Asiakkaan kotona: Maailmanmestarin valinta

Kaisa Mäkäräisen kodissa on A la Carte -kalusteet. Keittiö suunniteltiin sopimaan kodissa näkyvään keskieurooppalaiseen alppityyliin.

Kaisa Mäkäräisen A la Carte -keittiö - Kuvaaja Toivari Oy/Joona Kotilainen

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen uuteen kotiin valittiin Keittiömaailman kalusteet

Maailmanmestari, ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen rakensi avopuolisonsa Jarkko Siltakorven kanssa Joensuun keskustan tuntumaan uuden yksikerroksisen kodin muokkaamalla Honkarakenteen hirsitalon mieleisekseen. Kaisa on viettänyt paljon aikaa keskieurooppalaisissa alppityylisissä hotelleissa ja tätä tyyliä siirrettiin myös uuteen omaan kotiin.

"Hirsitalossa on paljon puuta esillä sekä pintakäsiteltynä että aitona pintana, ja koko talon materiaaleissa näkyy voimakkaasti luonnon läheisyys ja aitous", toteaa talon sisustussuunnittelusta vastannut sisustussuunnittelija Päivi Teerikorpi. Kaikissa materiaalivalinnoissa näkyy luonnollisesti myös perheen työ ja harrastukset. Puuta käytettiin myös tehosteseinissä ja huonekaluissa. Paikalliset taitavat puusepät valmistivat mm. palkintokaapin, puunsäilytystelineen ja eteisen penkin.

Kaisa Mäkäräisen A la Carte -keittiö - Kuvaaja Toivari Oy/Joona Kotilainen

”Parasta keittiössä on toimiva kokonaisuus mietittyine yksityiskohtineen ja uudet Siemensin kodinkoneet. Induktioliesi on mahtavan nopea, kun meillä on aina kiire ruokaa laittaessa. Samoin uuni lämpenee ja paistaa nopeasti. Keittiössämme on myös monta erilaista valaistusmahdollisuutta, joten sitä voi säätää tunnelman ja tarpeen mukaan, Kaisa kommentoi.” 

Kaisa Mäkäräisen A la Carte -keittiö - Kuvaaja Toivari Oy/Joona Kotilainen
Kaisa Mäkäräisen A la Carte -keittiö - Kuvaaja Toivari Oy/Joona Kotilainen
Kaisa Mäkäräisen A la Carte -keittiö - Kuvaaja Toivari Oy/Joona Kotilainen
Kaisa Mäkäräisen A la Carte -keittiö

"Kodin materiaalivalinnoissa näkyvät perheen työ ja harrastukset, joten esimerkiksi suksihuollolle on suunniteltu omat tilat ja eteisen ja kodinhoitohuoneen lattialaatat on pyritty valitsemaan myös nastakenkiä kestäviksi", jatkaa Päivi. Päivin osuus rakennusprojektissa painottui suunnitteluun; värisuunnittelua, valaistussuunnittelua ja materiaalisuunnittelua.

Kodin kiintokalusteiden suunnittelu eteni Päivin tekemien keittiö- ja kodinhoitoluonnosten pohjalta eteenpäin Joensuun Keittiömaailman keittiökauppias Mervi Bergille, joka tehtyjen luonnosten pohjalta suunnitteli lopulliset havainnekuvat asiakkaille.

Keittiön suunnittelun suhteen Kaisalla oli kuitenkin toiveita; ”Halusin paljon tasoa ja säilytystilaa. Liesi ei saanut olla seinää vasten, koska halusin nähdä jotakin kokatessani. Toivoin keittiööni myös mahdollisimman paljon ikkunoista tulevaa luonnonvaloa ja ikkunoista avautuvia metsänäkymiä. Siksi esimerkiksi tiskatessa ja ruokailtaessa näkymät avautuvat nyt metsään päin. Tärkeimpänä pidin sitä, että yhteys olohuoneen ja keittiön välillä piti säilyä, mutta tiskaamattomat tiskit eivät saisi näkyä sinne. Tämä tiskiongelma ratkaistiin pienellä saarekkeen korotuksella, mikä on toiminut loistavasti. Saarekkeen ruokailutilan puolelle suunniteltiin myös kaapisto harvemmin käytettäville astioille ja siellä on jemmassa myös minulle tärkeä muumimukikokoelma!” kertoo Kaisa.

Kaikki toiveet onnistuttiin toteuttamaan ja Kaisa sekä Jarkko ovat olleet keittiön toimivuuteen todella tyytyväisiä. Päivi ja Mervi tekivät keittiöstä sekä valkoisen että lopulta valituksi tulleen mustan version. Ympärillä olevat hirsiseinät ovat vaaleat joten havainnekuvat jo osoittivat että tila sai vähän enemmän potkua mustasta. Keittiön tummat sävyt antoivat sopivaa painoa myös muulle sisustukselle ja helpottivat jatkovalintoja. Laminaattitasot taas sopivat hyvin ikkunankarmeihin. 

Matka keittiön puolelta ruokapöydän ääreen ei ole liian pitkä ja keittiön puolella on hyvin tilaa useammallekin kokille. Arkea helpottaa se, että tiskikoneesta voi astiat helposti nostaa suoraan vieressä oleviin laatikoihin ja kaappeihin. ”Keittiön kaikissa kolmessa nurkassa on tason alla erilainen nurkkakaappi (lemans, karuselli ja hyllyt) ja nämä kaikki toimivat todella hyvin, kun kullakin on oma käyttötarkoituksensa", toteaa Kaisa.

