Lähiruokaa kätevästi omasta keittiöstä – Urban Garden -yrttitarhan avulla onnistut kaikkina vuodenaikoina

Inspiraatio & Trendit

Kiinnostus sisäviljelyä kohtaan kasvaa kovaa vauhtia. Keittiöpuutarha tuo kotiin luonnollista vehreyttä ja innoittaa valmistamaan terveellisiä makuelämyksiä.

A la Carte -keittiöt Urban-keittiö

Lähiruoan ja vihersisustamisen suosio näkyy myös keittiösuunnittelussa, eikä kyse ole ohimenevästä trendi-ilmiöstä. Suunnittelijamme ovat huomanneet, että yhä useamman haaveena on perustaa yrttitarha omaan keittiöön, eikä ihme; kasvit parantavat ilmanlaatua ja omasta keittiöpuutarhasta saa takuuvarmasti tuoretta ruokaa ilman lannoitteita tai torjunta-aineita.

Sisäviljelystä haaveilevan ongelmaksi voi muodostua, että Suomessa talvet ovat pimeitä ja yrtit nuupahtavat helposti, jos ne eivät saa riittävästi valoa. Kesäaikaan suora auringonpaahde taas saattaa tainnuttaa ikkunalaudalle asetetut kasvit.

Ratkaisuksi käy mainiosti A la Carte -keittiöiden Urban Garden -yrttilaatikkoa ja kasvivaloa, jotka yhdessä takaavat optimaaliset kasvuolosuhteet ja saavat yrtit kukoistamaan ympäri vuoden.

Oikeanlainen kasvivalo takaa optimaaliset kasvatusolosuhteet ja yrtit tuottavat runsaan sadon ympäri vuoden.

Sisäviljely onnistuu pienessäkin keittiössä

Kätevimmin yrttitarhan perustaminen onnistuu keittiöremontin yhteydessä, jolloin suunnitelmissa voidaan ottaa huomioon yksilölliset toiveet ja tarpeet. Keittiömaailman suunnittelupalvelussa keittiökalusteiden lisäksi suunnittelija auttaa usein hahmottamaan uuden keittiön kokonaisilmeen maalisävyjä ja lattiamateriaaleja myöten – sisäviljelymahdollisuuksia unohtamatta.

"Meille voi antaa toiveita ja kertoa, mitä haluaa keittiössään kasvattaa, ja keittiö suunnitellaan sen mukaan. Oikeiden kasvuolosuhteiden ansiosta vain mielikuvitus on rajana; kokeilunhaluisempi kotipuutarhuri voi istuttaa laatikoihin salaatteja, tomaatteja tai vaikkapa chiliä."

Tyylikkääseen Legrabox-vetolaatikkoon sijoitettu yrttikehikko kasvivaloineen muodostaa näyttävän kokonaisuuden, joka on integroitavissa näppärästi pöytäkaappiin tai keittiökomeroon.

Keittiöpuutarha sopii myös pieneen tilaan ja sen hoitaminen on helppoa, vaikkei olisikaan luontainen viherpeukalo.

Kaupan yrttiruukut sopivat tarkoitukseen hyvin. Muovipurkki poistetaan, kasvi asetetaan yrttikehikkoon omaan lokeroonsa ja juuripaakun ympärille lisätään tarvittava määrä multaa. Tarkoitukseen suunnitellun kasvivalon ansiosta yrtit kasvavat nopeammin ja kasvustosta tulee vahvempi ja vehreämpi. Pitkällä tähtäimellä rahaakin säästyy.


Stage-hyllykkö on helposti muunneltavissa tilan ja käyttötarkoituksen mukaan.

Helppoa muunneltavuutta keittiöön hyllyköiden avulla

Keittiömaailman valikoimista löytyy helppo ja edullinen ratkaisu sisäviljelystä haaveileville vaikkei keittiöremontti olisikaan ajankohtainen. Kevytrakenteinen ja muunneltava Stage-hyllykkö on helppo kiinnittää seinälle tai asettaa esimerkiksi keittiötason tai -saarekkeen päälle.

Kehikkorakenteista hyllykköä on helppo muokata erilaisten tasopintojen, helposti puhdistettavien yrttipurkkien sekä varusteiden avulla. Hyllykköön asennettu kasvivalo auttaa yrttejä kasvamaan ja tuottamaan satoa ympäri vuoden. Riittää, kun muistaa kastella yrtit säännöllisesti – eikä siinäkään voi kovin helposti epäonnistua. Kuivahtaneetkin yrtit palautuvat yllättävän hyvin, kun niille antaa vettä. Kokeile rohkeasti uusia yrttilajikkeita, näin huomaa parhaiten, mistä itse tykkää.

Kuuluvatko sinun unelmiesi keittiöön vihreys ja yrtit? Autamme sinua suunnittelemaan juuri mieleisesi keittiön! Varaa maksuton suunnitteluaika lähimpään Keittiömaailmaan>>