Kuukauden resepti: hampurilainen ja mausteinen majoneesi

Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Schinmann Kuvat: Tommi Hynynen

Keittiömaailman kesäkuun reseptinä on kesän grilli-iltoihin täydellisesti sopiva hampurilainen keittiömestari Sirly Schinmannin tapaan.

Kuukauden resepti: hampurilainen ja mausteinen majoneesi

Masterchef Suomi -ohjelmasta laajempaan tietoisuuteen noussut, palkitun Aurora Estate -hotelli-ravintolan omistaja, keittiömestari Sirly Schinmann halusi uuteen kotiinsa keittiön, jossa ammattikokin on hyvä kokata. Tyyli ja toiminnallisuudet kohtasivat Petran Mira-keittiössä. Keittiösuunnittelun lomassa tuli ajatus yhteistyöstä, jonka tuloksena syntyi #sirlynperjantairesepti -kokonaisuus. Julkaisemme kesään asti joka kuukauden viimeinen perjantai yhden Sirlyn uudessa Petra-keittiössään toteuttaman reseptin.

Hampurilainen savujuustolla ja mausteisella majoneesilla

Kesä on grillaamisen aikaa ja jokainen haaveilee täydellisestä hampurilaisesta! Tämän burgerin voit valmistaa kotikeittiössä pannulla tai sitten ulkona grillaten.

- Väitän, että tämä burgeri menee sinullakin top 5 -listalle! Hampurilaisesta niin herkullisen tekee kotimainen savujuusto sekä mausteinen ja freshi majoneesi!

Ainekset:

1 nippu korianteria
1 nippu persiljaa
1 punasipuli
2 rkl savupaprikajauhetta
1dl valkoviinietikkaa
1,5 dl rypsiöljyä
1 sitruuna
2 valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
2 dl majoneesia
4 briossi sämpylää
400g naudan jauhelihaa
1 pkt Kuusamon Juuston savujuustoa
1 iso kypsä pihvitomaatti
1 ruukku salaattia

Valmista näin:

Aloitetaan valmistamalla kastike hampurilaiselle. Ota kulho, kaada sinne rypsiöljy ja valkoviinietikka. Laita sekaan 2 rkl savupaprikajauhetta. Sekoita tai vispaa sekaisin. Leikkaa sekaan pieneksi silpuksi sipuli, valkosipuli, korianteri sekä persilja. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehut ja lopuksi sekoita koko kastike majoneesin kanssa tasaiseksi.

Leikkaa Kuusamon Juuston savujuustoa ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatti valmiiksi.

Jaa jauheliha neljään osaan ja pyöritä niistä aluksi pallot, paina sitten käsin tai hampurilaisprässillä pihveiksi. Mausta pinnat suolalla ja pippurilla.

Grillaa pihvit kuumassa grillissä tai paistinpannulla. Kun toinen puoli on saanut väriä, käännä ja laita heti juusto päälle. Laita grillin kansi kiinni, jotta lämpötila nousee ja juusto sulaa kunnolla. Lämmitä myös sämpylät grillissä. Jos valmistat pihvit pannulla, laita kansi hetkeksi päälle, jotta juusto sulaa.

Kasausvaiheessa lusikoi herkullista yrttimajoneesia hampurilaissämpylän kanteen ja hattuun. pohjalle tulee salaatti, sitten tomaattiviipale, tomaatin päälle suolaa ja pippuria. Seuraavaksi hampurilaispihvi ja lopuksi kansi. Nauti!

IHASTUITKO?

Lisää herkullisia Sirlyn perjantaireseptejä löydät täältä>>

Sirly Schinmann

Sirly Schinmann

Keittiömestari

Aurora Estaten toinen omistaja

Ura alkoi Masterchef Suomi -ohjelmasta