Kysymyksiä ja vastauksia

Usein kysyttyä

Esitteessä mainittu keittiön hinta sisältää kalusteet, asennuksen, kodinkoneet ja rahdin. Sisältääkö se suunnittelun? Entä välitilan laatoitus? Mitä muita kuluja voi ilmaantua?

Keittiön hinta sisältää asennuksen valmiiseen pintaan. Tämä tarkoittaa, että muita kuluja muodostuu vanhan keittiön purusta sekä mahdollisista lattian ja seinien uusimistöistä. Vesikalusteiden asennus kuuluu linjasaneerausurakkaan, mutta muiden mahdollisien sähköasennuksien kustannuksista osakas vastaa itse.

Miten keittiösuunnittelu etenee vastaisuudessa?

Keittiömaailman edustaja on osakkaaseen yhteydessä tapaamisen sopimiseksi. Tapaaminen voidaan järjestää Keittiömaailman tiloissa tai osakkaan kotona. Tapaamisessa keskustellaan ja sovitaan omista toiveista ja yksityiskohdista.

Pitääkö pitäytyä esitteen keittiömalleissa vai saako tehdä omia valintoja kalustesijoittelun sekä yksityiskohtien osalta?

Keittiöesitteen mallit ovat esimerkkejä. Niiden toteutus sellaisenaan on mahdollista mutta niiden toivotaan myös herättävän ajatuksia ja inspiraatiota. Kukin osakas saa tehdä omia valintojaan kalustesijoittelun ja yksityiskohtien osalta.

Mihin keittiösuunnitteluillan yhteydessä tehty sitova ilmoittautuminen sitoo? Sitoudunko pelkästään suunnitteluun vai pitääkö minun myös tilata keittiö?

Ilmoittautuminen ei sido tilaukseen. Keittiömaailman edustaja on ilmoittautuneisiin osakkaisiin yhteydessä suunnittelutapaamisen sopimiseksi ja tekee suunnittelun veloituksetta.

Keittiökalusteiden ja esimeriksi ovien näkeminen vaikuttaa valintoihin. Miten Keittiömaailman Tammiston toimipisteeseen pääsee paikan päälle?

Paikan päälle on hyvät bussiyhteydet. Katso esimerkiksi www.reittiopas.fi. Omalla autolla tai taksilla voi myös liikkua.

Ovatko Keittiömaailman hinnat kilpailukykyisiä?

Kyllä ovat. Hinnoittelu on myös kaikille asiakkaille yhtenäinen.

Kuuluvatko esitteen hintaan kaapistot?

Kyllä. Hintaan kuuluvat kalusteet, tasot ja altaat.

Miten ovien hintaan vaikuttaa hintaryhmästä toiseen siirtyminen?

Hintavaikutus hintaryhmästä toiseen siirtyessä ei ole vakio. Hintavaikutus voi olla 100 € tai se voi olla 200 €. Keittiön koko tietysti vaikuttaa tähän.

Ovatko saranat laadukkaita?

Kyllä ovat. Saranat valmistetaan Itävallassa, Euroopan suurimmalla saranatehtaalla. Blum on merkki .

Kannattaako keittiöremontin yhteydessä kunnostaa seinät ja lattiat?

Seinän ja lattian voi kunnostaa samassa yhteydessä. Urakkarajat taloyhtiön urakoitsijan ja Keittiömaailman välillä selviävät urakkaneuvotteluiden jälkeen. Usein lattioiden ja seinien kunnostustyöt tekee taloyhtiön urakoitsija mutta myös Keittiömaailma voi tehdä nämä työt. Osakas vastaa itse seinien ja lattioiden kunnostustöistä aiheutuvista kustannuksista. Lattioita ja seiniä ei ole pakko uusia. Uusi keittiö suunnitellaan mahdollisuuksien mukaan siten, että kaapistot tulevat vanhan lattian rajan yli mikäli lattia on aikanaan asennettu keittiön jälkeen.

