Kuukauden resepti: tomaattikeitto

Reseptit

Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Ylläsjärvi

Keittiömaailman joulukuun reseptinä on tomaattikeitto keittiömestari Sirly Ylläsjärven tapaan.

Kuukauden resepti: tomaattikeitto

Masterchef Suomi -ohjelmassa kilpaillut, palkitun Aurora Estate -hotelli-ravintolan omistaja, keittiömestari Sirly Ylläsjärvi halusi uuteen kotiinsa keittiön, jossa ammattikokin on hyvä kokata. Tyyli ja toiminnallisuudet kohtasivat Petran Mira-keittiössä. Keittiösuunnittelun lomassa tuli ajatus yhteistyöstä, jonka tuloksena syntyi #sirlynperjantairesepti -kokonaisuus.

Tämä keitto sopii täydellisesti talvipäivän lounaaksi! Keitto valmistuu nopeasti ja siinä on täyteläisiä makuja sekä satokauden mukaisia raaka-aineita.

Tomaattikeitto

Ainekset:

2 rkl rypsiöljyä
150 gr chorizoa
5 valkosipulinkynttä
2 shalottisipulia
300 gr keräkaalia
200 gr maustekurkkuja
2 tlk kokonaisia tomaatteja tölkissä
1 rkl tomaattipyrettä
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota

150 g sinihomejuustoa
2 dl creme freshiä.

Valmista näin:

Laita isoon kattilaan 2 ruokalusikallista rypsiöljyä. Pilko chorizo pieniksi kuutioiksi. Pilko valkosipulinkynnet ja sipulit pieneksi. Kuumenna öljy ja lisää joukkoon sipulit ja chorizo. Kuullota noin 5 minuutin ajan. Kuutioi maustekurkut pieneksi ja lisää pataan. Pienennä keräkaalit ja lisää pataan.

Kaada joukkoon 2 tölkkiä (800 gr) kokonaisia tomaatteja tölkissä ja tomaattipyre. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Keitä noin 30 minuutin ajan ja nauti creme freshin ja sinihomejuuston kanssa.

KATSO TÄÄLTÄ LISÄÄ RESEPTEJÄ >>

Sirly Schinmann

Sirly Ylläsjärvi

Keittiömestari

Aurora Estaten toinen omistaja

Ura alkoi Masterchef Suomi -ohjelmasta