Keittiön välitilan materiaalit

Keittiön välitilalla tarkoitetaan pöytäkaappien ja seinäkaappien, eli käytännössä keittiön ala- ja yläkaappien, väliin jäävää tilaa. Välitilan tarkoitus on esimerkiksi suojata seinää roiskeilta varsinkin lieden ja vesipisteen läheisyydessä. Välitilan ratkaisut ovat monipuolistuneet vuosien varrella ja nykyisin välitilaan on valittavissa useampia vaihtoehtoja. Välitila onkin yksi hyvä keino tuoda keittiöön ilmettä tai väriä!

Keittiön välitilamateriaaliksi perinteisten laattojen rinnalle on tullut lukuisia kivoja vaihtoehtoja. Valittavanasi on esimerkiksi erilaisia levyjä ja lasia. Upea uutuus mallistossamme on LUNA valaistu välitilaelementti, jonka taustalle voit valita suosikkisi useista kuvavaihtoehdoista tai omasta kuvakokoelmastasi.

Välitilan materiaalien puhtaanapito on helppoa. Laatasta ja lasista saat pyyhittyä roiskeet ja rasvatahrat puhdistusaineilla. 

 
A la Carte -keittiöt Bistro

Laatat

Laatat ovat suosittu välitilan materiaali ja niissä onkin todella paljon vaihtoehtoja. Laattojen väreillä saa keittiön ilmettä muutettua hyvinkin paljon jos keittiössä on muutoin valkoinen ovi.

Välitilalaatat voivat olla kiiltäviä, luonnonkivimäisiä tai vaikkapa erilaisilla laatoilla esimerkiksi mosaiikkilaatoilla ja vähän isommilla laatoilla tehty kaunis kokonaisuus. Laatat on helppo pitää puhtaana perussiivouksella.

Lopputulokseen välitilalaatoituksessa vaikuttaa myös sauma-aineen väri, millainen pinta tai reuna laatalla on sekä millä tavalla laatta ladotaan.

Luna - valaistu välitilaelementti

Keittiön välitilan valaistus

Valoa sinne, missä sitä tarvitaan. Valaise keittiön välitilan työtasot ja työskentelytilat hyvin. Asenna runsaasti valoa sinne, missä teet tarkkaa työtä.

Valkoiset pinnat heijastavat valoa noin 80% ja tummat pinnat taas hajottavat valon ja heijastus on vain noin 20%.

Keittiön välitilaan löytyy mallistostamme useita erilaisia LED valoja sekä loisteputkivalaisimia.

Luna - valaistu välitilaelementti >>

Keittiösuunnittelijan vinkit välitilaan

”Välitilan valinta viimeistelee keittiön tyylin ja tunnelman, siksi välitilalla on väliä. Vaihtoehtoja löytyy useita. Erilaiset levymateraalit, kuten laminaatti-, kvartsi-, teräslevy tai lasi ovat saumattomia ja helppohoitoisia valintoja. Tällä hetkellä on valloillaan trendi, joka suosii pöytätasomateriaalin noston välitilaan. Nosto on toteutettavissa kivi- kvartsi- rst-tasoilla. Käytettäessä välitilassa lasia, voidaan lasin alle laittaa tapetti. Perinteisempi valinta on laatta. Laatta- ja -ladontavaihtoehtoja löytyy varmasti jokaiseen tyyliin ja tunnelmaan. Lisäksi, välitila voidaan käsitellä eri pinnoitteella, kuten mikrosementillä tai pesunkestävällä maalilla.”
Keittiömaailma Hämeenlinna, Anu Leinonen

Keittiön suunnittelun inspiraatio

Petra-keittiöt  Willa

Keittiön työtasot

Työtasoissa valittavanasi on upeita tyylejä ja pintamateriaaleja.

Lue lisää

A la Carte -keittiöt Grano 217 kiiltävä akryyliovi okra ja Scuro 671 maalattu kolovedinovi valkoinen

Keittiökaapit

Keittiökaappeja on mallistossa monipuolisesti. Saatavilla on paljon eri kokoja sekä myös innovatiivisia arkea helpottavia yksiköitä.

Lue lisää

Petra-keittiöt kollaasi

Ovet ja vetimet

Mallistossamme on lukuisia malleja, värejä ja materiaaleja, joista löydät varmasti mieleisesi keittiön kaapin ovet.

Tutustu materiaaleihin