Väri tulee keittiöön! Luonnonläheiset sävyt ovat nyt haluttuja

Inspiraatio & Trendit

Tämän vuoden keittiötrendeissä näkyvät maanläheiset värit ja luonnolliset materiaalit, jotka tuovat kotiin rauhoittavaa tunnelmaa. Keittiömaailman Luonto-värikokoelma sisältää yksitoista näihin trendeihin täydellisesti sopivaa sävyä. Nämä luonnosta kumpuavat värit kestävät aikaa ja säilyttävät charminsa myös muuttuvissa väritrendeissä. Keittiön värimaailma on yhä vahvempi osa koko kodin tunnelmaa ja väritystä.

Vietimme vuoden 2020 aikana enemmän aikaa kotona kuin koskaan aiemmin. Suuri osa jokapäiväisestä arjesta, kuten työskentely, yhdessäolo sekä vapaa-aika ja harrastukset, tapahtuvat saman katon alla. Uudenlainen arki näkyy sisustusratkaisuissa ja vaikuttaa myös keittiösuunnitteluun ja -trendeihin.

– Arki keskittyy monessa kodissa keittiön ympärille, ja keittiön tulee palvella monia erilaisia tarpeita. Keittiössä laitetaan ruokaa ja seurustellaan, mutta myös tehdään töitä ja läksyjä. Keittiö on kodin sydän, joka määrittää koko kodin tunnelmaa vahvasti. Tämä on hyvä ottaa huomioon myös keittiön värivalinnoissa, kertoo sisustusarkkitehti SIO Eeva Kokkonen, joka toimii A la Carte- ja Petra-keittiöt valmistavan Novartin kaupallisen tuotevalikoiman johtaja

Yhä useammat valitsevat keittiöihin nyt luonnonläheisiä sävyjä, jotka luovat pehmeän ja rauhoittavan ilmeen koko kotiin. Luonto näkyy sävyjen lisäksi vahvasti myös materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi työtasoissa suosittuja materiaaleja ovat kivi ja kvartsi, jotka ovat niin ikään pitkäikäisiä ja kestäviä valintoja.

Luonto-värikokoelman avulla ajaton värimaailma keittiöön

Keittiömaailman uusi Luonto-värikokoelma sisältää kymmenen väriä, jotka ovat saaneet inspiraationsa pohjoisesta luonnosta. Ajattomat ja elegantit sävyt on valittu huolella, jotta ne kestävät aikaa. Värit ovat saatavilla kaikkiin Petra- ja A la Carte -keittiöiden maalattuihin oviin.

– Kokoelmassa on muun muassa se monien metsästämä täydellinen harmaan sävy, kaksi erilaista vihreää, kaunis merensininen sekä hieman yllättävä, rohkea punainen sävy. Valkoistakaan ei ole unohdettu. Puhtaan valkoisen rinnalle ovat nousseet murretut valkoisen ja vaaleanharmaan sävyt, jotka sopivat kauniisti luonnonmateriaaleihin, sanoo Kokkonen.

Luonnonläheiset värit viitoittavat tietä värikylläisempiin koteihin. Keittiön sävymaailmasta voi luoda inspiroivan jatkumon myös kodin muihin tiloihin.

– Toivomme, että moni ihastuu väreihin ja uskaltaa valita kotiinsa juuri itseä puhuttelevat sävyt. Maalattujen Luonto-sävyjen lisäksi trendikkäitä värejä löytyy myös huolettomammalle asujalle sopivasta supermattalaminaatti-ovimallistostamme. Jatkossa tulemme näkemään yhä rohkeampaa värien käyttöä keittiössä ja koko kodissa. Olemme ehdottomasti siirtymässä värikkäämpään vuosikymmeneen, innostaa Kokkonen.

Kutsu luonto kotiisi! Tutustu Luonto-väreihin täällä>>