Maustehyllyn uudelleenarviointi

A la Carte -keittiöt Kitchen ID - maustehyllyn uudelleenarviointi

Maustehyllyn uudelleen-
arviointi

Maustehyllyn uudelleenarviointi

Yrtit ja mausteet ovat olennainen osa maailman eri ruokakulttuureita. Yksikään keittiö ei ole täydellinen ilman niitä. Nämä pienet asiat ovat täynnä suurta makua ja kirkkaita värejä. Niiden myötä ruoka kuin ruoka saa aromia ja makuunsa täyteläisyyttä sekä rikkautta. Ilman mausteita ja yrttejä ruoka olisi yksinkertaisesti tylsempää.

Mausteiden ja yrttien tärkeästä roolista huolimatta monet meistä eivät anna niille kovinkaan paljoa huomiota päivittäisessä ruoanlaitossamme. Sen sijaan, että tekisimme tutkimusmatkoja uusiin makuelämyksiin, keskitymme suosikkimausteisiimme, joko tottumuksesta tai siksi, että uskomme tiettyjen mausteiden sopivan parhaiten tiettyihin ruokiin.

Mutta joskus tällaisten sääntöjen rikkominen voi tuottaa todella mielenkiintoisia ruokia. Tomaatti, mozzarella ja basilika muodostavat kenties suositun klassikkoyhdistelmän, mutta mikset poikkeaisi totutusta lisäämällä korianteria? Ja mikset myös tekisi tavallisesta salaatista tai pastasta jotakin erityistä sirottelemalla niihin itsetekemääsi mausteseosta?

Vapauta mausteiden täysi potentiaali helpoilla vinkeillämme ja tekniikoillamme, jotka auttavat tuomaan esiin eniten makua vähimmällä vaivalla.

A la Carte -keittiöt - Ole oman elämäsi mausteasiantuntija

Ole oman elämäsi mausteasiantuntija

Valmiita maustesekoituksia on toki olemassa, mutta mikään ei voita tunnetta siitä, että sinulla on oma itsetehty sekoituksesi. Oman maun mukaan valmistettu maustesekoitus, joka odottaa valmiina sirottelua salaatteihin, voileiville tai vastakeitettyyn pastaan, takaa että hyvä ateria on aina ulottuvillasi. 

Lue lisää!

A La Carte -keittiöt - Maustetut makeiset

Lisäulottuvuutta jälkiruokiin

Raja perinteisesti suolaisten ja makeiden ruokalajien välillä on hämärtymässä, ja aiemmin suolaisiin ruokiin yhdistetyt mausteet ovat alkaneet löytää tietään myös makeiden ruokien maailmaan. Vie jälkiruokasi uudelle tasolle seuraavilla kulinaarisilla vinkeillä.

Lue lisää!

A la Carte -keittiöt - Hienostuneet pavut ja lehdet

kahvi, kaakao ja tee ruoanlaitossa

Vaikka kahvia, kaakaota ja teetä onkin monissa kulttuureissa käytetty ruoanlaitossa jo kauan, monet meistä eivät yhdistä niitä suolaisiin ruokiin. Nämä upeat pavut ja lehdet antavat kuitenkin mahtavasti makua ja lisäävät elegantteja aromeja sekä täyteläisyyttä valmistamiisi ruokiin. Miksi siis et ilahduttaisi illallisvieraitasi hienostuneella, lapsang souchongilla maustetulla vihannesconsommélla? 

Lue lisää!

A la Carte -keittiöt - Vapauta maut

Paahda, paista ja jauha

Tiesitkö, että monet mausteiden ja yrttien pääasiallisista makua tuottavista yhdisteistä ovat rasvaliukoisia? Siksi niiden paistaminen öljyssä tai voissa irrottaa niistä tuoksuja ja makua, jotka antavat ruoallesi enemmän täyteläisyyttä. Tässä muutamia tekniikoita, joiden avulla saat eniten irti kallisarvoisista mausteistasi ja yrteistäsi. 

Lue lisää!

A la Carte -keittiöt - Säilytä maut

Säilytä maut – älä anna niiden mennä hukkaan

Miten ja missä mausteita kannattaisi säilyttää? Entä mitä voit tehdä työtasolla apeana nuokkuvalle basilikallesi? Näillä vinkeillä pidennät mausteiden ja yrttien elinikää ja saat ne säilyttämään myös makunsa pidempään. 

Lue lisää!

A la Carte -keittiöt  - Mausteiset naposteltavat

mauntäyteisiä pikkusuolaisia kaikkiin tilaisuuksiin

Pähkinöiden ja siementen paahtaminen mausteiden kanssa on helppoa ja lopputulos vastustamaton. Mausteiset pikkusuolaiset ovat täydellistä naposteltavaa aterioiden välissä, ja ne sopivat erinomaisesti myös erilaisten juomien kanssa nautittavaksi. Kokeile näitä vieraita ilahduttavia makeita, tulisia ja suolaisia herkkuja seuraavissa cocktailjuhlissasi tai illallisillasi. 

Lue lisää!

A la Carte -keittiöt - Fantastiset kasvikset

Anna päärooli kasviksille

Liian kauan ovat vihannekset ja juurekset olleet eläinperäisten proteiinien varjossa. Viime aikoina niin keittiömestarit kuin kotikokitkin ovat kuitenkin oivaltaneet kasvisten kulinaristiset meriitit ja alkaneet kohdella niitä samalla kunnioituksella ja samoja valmistustekniikoita hyödyntäen kuin kokolihaa, kanaa ja kalaa. Haluatko syödä enemmän kasviksia? Kokeile näitä täydellisiä mausteyhdistelmiä, jotka tekevät suosikkipalkokasveistasi illallispöydän helmen.

Lue Lisää!