Kuukauden resepti: Luksushampurilainen

Blogit

Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Schinmann Kuvat: Marko Vasara

Hampurilainenkin voi olla juhlava ruoka. Erityisesti, kun täytteeksi valitsee jotain erikoisempaa. Keittiömestari Sirly Schinmann loihti Keittiömaailmalle Luksushampurilaisen, jossa päätäytteenä käytetään kuningasravun jalkoja. Kuningasrapua saa pakastettuna nykyisin jo monesta hyvin varustellusta ruokakaupasta. Jos kuningasrapu tuntuu liian eksoottiselta, voi sen korvata esimerkiksi hummerilla tai tiikeriravuilla.

Sirly Schinmann - luksushampurilainen

Masterchef Suomi -ohjelmasta laajempaan tietoisuuteen noussut, palkitun Aurora Estate -hotelli-ravintolan omistaja, keittiömestari Sirly Schinmann halusi uuteen kotiinsa keittiön, jossa ammattikokin on hyvä kokata. Tyyli ja toiminnallisuudet kohtasivat Petran Mira-keittiössä. Keittiösuunnittelun lomassa tuli ajatus yhteistyöstä, jonka tuloksena syntyi #sirlynperjantairesepti -kokonaisuus. Julkaisemme kesään asti joka kuukauden viimeinen perjantai yhden Sirlyn uudessa Petra-keittiössään toteuttaman reseptin.

Luksushampurilainen

Hyvässä hampurilaisessa tärkeää on myös hyvä hampurilaissämpylä. Voit valmistaa briossi-sämpylän alusta lähtien itse tai ostaa kaupasta valmiina. Nykyään burgeritrendien mukana kauppoihin on ilmestynyt herkullisia briosseja, joita voi ostaa kotiin jo valmiiksi pakkaseen.

Tässä Sirlyn ohjeet luksushamppariin:

Briossi

2,5 dl maitoa
50g tuorehiiva
500g jauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
150g voita
1 kananmuna

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Suosittelen käyttämään yleiskonetta, jos mahdollista, näin saat parhaan sitkon taikinaan.

Sekoita tuorehiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää 2/3 jauhoista sekä suola. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasainen, lisää huoneenlämpöinen voi pikkuhiljaa loppujen jauhojen kanssa. Anna kohota yön yli jääkaapissa.

Kauli taikina, kieritä rullaksi ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Pyöritä palat palloiksi, kohota uudestaan huoneenlämmössä 1,5h. Voitele sämpylät kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa 10min tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Seuraavaksi tarvitset

Keitettyjä Kuningasravun jalkoja 4kpl
(Osta kuningasrapu pakastettuna hyvin varustellusta ruokakaupasta. Kuningasravun voi myös korvata esimerkiksi hummerilla tai tiikeriravuilla.)
Majoneesia 2 dl
Lime 1kpl
Korianteria 1 dl
Pinjan siemeniä 5rkl
Mini tomaattia 1 rs
Avocadoa 1kpl
Tuoretta pinaattia tai salaattia
Hampurilais sämpylät 6kpl
Öljyä 2rkl
Suolaa ja pippuria

Leikkaa saksilla kuningasravun jalat auki. Kuningasravun käsittely on paljon helpompaa kuin moni luulee. Ravun kuori on suht pehmeää, ainoa kova osa on saksi, senkin saa terävillä saksilla auki. Jalan sisällä kaikki liha on syötävää. Lihan keskellä on muutamassa kohtaa jänteitä, mutta ne on helppo huomata ja ottaa pois. Kaada majoneesi kulhoon, pilko joukkoon pikkutomaatit, purista limen mehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori avocado, poista kivi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Kuumenna pannu, kaada pannulle oliiviöljyä ja paista kuningasrapu kevyesti pannulla ja paahda pinjansiemenet. Paahda sämpylät pannulla ja kasaa hampurilaiset.

Hyvää ruokahalua!

Ihastuitko?

Lisää herkullisia Sirlyn perjantaireseptejä löydät täältä>>

Sirly Schinmann

Sirly Schinmann

Keittiömestari

Aurora Estaten toinen omistaja

Ura alkoi Masterchef Suomi -ohjelmasta

A la Carte -keittiöt Vida

Vida-keittiön elementeillä sisustuksellisuutta ja toiminnallisuutta

Lue lisää aiheesta Vida-keittiön elementeillä sisustuksellisuutta ja toiminnallisuutta
A la Carte -keittiöt Vida

A la Carten Vida-keittiö kutsuu ympärilleen aamusta iltaan

Lue lisää aiheesta A la Carten Vida-keittiö kutsuu ympärilleen aamusta iltaan
Hamppupesto

Kuukauden resepti: Hamppupesto

Keittiömaailman maaliskuun resepti on keväisen vihreä hamppupesto keittiömestari Sirly Schinmannin tapaan.

Lue lisää aiheesta Kuukauden resepti: Hamppupesto
Lotta Agaton Moodboard Lämpimät metallin sävyt

Moodboards by Lotta Agaton

Lotta Agatonin suunnittelemissa moodboardeissa materiaalit ja värit sointuvat täydellisesti yhteen.

Lue lisää aiheesta Moodboards by Lotta Agaton
Sirlyn perjantairesepti, Oscarin Chili

Kuukauden resepti: Oscarin Chili

Tama jauhelihasta valmistettu pataruoka maistuu koko perheelle. Katso ohjeet helmikuun #sirlynperjantairesepti:in.

Lue lisää aiheesta Kuukauden resepti: Oscarin Chili
Petra-keittiöt Milka Raami

Laminaattitaso keittiössä - 4 syytä suosioon

Laminaatti on suosittu tasomateriaali keittiössä. Nykyisin laminaattitasojen valikoima on hyvin laaja, mikä tekee laminaatista kestävyyden rinnalla myös tyylikkään valinnan keittiöön.

Lue lisää aiheesta Laminaattitaso keittiössä - 4 syytä suosioon
A la Carte -keittiöt Urban Neve

Keittiötrendit 2020

Vuoden 2020 keittiötrendeissä näkyvät vahvasti muutoinkin vallitsevat megatrendit. Erityisesti vastuullisuus otetaan huomioon monesta näkökulmasta.

Lue lisää aiheesta Keittiötrendit 2020
Haaveiletko uudesta keittiöstä?

Haaveiletko uudesta keittiöstä? Näin tiedät, mitä olet hakemassa

Keittiö on yksi kodin tärkeimpiä hankintoja - se on keskeisellä paikalla, siellä kokataan, syödään ja viihdytään. Se on myös merkittävä investointi ja usein pitkän harkinnan tulos.

Lue lisää aiheesta Haaveiletko uudesta keittiöstä? Näin tiedät, mitä olet hakemassa
Sirly Schinmann - luksushampurilainen

Kuukauden resepti: Luksushampurilainen

Hampurilainenkin voi olla juhlava ruoka. Erityisesti, kun täytteeksi valitsee jotain erikoisempaa. Keittiömestari Sirly Schinmann loihti Keittiömaailmalle Luksushampurilaisen, jossa päätäytteenä käytetään kuningasravun jalkoja.

Lue lisää aiheesta Kuukauden resepti: Luksushampurilainen
1 (tämä sivu) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6