Keittiötrendit 2018

Vuoden 2018 keittiötrendit ovat yhdistelmä vihreitä arvoja ja toiminnallisuutta lisääviä sähköisiä ratkaisuja sekä edellisiltäkin vuosilta tuttuja suosikkielementtejä.

Sisustusarkkitehti SIO ja A la Carte- ja Petra-keittiöitä valmistavan Novart Oy:n tuotepäällikkö Eeva Kokkonen avasi tätä vuotta kuvaavia keittiötrendejä.

A la Carte -keittiöt Urban-keittiö

A la Carten Urban Garden antaa suotuisat kasvuolosuhteet yrteille.

Yrtit kasvatetaan itse

Tuore basilika pastaan ja mintunlehdet jugurttikastikkeeseen poimitaan nyt omasta yrttitarhasta, kaupunkikeittiössäkin. ”Tekeminen omin käsin, lähiruoka ja yrttien kasvattaminen ovat megatrendejä. Keittiössä kasvavat yrtit ovat todellista puhdasta lähiruokaa, ja ne voi poimia tuoreena ympäri vuoden”, Kokkonen sanoo. Suotuisat kasvuolosuhteet luodaan oikeanlaisilla, mutta tyylikkäillä välineillä ja paras lopputulos saavutetaan kasvivalon avulla. 

A la Carte -keittiöt Urban-keittiö

A la Carten Urban Nouseva kulma on uusi innovaatio kulmien hyödyntämiseksi. 

Teknologia korostuu kaupunkikeittiössä

Sähköiset toiminnallisuudet helpottavat kotikokin arkea ja auttavat ratkaisemaan säilytyspulmia – ja innostavat kokkauspuuhiin myös teknologialla hifistelijät. ”Kun hyllyjä ja lokerikkoja saadaan esille nappia painamalla, tavarat ovat tarvittaessa käden ulottuvilla. Käytön jälkeen ne taas piilotetaan, jolloin keittiössä säilyy linjakkuus”, kertoo Kokkonen.

A la Carte -keittiöt Alone 371

Pocketti-kaapin ovet avautuvat kevyesti sivuille liukuen, mikä mahdollistaa sen, että kaiken saa tarvittaessa helposti esiin tai katseilta piiloon.

Aamiaiskaappi on keittiön sydän

Aamiaiskaapin suosiossa ei näy laskua. ”Viime vuosien suosikki aamiaiskaappi löytyy edelleen monesta keittiöstä, mutta käyttötarkoitus on laajentunut”, Kokkonen kertoo. Perinteisesti kaappi kätkee sisäänsä nimensä mukaisesti niin aamiaistarvikkeet, kahvikupit kuin tuoreen leivän, mutta yhä useammin myös isommat kodinkoneet. Kun ovien taakse tuodaan sähkölaitteita, on tärkeää huomioida turvallisuus. A la Carten Pocketti-aamiaiskaapin oviin on saatavilla sensorit, jotka sammuttavat sähkölaitteesta virran, jos kaapin ovet suljetaan. Kokkonen vinkkaa myös muista käyttötavoista. ”Aamiaiskaappi voidaan nyt varustella tarjoilukaapiksi illan viinikutsuja varten.”

A la Carte -keittiöt Festa 271, maalattu vedunura ovi

Vedikkeettömyys tekee keittiöstä harmonisen.

Vedikkeettömyys on tullut jäädäkseen

Kokkosen mukaan vedikkeettömyys on edelleen vahva trendi. Vedikkeettömyys korostaa linjakkuutta ja kokonaisuudesta tulee harmoninen ja rauhallinen. Valittu ovimalli saa täyden huomioin ja ilme on selkeä.

A la Carte -keittiöt Bistro Circolo, Alone ja Ferro

Avohyllyt korvaavat seinäkaapit

Keittiöön halutaan keveyttä ja ilmavuutta sekä huonekalumaisuutta. Avohyllyillä säilyvät niin keittiövälineet kuin koriste-esineet. Sisustusta on helppo muuttaa vaikka vuodenaikojen mukaan.