Kuukauden resepti: vappumenu

Blogit

Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Schinmann Kuvat: Tommi Hynynen

Keittiömaailman huhtikuun reseptinä on vappuinen kattaus keittiömestari Sirly Schinmannin tapaan.

Sirlyn perjantairesepti

Masterchef Suomi -ohjelmasta laajempaan tietoisuuteen noussut, palkitun Aurora Estate -hotelli-ravintolan omistaja, keittiömestari Sirly Schinmann halusi uuteen kotiinsa keittiön, jossa ammattikokin on hyvä kokata. Tyyli ja toiminnallisuudet kohtasivat Petran Mira-keittiössä. Keittiösuunnittelun lomassa tuli ajatus yhteistyöstä, jonka tuloksena syntyi #sirlynperjantairesepti -kokonaisuus. Julkaisemme kesään asti joka kuukauden viimeinen perjantai yhden Sirlyn uudessa Petra-keittiössään toteuttaman reseptin.

Vappumenu

Tällä kertaa Sirly loihti vappuisen menun, johon kuuluvat perunasalaatti, kuorrutetut maissit sekä hodarit.

Perunasalaatti

- Tämä on minun Eestin mummon resepti. Perunasalaattia syötiin aina, kun oli syytä juhlaan. Kaikki piti pilkkoa oikein pieneksi ja salaatin maku vain paranee, kun se saa olla yön yli jääkaapissa. Tätä salaattia tulee olemaan myös minun ja Aleksin häissä elokuussa.

Ainekset

1 kg kiinteää keitettjyä perunoita
3 isoa suolakurkkua
300g palvikinkkua
2 avomaa kurkkua, tai normaalia kurkkua
250g herneitä
5 keitettyä kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 dl smetanaa
2 dl majoneesia
2 rkl dijon sinappia
2 dl kevätsipulia

Valmista näin:

Pilko peruna, suolakurkku, tuorekurkku ja kinkku samankokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Kuori kananmuna ja survo munat oikein pieneksi haarukalla. Sekoita munan joukkoon kuohukerma, majoneesi, smetana ja sinappi. Tämä toimii kastikkeena salaatissa.
Sekoita lopuksi kaikki keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
Viimeistele tuoreella persiljalla.

Kuorrutettu maissi

Ainekset

4 kpl maissia
2 dl fetajuustoa
2 kpl tomaattia
2 dl kurkkua
1 kpl paprikaa
1 shalotti sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
1 chili
3 dl majoneesia
1 dl korianteria
suolaa, pippuria

Valmista näin:

Grillaa maissit rauhallisesti ympäriinsä. Pilko salsaan tomaatti, kurkku, paprika, sipuli ja valkosipuli oikein pieniksi kuutioiksi. Poista tomaatin keskusta ja jätät pois salsasta. Sekoita kasvisten joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy, suola ja pippuri. Sekoita ja maista. Lisää joukkoon silputtu korianteri ja murustele joukkoon puolet fetasta, ota puolet salsasta sivuun. Suosittelen laittamaan majoneesin pursotinpussiin.

Kun maissit on grillattu, laita ne tarjoiluastialle ja nostele jokaisen päälle salsaa. Murustele loput fetasta jokaisen maissin päälle, pilko koristeeksi ohuita chililastuja ja pursota 1/3 majoneesista tasaisesti maissien päälle.

Hodarit

Ainekset

4 hod dog sämpylää
1 pkt broilerin juustonakkeja
puolet salsasta jonka juuri valmistit maisseille
2 dl majoneesia

Valmista näin:

Grillaa nakit ja lämmitä sämpylät. Täytä salsalla, majoneesilla ja grillatuilla nakeilla!

IHASTUITKO?

Lisää herkullisia Sirlyn perjantaireseptejä löydät täältä>>

Sirly Schinmann

Sirly Schinmann

Keittiömestari

Aurora Estaten toinen omistaja

Ura alkoi Masterchef Suomi -ohjelmasta