Asiakkaan kotona: Klassinen, ajaton ja toimiva kokonaisuus

Asiakkaan kotona

Suosittua Si Moda -tyyliblogia kirjoittava Kaisa Turunen rakensi perheensä kanssa unelmien hirsitalon Kotkaan. Ruoanlaitosta nauttivalle perheelle keittiöstä muodostui kodin keskeinen tila, jossa mahtuu kokkailemaan isommallakin porukalla.

Asiakkaan kotona: Klassinen, ajaton ja toimiva keittiö

Uuden keittiön suunnittelussa tärkeä lähtökohta oli keittiön keskelle tullut saareke. Perhe halusi suuren saarekkeen, josta löytyisi sekä paljon säilytystilaa että istumapaikat useammalle.

- Halusimme saarekkeeseen runsaasti lasku- ja pöytätilaa, mutta myös väljyyttä sivuilla niin paljon, että sen ympäri pääsee kiertämään, Kaisa kertoo.

Myös liesi sijoitettiin saarekkeeseen.

- Liesi saarekkeessa on ehdoton, sillä se takaa mahdollisuuden seurustella muun perheen ja vieraiden kanssa kokkaamisen lomassa tai katsella vastakkaiselta takaseinältä löytyvää televisiota.

Pelkistettyä tyylikkyyttä

Uuden kodin keittiöksi valikoitui ilmeeltään pelkistetty A la Carten Festa-keittiö ja väriksi kaunis Huurre. Miehen toiveena olivat modernit, yksinkertaiset kaapinovet ilman vetimiä, kun taas Kaisa oli ajatellut koristeellisempia ovia. Festa-oven vedinuralla toteutettu vedikkeettömyys miellytti lopulta molempia.

Värin osalta Kaisa haaveili ensisijaisesti harmaasta keittiöstä, mies puolestaan mustasta. Pari päätyi lopulta valkoiseen keittiöön, johon molemmat ovat olleet tyytyväisiä.

- Yhdessä lattian, lamppujen, messinkisten yksityiskohtien ja välitilan laatan kanssa valkoinen keittiö istuu taloomme täydellisesti ja on hyvin klassinen sekä ajaton.

Valkoisen rinnalle syvyyttä tuovat myös mustat kodinkoneet mikro, liesi ja uuni. Muut kodinkoneet on integroitu kaappeihin.

Oma näkemys yhdistyi suunnittelijan ammattitaitoon

Kaisalla oli miehensä kanssa tarkka suunnitelma tulevasta keittiöstä. Kotkan Keittiömaailman kauppiaan ja kokeneen suunnittelijan Jaana Rännärin avulla suunnitelma muokkautui toimivaksi kokonaisuudeksi.

- Keittiö on hyvin onnistunut kokonaisuus, jossa yhdistyvät keittiökauppiaan ammattitaito sekä meidän omat toiveet ja vahva näkemys, Kaisa kertoo.

Kaappitilaa keittiössä on runsaasti ja toiminnot tuntuvat olevan parhailla mahdollisilla paikoilla.

- Lapsiperheen arki sujuu kyllä melko vaivattomasti tässä keittiössä, kun kaikki toiminnot on todella onnistuneesti sijoitettu.

Lue keittiön tarina kokonaisuudessaan Kaisan Si Moda -blogista>>

Instagram: @turunenkaisa

Tutustu Luonto-värikokoelmamme upeaan väriin Huurre täällä>>