Kuuluvatko keittiön sähkösuunnittelu sekä -asennukset keittiöremonttiin?

Linjasaneerausurakkaan kuuluu astianpesukoneen sekä lieden sähköasennukset. Keittiömaailma tekee keittiöön tarvittavat sähkösuunnitelmat joka sisältää esimerkiksi sähköpistokkeiden paikat. Osakas vastaa itse keittiön sähköasennusten kustannuksista. Tällaisia sähkötöitä ovat esimerkiksi lisäpistorasiat sekä valaisimet sekä laittomien sähkökytkentöjen purkaminen.

Keittiössäni on tehty muutoksia. Miten Keittiömaailma saa oikeat mitat sekä ajan tasalla olevan pohjakuvan?

Keittiömaailman edustaja tulee paikan päälle ottamaan mitat, jolloin Keittiömaailma myös vastaa mittojen oikeellisuudesta. Keittiösuunnitelma räätälöidään vastaamaan kyseisen huoneiston tilannetta ja tarpeita.

Miten paljon keittiössä joudutaan tekemään purkutöitä linjasaneerauksen yhteydessä? Joudunko joka tapauksessa remontoimaan koko keittiön?

Keittiön alakaapistoja joudutaan irrottamaan lvi-asennusten vuoksi. Kaapistot pyritään irrottamaan ja asentamaan takaisin ehjänä. Mikäli kaapistoja ei pystytä irrottamaan ehjänä, urakoitsija korvaa kaapin vastaavanlaisella uudella kaapilla. Keittiötä ei tarvitse remontoida kokonaan linjasaneerausurakan yhteydessä.

Voinko uusia vain osan keittiöstä tai esimerkiksi vain kodinkoneet?

Kyllä, keittiöstä voi uusia vain osan. Keittiömaailma ei tosin toimita uusia ovia vanhoihin kaapistoihin.

Milloin oman keittiön remontti on ajankohtainen?

Keittiöremontit tehdään samassa aikataulussa linjasaneerausurakan kanssa. Tarkempi aikataulu selviää kun urakoitsija on sen vahvistanut.

Voinko tilata Keittiömaailmalta kaapistoja myös eteiseen tai makuuhuoneeseen?

Kyllä. Keittiömaailman mallistossa on sekä liukuovellisia malleja että komerokaapistoja.

Minkä ikäinen kodinkone kannattaa uusia?

Yli kymmenen vuotta vanhat jääkaapit ovat energiasyöppöjä ja niiden uusimista kannattaa harkita. Periaatteessa esimerkiksi uuni voi olla vanhankin täysin toimiva eikä toimivaa kodinkonetta tarvitse uusia. Kovin vanhat kodinkoneet erottuvat ulkonäön puolesta uudesta keittiöstä ja niiden uusimista keittiöremontin yhteydessä kannattaa myös harkita.

Kuka vastaa vanhojen kodinkoneiden poisviennistä?

Purkaja vastaa vanhoista kodinkoneista.

Näkyykö Keittiömaailman laskussa asennusveloitus kotitalousvähennystä varten?

Kyllä näkyy. Yleensä asennukselle sovitaan urakkahinta. Silloin tämä on se summa josta kotitalousvähennyksen saa

Onko mahdollisuutta saada kodinkoneille lisätakuuta?

Ei. Keittiömaailma myöntää maahantuojan myöntämän takuun.

Miten keraaminen liesitaso poikkeaa valurautaisesta liedestä?

Toiminnallisesti keraaminen liesitaso ei poikkea valurautaisesta. Keraaminen liesitaso tulee puhdista ennen seuraavaa kuumennusta, jotteivät epäpuhtaudet pala liesitasoon kiinni.

Jos hankin induktioliesitason tuleeko minun hankkia myös uudet kattilat ja paistinpannut?

Ei välttämättä, teräs- ja valurauta-astiat käyvät lähes poikkeuksetta
Jos magneetti tarttuu kattilaan, se toimii varmasti.

Milloin keittiösuunnitelman pitää olla valmis?

