Markiz suunnitteli Keittiömaailman käyttöön kolme herkullista vohvelireseptiä - välipalavohvelin, ravitsevamman vohvelin ja jälkiruokavohvelin. Kotona tehdyt vohvelit ovat paitsi maukkaita myös helppoja valmistaa. Taikinan voit valmistaa itse tai ostaa valmiina jauheena.
Vohvelit sopivat täydellisesti sekä nopeaksi lounaaksi että kahvitteluun. Ne ovat erityisen kätevä ratkaisu myös keittiöremontin aikana, kun lieden ja vesipisteen käyttöä on rajoitettu.
Banaanivohvelit kaurakermalla ja marjoilla - täydellinen välipala
8 vohvelia, 4 henkilöä
Ainekset
Banaanivohvelit
3 banaania
6 munaa
3 rkl kookosjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Lisäksi:
Kookosöljyä vohveliraudalle
4 dl valinnaisia marjoja tarjoiluun (suosittelemme kauden marjojen valitsemista)
Kaurakerma
3 dl kaurakermaa
1 dl kaurahiutaleita
0,5 rkl voita
1 tl juoksevaa hunajaa
1 maustemitta kanelia
Toimi näin:
Banaanivohvelit
Jaa banaanit pienempiin paloihin ja sekoita taikinan ainekset kulhossa sauvasekoittimella.
Kaurakerma
Vatkaa kerma kovaksi.
Paahda kaurahiutaleet kuivassa kuumassa paistinpannussa sekoittaen muutaman minuutin. Lisää voi, hunaja ja kaneli. Anna jäähtyä. Sekoita puolet paahdetusta kaurasta kermaan ja sekoita varovasti.
Paista vohveleita kookosöljyllä voidellulla vohveliraudalla ja tarjoa kaurakerman kanssa, koristele marjoilla ja paahdetulla kauralla.