Syksyn trendikkäin kattaus syntyy sävy sävyyn Lotta Agatonin vinkeillä – väri-inspiraatio löytyy vaikkapa keittiön ovista

Inspiraatio & Trendit

Ruotsalainen sisustussuunnittelija ja stailisti Lotta Agaton suunnitteli Keittiömaailmalle syksyiset kattaukset, jotka sointuvat täydellisesti uuden Luonto-värikokoelman sävyihin. Agaton jakaa vinkkinsä myös kodikkaan ja lämmintunnelmaisen keittiön suunnitteluun.

Kattaus Hiekka

Keittiömaailman uusi Luonto-värikokoelma sisältää kymmenen kaunista ja ajatonta sävyä keittiöihin. Värit ovat saatavilla kaikkiin Petra- ja A la Carte -keittiöiden maalattuihin oviin. Ruotsalainen stailisti ja sisustussuunnittelija Lotta Agaton suunnitteli Keittiömaailmalle neljä kaunista kattausta, jotka ovat saaneet inspiraationsa värikokoelman sävyistä.

Valkoisesta Huurre-sävystä inspiroitunut kattaus on herkkä ja hienostunut. Raikkaan kokovalkoinen kattaus sopii upeasti kevään juhlahetkiin. Sininen Meri-sävy herää eloon vanhaa ja uutta yhdistelevässä kattauksessa. Sinikuvioiset vintage-astiat kruunaavat kesäisen kattauksen niin kotona kuin mökilläkin. Tummanruskealla värimaailmalla leikittelevä Kaarna-sävyinen kattaus muistuttaa syksyn metsäretkistä. Kuivatut kukat ja rustiikkiset astiat tuovat särmää kattaukseen. Ukkonen on täydellinen harmaansävy sekä tyylikkääseen kattaukseen että keittiöön. Erilaiset tekstuurit ja materiaalit tuovat kontrastia yhden värin eri sävyillä leikittelevään kokonaisuuteen.

Agaton suunnitteli ja stailasi Keittiömaailmalle myös lämminhenkisen maalaiskeittiön, jonka väriksi valittiin Luonto-värikokoelman harmaa Ukkonen-sävy. Avoimet säilytysratkaisut tekevät keittiöstä kodikkaan ja persoonallisen. Keittiössä on runsaasti tilaa esimerkiksi keittiövälineille, koriste-esineille ja mausteille. Petra-keittiöiden Sandra-ovi korostaa laadun ja käsityön tunnetta.

– Tässä keittiössä halusimme tuoda esiin ruoanlaiton ilon ja nostaa ruoan kunnolla keskiöön. Sen sijaan, että olisimme tehneet keittiöstä klassisesti vaalean ja maalaismaisen, valitsimme tummemman ja hieman pehmeämmän harmaan ja vihreän sävyjä, mikä antaa keittiölle eteläeurooppalaisemman tunnelman. Voisimme hyvin olla vaikkapa Italiassa, kertoo Agaton.

Lotta Agatonin vinkit keittiön suunnitteluun

1. Sovita keittiövälineet ja varustelu yhteen

Kun keittiössä on paljon avointa säilytystilaa, on tärkeää kiinnittää huolella huomiota siihen, mitä hyllyille laittaa. Anna valkosipulin punosten, oliiviöljyjen ja mausteiden ottaa paikkansa. Yhdistä väreihin sopivaa posliinia ja sijoita kauniiseen maalaismaiseen keramiikkaan. Se mikä ei sovi esille, voidaan säilyttää ovien takana.

2. Mieti keittiön toimintoja

Onko keittiö koko perheen kohtaamispaikka? Tehdäänkö keittiössä muutakin kuin ruokaa, kuten esimerkiksi läksyjä? On tärkeää miettiä kaikki toiminnot, joille keittiössä halutaan tilaa. Kuinka monen ihmisen pitää pystyä olemaan keittiössä samanaikaisesti? Entä mitä toimintoja haluat keittiösaarekkeeseen?

3. Viimeistele tyyli väreillä

Valitse seinien ja ovimallin väri toisiinsa sopiviksi ja mieti, millaista tunnelmaa haluat keittiöön. Kaipaatko klassista valoisaa vai tummemman tunnelmallista maalaiskeittiötä? Värivalinta määrittää keittiön lopullisen tunnelman.