Ole oman elämäsi mausteasiantuntija

Maustehyllyn uudelleenarviointi ID 2017 | 1

A la Carte -keittiöt Kitchen ID - maustehyllyn uudelleenarviointi

Useimmat meistä käyttävät aina samoja suosikkimausteitamme, joko tottumuksesta tai siksi, että uskomme tiettyjen mausteiden sopivan parhaiten tiettyihin ruokiin. Nyt on kuitenkin aika astua ulos omalta mukavuusalueelta, sillä vaikka valmiita ja varsin hyviä maustesekoituksia on toki olemassa, mikään ei voita tunnetta siitä, että sinulla on oma itsetehty sekoituksesi.

Ruoanlaitossa ei ole ”sääntöjä”. Omat makunystyräsi määrittelevät sen, mistä pidät, ja mielikuvituksesi asettaa rajat. On tietysti olemassa monia yleisesti tunnustettuja makuyhdistelmiä, makuja jotka sopivat täydellisesti toisiinsa, mutta kuten elämässä yleensäkin, vallalla olevien normien ja odotusten rikkominen tuottaa jännittäviä innovaatioita. Ja koska ruoanlaitto on eräs itseilmaisun muodoista, miksi olisit vain jonkun muun kopio?

Sen sijaan, että ostaisit valmiin perusmausteseoksen, tee omasi helposti yhdistelemällä suosikkimausteitasi ja -yrttejäsi. Lisää hiukan hiutalesuolaa ja ehkäpä jotakin rouskuvaa, kuten paahdettuja pähkinöitä, siemeniä tai krutonkeja. Kun oma sekoituksesi on valmis, hyvä ateria on aina ulottuvillasi. Sirottele mausteseostasi mihin tahansa brunssivoileivistä salaatteihin tai vastakeitettyyn pastaan.