Vuosi 2022 Venner-keittiökummina

Uutiset & Ajankohtaiset

Keittiömaailma aloitti ruokakasvatusyritys Vennerin kanssa Keittiökummi-yhteistyön vuodelle 2022. Ensimmäisenä keittiöalan toimijana lahjoitamme kuukausittain monipuolisia, uutta opettavia ruokalaatikoita apua tarvitseville lapsiperheille.

Venner fiiliskuva

Venner on vuonna 2018 perustettu yhteiskunnallinen ruokakasvatusyritys, jonka toiminta tähtää hyvinvoinnin tasa-arvon lisääntymiseen.

Jokainen teko on tärkeä

Vastuullisuus on Keittiömaailman liiketoiminnan ytimessä, ja vastuullisuuteen kuuluu olennaisesti myös sosiaalinen vastuu. Vallitseva koronatilanne on osaltaan heikentänyt jo valmiiksi haastavissa olosuhteissa olevien perheiden tilannetta.

"Kaikilla vastuullisilla teoilla on vaikutusta. Keittiö on kodin tärkeimpiä tiloja, johon liittyy useita vastuullisuusnäkökulmia. Merkittävänä keittiövalmistajana teemme paljon tekoja ympäristövastuullisuuden eteen”, Keittiömaailman markkinointi- ja viestintäpäällikkö Satu Halla kertoo.

”Tehtaamme lämpiää biokaasulla, energiamuotona on vesivoima ja olemme esimerkiksi pystyneet vähentämään muovin määrää tuotantoprosessissa yli 50 % vuoden 2016 tasosta. Venner-keittiökummina panostamme entistä vahvemmin sosiaaliseen vastuullisuuteen. Myös hyvinvointi alkaa keittiöstä, ja esimerkiksi ruokatottumukset opitaan jo varhain lapsuudessa”, Halla jatkaa.

Venner-ruokalaatikko

Venner löytää vähävaraiset perheet yhteistyössä järjestöjen, kuntien tai seurakuntien kautta, joiden arvion perusteella apu menee Vennerin kautta kaikkein eniten sitä tarvitseville.

Ruokakonsepti muodostuu Venner-ruokalaatikosta, resepteistä ja sähköisestä kokkikurssista reseptivideoineen. Suoraan kotiin toimitettava ruokalaatikko sisältää tarvittavat ainekset viikon ravitseviin pääaterioihin 4–6-henkiselle perheelle, välipaloja ja hedelmiä, ruokaohjeet sekä Sana-solin D-vitamiinin.

”On upeaa aloittaa tämä tärkeä yhteistyö Keittiömaailman kanssa ja säännöllisen sekä uutta opettavan ruoka-konseptin kautta luoda yhdessä pitkäkestoisia vaikutuksia perheiden ruokaympäristöön. Vennerin ruokakasvatus perustuu toiminnalliseen oppimiseen ja pysyvät muutokset syntyvät juurikin siellä kotikeittiöissä. Meille on tärkeää, että apu ei jää kertaluonteiseksi vaan uudet opit jäävät elämään perheisiin ja näin toiminnasta tulee vaikuttavaa”, Vennerin yritysyhteistyöstä vastaava Janni Andonov kertoo.

”Mittaamme vaikuttavuutta toistuvin anonyymein kyselyin ja on lämmittävää huomata ja ilo kertoa, että esimerkiksi 99 % ruokalaatikon kerran saaneista perheistä koki saaneensa apua haastavaan elämäntilanteeseensa, 88 % oppineensa jotain uutta ja 80 % perheistä kertoi muuttaneensa ruokatottumuksiaan. Emme malta odottaa millaisia tuloksia säännöllisellä avulla saamme yhdessä aikaan”, Andonov kertoo lopuksi.

Lisätietoja Venneristä täällä.