Keittiötasot esittelyssä: Kivitasot ja kvartsitasot

Keittiövalinnassa yksi merkittävä osa-alue on tasomateriaalin valinta. Tässä artikkelissa esittelemme kaksi tasomateriaalia, kivitasot ja kvartsitasot.

A la Carte -keittiöt - Kitchen ID - Keittiömaailma
Asuntomessut 2016 A la Carte -keittiöt, Lakeuden Jämerä Kutsu, Kohde 43
Tasokkaat työtasot - kivitaso koristeellinen
Asuntomessut 2016 A la Carte -keittiöt, Suola & Pippuri, Kohde 32
Asuntomessut Mikkeli 2017, Kohde 16 Saimaan Ateljee, Keittiömaailma
Tasokkaat työtasot - kivitaso

Kun yhdelle tason materiaalin valinta on alusta asti päivänselvää, toinen saattaa käyttää useammankin illan googlailemalla eri materiaalien ominaisuuksia ja kiertelemällä keittiöliikkeissä tasoja sivelemässä. Vertasimme puolestasi kahta tasomateriaalia, kiveä ja kvartsia.

Kivitasot

Kivitasot ovat täysin luonnollista materiaalia, jotka kestävät hyvin aikaa ja kulutusta. Vaikka lämmönkestävyys on hyvä, kuumia kattiloita ja patoja ei suositella laitettavaksi suoraan tasolle. Käytä siis aina pannunalusta, jotta kivitasosi säilyy pitkään hyvänä. Kivitason puhtaanapito on helppoa; pyyhi taso vain kostealla liinalla tai tarvittaessa laimealla pesuaineella. Roiskeet kannattaa pyyhkiä kivitasolta heti pois, jotta ne eivät pääse imeytymään tasoon ja jättämään ikäviä jälkiä. Luonnonkivitasoista löytyy useita eri värivaihtoehtoja.

Kvartsitasot

Kvartsitasojen valmistuksessa tehosteaineena käytetään lasi- ja peilipalasia sekä väripigmenttejä. Sidosaineena käytetään hartsia. Luonnonkvartsia tasosta on 93%. Kvartsitasoista on saatavilla paljon eri värimalleja, ja materiaalina kvartsi on kestävää ja hygieenistä. Vedenimukyky kvartsitasoilla on lähes 0, joten taso on helppo pitää puhtaana. Puhdistukseen käy kostea liina ja esimerkiksi astianpesuaine.

Uutuutena kvartseissa ovat sintratut Lapitec-täyskvartsitasot. Ne valmistetaan polttamalla mineraaliseosta 1300 asteessa, jolloin ainesosat yhdistyvät, eli sintraantuvat, vahvalla liitoksella toisiinsa. Mikä parasta, tuote on täysin kierrätettävissä ja ekologinen! Muihin komposiittitasoihin verrattuna sintratulla tasolla on ylivoimaiset kestävyysominaisuudet. Taso on kosteudenkestävä, hylkii vieraita aineita, ja kuumuudenkesto on jopa 800 astetta.

Dekton täyskvartsitasot valmistetaan myös sintraamalla ilman erillistä sidosainetta. Dekton on 100% luonnonmateriaalia ja kauttaaltaan sintrattu, minkä vuoksi tason vedenimukyky on lähes 0. Dekton on helppohoitoinen eikä siihen tule naarmuja.

Sopiiko kivi- tai kvartsitaso minulle?

Kivi- ja kvartsitasoja on materiaalista riippuen saatavilla eri paksuisina aina 12mm:stä 30mm:iin. Tällä hetkellä suosiossa ovat vaaleat pinnat ja marmoriset kuviot sekä ohuempi kiven paksuus. Kivi- ja kvartsitasot ovat kustannukseltaan suurempia kuin esimerkiksi laminaattitasot, mutta ominaisuuksiensa ansiosta erittäin pitkäikäisiä ja kestäviä valintoja. Tasomateriaalit voi myös suunnitella käyttötarkoituksen mukaan. Suosittu idea on käyttää sintrattuja tasoja esimerkiksi vain osassa tasopinta-alaa, kuten pienemmällä alueella lieden vieressä. Kun alue kestää jopa 800 asteen kuumuutta, voit huoletta laskea kattilat ja pannut sen päälle.

Tasoihin saa useita eri reunahiontavaihtoehtoja, joten olipa keittiösi moderni tai country-tyylinen, hionta tekee siihen juuri oikeanlaisen viimeistelyn.

Mistä saan lisää tietoa kivi- ja kvartsitasoista?

Useissa myymälöissämme on mallikeittiöissä esillä kivi- ja kvartsitasoja. Katso lähin myymälä ja tule tutustumaan valikoimaamme paikan päällä! Asiantuntevat suunnittelijamme auttavat mielellään juuri sinulle sopivimman tasomateriaalin valinnassa.

Lisätietoa tasomateriaaleistamme löydät täältä. Keittiötasojen huoltamisvinkkejä olemme puolestaan koonneet tänne.

Referenssikuva Sanna Siik-Keskisarja Keittiömaailma Tammisto

Tutustu tasomateriaaleihimme >>

Referenssikuva Sanna Siik-Keskisarja Keittiömaailma Tammisto

Keittiötason huoltovinkkejä >>

Inspiraatio & Trendit Milanon trendiraportti

Maailmanlaajuisesti suurimmat huonekalumessut järjestettiin taas vuosien jälkeen Milanossa. Esillä oli huonekalumuotoilun uusimpia tuotteita ja trendejä maailmalta. Tässä messuilta keräämämme viisi nostoa näkyvissä olevista trendeistä.

Lue lisää aiheesta Milanon trendiraportti

Inspiraatio & Trendit Sisustussuunnittelijan neuvot värin valintaan

Kun on aika remontoida keittiötä, on mukavaa lisätä väriä. On kuitenkin muutama asia, joita on syytä varoa. Esittelemme muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun värität keittiötäsi.

Lue lisää aiheesta Sisustussuunnittelijan neuvot värin valintaan

Inspiraatio & Trendit Keittiötrendit 2022 – kestävää elämää ja hyvinvointia

Tämän vuoden keittiötrendit noudattelevat aiempia vuosia, mutta poikkeuksellinen aika on luonut uusia vivahteita myös asumiseen.

Lue lisää aiheesta Keittiötrendit 2022 – kestävää elämää ja hyvinvointia

Inspiraatio & Trendit Syksyn trendikkäin kattaus syntyy sävy sävyyn Lotta Agatonin vinkeillä – väri-inspiraatio löytyy vaikkapa keittiön ovista

Ruotsalainen sisustussuunnittelija ja stailisti Lotta Agaton suunnitteli Keittiömaailmalle syksyiset kattaukset, jotka sointuvat täydellisesti uuden Luonto-värikokoelman sävyihin. Agaton jakaa vinkkinsä myös kodikkaan ja lämmintunnelmaisen keittiön suunnitteluun.

Lue lisää aiheesta Syksyn trendikkäin kattaus syntyy sävy sävyyn Lotta Agatonin vinkeillä – väri-inspiraatio löytyy vaikkapa keittiön ovista