Kuukauden resepti: tomaattikeitto
ReseptitReseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Ylläsjärvi
Keittiömaailman joulukuun reseptinä on tomaattikeitto keittiömestari Sirly Ylläsjärven tapaan.
Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Ylläsjärvi
Keittiömaailman joulukuun reseptinä on tomaattikeitto keittiömestari Sirly Ylläsjärven tapaan.
Masterchef Suomi -ohjelmassa kilpaillut, palkitun Aurora Estate -hotelli-ravintolan omistaja, keittiömestari Sirly Ylläsjärvi halusi uuteen kotiinsa keittiön, jossa ammattikokin on hyvä kokata. Tyyli ja toiminnallisuudet kohtasivat Petran Mira-keittiössä. Keittiösuunnittelun lomassa tuli ajatus yhteistyöstä, jonka tuloksena syntyi #sirlynperjantairesepti -kokonaisuus.
Tämä keitto sopii täydellisesti talvipäivän lounaaksi! Keitto valmistuu nopeasti ja siinä on täyteläisiä makuja sekä satokauden mukaisia raaka-aineita.
Ainekset:
2 rkl rypsiöljyä
150 gr chorizoa
5 valkosipulinkynttä
2 shalottisipulia
300 gr keräkaalia
200 gr maustekurkkuja
2 tlk kokonaisia tomaatteja tölkissä
1 rkl tomaattipyrettä
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
150 g sinihomejuustoa
2 dl creme freshiä.
Valmista näin:
Laita isoon kattilaan 2 ruokalusikallista rypsiöljyä. Pilko chorizo pieniksi kuutioiksi. Pilko valkosipulinkynnet ja sipulit pieneksi. Kuumenna öljy ja lisää joukkoon sipulit ja chorizo. Kuullota noin 5 minuutin ajan. Kuutioi maustekurkut pieneksi ja lisää pataan. Pienennä keräkaalit ja lisää pataan.
Kaada joukkoon 2 tölkkiä (800 gr) kokonaisia tomaatteja tölkissä ja tomaattipyre. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Keitä noin 30 minuutin ajan ja nauti creme freshin ja sinihomejuuston kanssa.
Keittiömestari
Aurora Estaten toinen omistaja
Ura alkoi Masterchef Suomi -ohjelmasta