Keittiömestari Miki Puikkosen vinkit keittiön materiaalien valintaan

Reseptit

Keittiömestari Miki Puikkonen vieraili Keittiömaailman Helsingin Fabianinkadun myymälässä kokkaamassa muutaman maukkaan reseptin. Ruoanlaitoin lomassa kysyimme Mikiltä, mihin hän neuvoisi kiinnittämään huomiota keittiön materiaaleja valittaessa.
Tällä kertaa Miki valmisti suussa sulavan ja todella helposti valmistuvat jälkiruoan. Katso videolta gluteenittoman tiramisun resepti:

Mikin vinkit keittiön materiaaleihin

Työtasot

Työtaso on yksi keittiön keskeisimmistä ja käytetyimmistä osista. Siksi sen valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Mieti ainakin, kuinka usein keittiössä kokkaat, millaista tyyliä haet ja mikä on budjettisi. Miki suosii itse kivitasoa sen toimivuuden puolesta. Altaan ympärille Miki puolestaan laittaisi tiskipöydän, joka on helppo arjessa veden kanssa työskennellessä.

Ovet

Ovimateriaaleja, kuoseja ja värejä on saatavilla moneen eri tyyliin. Erityisesti jos kotona tykkää laittaa paljon ruokaa, Miki suosittelisi ovimateriaalia, joka on helppo pitää puhtaana. Sileä ovi on helppohoitoinen. Oven valinnassa Miki suosii vedikkeettömyyttä käytännöllisyyden kannalta; ovi, joka avataan painamalla, on kauttaaltaan esteetön puhdistaa.

Jokainen keittiö kannattaa miettiä omien mieltymysten ja tarpeiden kannalta. Keittiösuunnittelija osaa ottaa toiveet huomioon ja miettiä kokonaisuuden budjettiin sopivaksi.

Kuka: Miki Puikkonen, keittiömestari ja yrittäjä Lahdesta. Toimii Lahdessa Mukkulan Kartanon keittiömestarina. Osallistui Master Chef Suomi 2020 -kilpailuun.

Miki Puikkonen - Tiramisu

Miki Puikkonen

Keittiömestari ja yrittäjä Lahdesta.

Lahden Mukkulan Kartanon keittiömestari.

Osallistui Master Chef Suomi 2020 -kilpailuun.