Keittiösuunnitelmaan tulee olla valmis ennen urakoitsijan aloituskatselmusta huoneistossa.

Saako pyykinpesukoneen laittaa keittiöön?

Pyykinpesukoneen laittaminen keittiöön ei missään tapauksessa ole suositeltavaa. Kannattaa selvittää oman vakuutusyhtiön kanta asiaan. Taloyhtiö voi myös kieltää pesukoneen laittamisen keittiöön.

Onko vuotuinen kotitalousvähennys 2400 € /henkilö puhdasta rahaa käteen?

On. Vähennys tehdään suoraan verosta. Vähennyksen voi ilmoittaa verottajalle kesken vuoden. Verottaja lähettää uuden verokortin, jonka pidätyksessä on huomioitu kotitalousvähennys. Vähennyksen voi tehdä myös jälkikäteen seuraavaan veroehdotukseen. Vähennys koskee työn osuutta.

Onko Keittiömaailma omasta mielestään onnistunut projekteissaan?

Kyllä. Asiakaspalaute on ollut hyvää. Aikataulut ja laatu ovat pitäneet ja yhteistyöurakoitsijat ovat hyvämaineisia, pitkäaikaisia kumppaneita.

Minkälainen hanke on Keittiömaailman mielestä houkutteleva?

Urakka, josta saa hyvää kokemusta ja hyvän referenssin. Kohteessa on yhteistyökumppanina tunnettu ja arvostettu urakoitsija.

Ovatko Keittiömaailman asentajat suomenkielen taitoisia?

Kyllä ovat.

Ovatko Keittiömaailman materiaalit laadukkaita?

Kyllä ovat. Materiaalien valintaperusteena on 20 vuoden kestävyys.

Olen huolissani keittiöni ilmanvaihdosta?

Nykyiset hormiin kytketyt liesituulettimet kytketään irti hormista. Uusia liesituulettimia ei saa kytkeä hormiin. Keittiöistä puretaan kaikki laittomat sähköihin ja ilmanvaihtoon liittyvät viritelmät. Uuden keittiön ilmanvaihdon toimivuudesta ja laillisuudesta huolehditaan esimerkiksi aktiivihiilisuodattimella varustetulla
liesituulettimella sekä jossain tapauksissa sokkelin ulkopuolelle asennetulla ilmanvaihtoventtiilillä. Keittiömaailman esitteen liesituulettimet ovat aktiivihiilisuodattimellisia malleja.

Miten keittiö maksetaan?

Osakas vastaa itse keittiöremontista muodostuvista kustannuksista. Keittiömaailma laskuttaa 14 päivän maksuajalla kaappien, koneiden ja muiden materiaalien toimituksen jälkeen. Asennuksesta tulee erillinen lasku sen jälkeen, kun keittiö on valmis. Keittiömaailman yhteistyökumppanina toimii Santander, jonka kanssa voi sopia rahoituksesta. Keittiömaailmasta voi kysyä lisätietoja rahoituksesta. Osakkaiden kannattaa tiedustella myös omasta pankistaan remonttilainan kustannuksia.

Joudunko maksamaan keittiöstäni enemmän kuin viereisen talon osakas, jos talossani alkaa remontti vuotta myöhemmin?

Et. Keittiömaailman hinnoilla on vuoden hintatakuu tilauspäivästä.

Joudunko maksamaan naapurini keittiöremontista?

Et. Kukin osakas vastaa oman keittiönsä remontin kustannuksista.

Onko myöhäistä toteuttaa keittiöremontti jos saa inspiraation naapurin hienosta uudesta keittiöstä?

Ei. Keittiö toimitetaan 2-3 viikkoa ennen kyseisen huoneiston linjasaneerauksen valmistumista. Tilausajat tulee ottaa huomioon. Kunhan keittiösuunnitelma saadaan valmiiksi urakoitsijan aloituskatselmukseen mennessä, voi keittiösuunnitteluun ilmoittautua vielä myöhemmässäkin vaiheessa.