”Parasta keittiössä on toimiva kokonaisuus mietittyine yksityiskohtineen ja uudet Siemensin kodinkoneet. Induktioliesi on mahtavan nopea, kun meillä on aina kiire ruokaa laittaessa. Samoin uuni lämpenee ja paistaa nopeasti. Keittiössämme on myös monta erilaista valaistusmahdollisuutta, joten sitä voi säätää tunnelman ja tarpeen mukaan, Kaisa kommentoi.” Kaappien päällä on led-nauha ylöspäin ja työvaloina sekä saarekkeessa kiertää myös lednauhat. Myös liesituulettimen lasikupuun saa tunnelmavalon. Katossa on spotit ja ikkunan edessä pari Kaisan valitsemaa riippuvalaisinta, joihin hän on itse kovasti tykästynyt. 

Keittiön kaikki pistorasiat on sijoitettu tasoon, joten roikkuvia johtoja ei näy missään. Ikkunan alla olevat vetolaatikot on kaikki puisia, mikä tuo lisää arvokkuutta ja ne ovat erittäin miellyttäviä käyttää, kertoo Kaisa. Niissä säilytetään mm. lautasia ja keraamiset kulhot ja ruokailuvälineet.

Lattialla on mustanruskeaa laattaa kalanruotoladonnalla ja kätevänä yksityiskohtanan leivänleikkuunurkasta löytyy lattianrajasta keskuspölyimurin rikkaluukku, minne voi nopeasti harjata lattialta muruset.

Keittiösuunnittelija Mervi Berg toteaa, että kalusteiden asennuksessa tehdasasentaja Markku Voutilainen ”oli paras” ja sai kiitosta myös Kaisalta ja Jarkolta. Mervi toteaa projektin olleen mieleinen ja oli kiva, että Keittiömaailmasta löytyi hyviä ja tasokkaita materiaaleja. Keittiössä on mm. puisia sisälaatikoita ja lokerikkoja lisäherkkuina.

Keittiön kaapit on Alone mattamusta, alhaalla mustaa vedintä ja yläkaapeissa käytetty sormiurallisia kaappirunkoja sekä pomppusalpoja. Työtasot keittiössä tammi laminaattitasoa. Kodinkoneet Siemensin. Liesikupu on Kaisan ja Jarkon ulkomailta hankkima.

Säilytysjärjestelmät Fresco (Erikoisvärikäsitelty asiakkaan toimesta) sekä leveä alumiinikehysovi. Kodinhoitohuoneessa A la Carte -malliston Cemento.

Keittiösuunnittelija Mervi Berg, Keittiömaailma Joensuu | Sisustussuunnittelija Päivi Teerikorpi, Sisustus Seepia | Valokuvat Joona Kotilainen, Tovari Oy

Luokka: Asiakkaan kotona

Asiakkaan kotona Asiakkaan kotona: Mökkikeittiön remontti

Etätyöt ovat laittaneet yhä useamman miettimään, missä ja miten etätyöjärjestelyt perheen arkeen parhaiten sujuvat. Kun työnteko ei enää ole paikkasidonnaista, toimivaksi työpisteeksi voi muodostua myös mökki. Näin kävi Arjalle ja Kimmolle, jotka päättivät remontoida mökkinsä perusteellisesti perheen kakkosasunnoksi.

Lue lisää aiheesta Asiakkaan kotona: Mökkikeittiön remontti

Asiakkaan kotona Asiakkaan kotona: ”Uskon ihailevani keittiötä vielä kymmenen vuoden kuluttua”

Suosittua Pastellimaja-blogia pitävän Hannan keittiöprojekti ei ole ihan tavallinen tarina. Keittiösuunnitelmat tehtiin Vantaalla asuntoon, jota rakennettiin Joensuuhun sillä aikaa, kun perhe asui Walesissa.

Lue lisää aiheesta Asiakkaan kotona: ”Uskon ihailevani keittiötä vielä kymmenen vuoden kuluttua”

Asiakkaan kotona Asiakkaan kotona: Rivitalokeittiön remontti

Keittiöremontilla voi saada valtavan muutoksen asunnon ilmeeseen ja toimivuuteen. Näin kävi asiakkaamme rivitaloasunnossa, jossa keittiöremontissa panostettiin erityisesti kierrätykseen, kodinkoneisiin, keittiön ulkonäköön ja koko tilan toimivuuteen. Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista!

Lue lisää aiheesta Asiakkaan kotona: Rivitalokeittiön remontti

Asiakkaan kotona Asiakkaan kotona: Keittiö, jossa arki sujuu

Kuvat: Hanna Väyrynen

Sosiaalisen median ammattilainen, Strictly Style -blogistaan palkittu yrittäjä Hanna Väyrynen muutti miehensä ja perheen kolmen pojan kanssa uuteen kotiin vuoden 2020 alussa. Talon keittiö ei ollut perheen arkeen toimiva, joten he päättivät uusia keittiön kokonaan. Remontti avasi mahdollisuuden suunnitella keittiön toiminnot juuri omiin tarpeisiin sopiviksi.

Lue lisää aiheesta Asiakkaan kotona: Keittiö, jossa arki sujuu