Kuukauden resepti: Oscarin Chili

Reseptit

Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Schinmann Kuvat: Marko Vasara

On aika kaivaa pakastimesta hirvenlihat esille ja valmistaa viikonlopuksi äijäruokaa, joka maistuu koko perheelle. Keittiömestari Sirly Schinmannin pataresepti sopii erinomaisesti talvipäivien herkuksi! Jos hirveä ei ole saatavilla, lihaksi käy myös mikä tahansa jauheliha.

Sirlyn perjantairesepti, Oscarin Chili

Masterchef Suomi -ohjelmasta laajempaan tietoisuuteen noussut, palkitun Aurora Estate -hotelli-ravintolan omistaja, keittiömestari Sirly Schinmann halusi uuteen kotiinsa keittiön, jossa ammattikokin on hyvä kokata. Tyyli ja toiminnallisuudet kohtasivat Petran Mira-keittiössä. Keittiösuunnittelun lomassa tuli ajatus yhteistyöstä, jonka tuloksena syntyi #sirlynperjantairesepti -kokonaisuus. Julkaisemme kesään asti joka kuukauden viimeinen perjantai yhden Sirlyn uudessa Petra-keittiössään toteuttaman reseptin.

Oscarin Chili

Sirly kertoo tarinan pataruoan taustalta näin:

- Oscar on meidän ystävä ja hän tekee maailman parasta chiliä! Muistan, kun Oscar kutsui meidät aikoinaan luokseen viettämään iltaa. Hän sanoi kokkaavansa, ja yritin mielessäni keksiä, mitähän Oscar meille valmistaa. Raavas iso mies ei muistaakseni koskaan ennen ollut kokkaillut meille. Pöytään istuessani edessä oli valurautapannu, jossa oli selvästikin jotain hekrullista. Tätä ruokaa oli haudutettu tuntikausia, ja hän oli itse pyytänyt hirven, josta tämä jauhelihaherkku oli valmistettu.

Jos sinulla ei ole hirvenlihaa saatavilla, voit käyttää tilalla mitä tahansa jauhelihaa.

Ainekset

500g hirven jauhelihaa (myös muut lihat käyvät)
1 pkt kidney papuja
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
2 prk maissia
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
Tuoretta persiljaa
200 g savukylkeä
1 pkt (n. 200 g) pepperonimakkaraa
250 g makkaraa (esim. grilli tai lenkki)
2 prk kokonaisia tomaatteja tölkissä
3 kpl tuoretta chiliä (oman maun mukaan)
1 prk crème freshiä

Valmista näin:

Lämmitä uuni 180C asteiseksi.
Aloita pilkkomalla seuraavat raaka-aineet: valkosipuli, chili, sipuli ja aurinkokuivattu tomaatti yhteen rasiaan ja makkara, savukylki, pepperoni toiseen. Persilja erikseen.

Kuullota aurinkokuivattu tomaatti, valkosipuli, sipuli ja chili valurautakattilassa tai muuten isossa kattilassa. Lisää joukkoon makkara, pepperoni, savukylki ja paista kaikkia vielä hetki. Lisää joukkoon säilyketomaatit ja odota kunnes kiehahtaa. Lisää raaka jauheliha. Kaada lopuksi kattilaan pavut ja maissit ja puolet persiljasta. Laita kattilaan kansi päälle ja hauduta uunissa 3h.

Voit halutessasi hauduttaa pataa yön yli myös miedommalla lämmöllä, silloin suosittelen 95C astetta. Tai sitten ihan liedellä, jos käytössäsi ei ole uunia. Sekoita lopuksi joukkoon loput persiljat ja tarjoile smetanan tai crème freshin kanssa.

Hyvää ruokahalua!

Ihastuitko?

Lisää herkullisia Sirlyn perjantaireseptejä löydät täältä>>

Sirly Schinmann

Sirly Schinmann

Keittiömestari

Aurora Estaten toinen omistaja

Ura alkoi Masterchef Suomi -ohjelmasta