geometrisia malleja
kaappeihin ja välitiloihin.

Lue lisää aiheesta Trendi: Kalanruotokuvio
A la Carte -keittiöt Alone 371

Trendit Keittiötrendit 2018

Vuoden 2018 keittiötrendit ovat yhdistelmä vihreitä arvoja ja toiminnallisuutta lisääviä sähköisiä ratkaisuja sekä edellisiltäkin vuosilta tuttuja suosikkielementtejä.

Lue lisää aiheesta Keittiötrendit 2018
Raakapatukat

Trendit Aikaa säästäviä ruoanlaittoniksejä

Piristä arkiaterioita näillä neljällä etukäteen valmistettavalla superhelpolla reseptillä.

Lue lisää aiheesta Aikaa säästäviä ruoanlaittoniksejä