Kuukauden resepti: Hamppupesto

Blogit

Reseptit: Aurora Estate Oy, Sirly Schinmann Kuvat: Tommi Hynynen

Keittiömaailman maaliskuun resepti on keväisen vihreä hamppupesto keittiömestari Sirly Schinmannin tapaan.

Hamppupesto

Masterchef Suomi -ohjelmasta laajempaan tietoisuuteen noussut, palkitun Aurora Estate -hotelli-ravintolan omistaja, keittiömestari Sirly Schinmann halusi uuteen kotiinsa keittiön, jossa ammattikokin on hyvä kokata. Tyyli ja toiminnallisuudet kohtasivat Petran Mira-keittiössä. Keittiösuunnittelun lomassa tuli ajatus yhteistyöstä, jonka tuloksena syntyi #sirlynperjantairesepti -kokonaisuus. Julkaisemme kesään asti joka kuukauden viimeinen perjantai yhden Sirlyn uudessa Petra-keittiössään toteuttaman reseptin.

Hamppupesto

Sirlyn ajatus peston taustalta:
- Rakastan pestoja, koska niistä tulee aina mieleen kevät! Pestoja on monenlaisia, tässä yksi niistä. Voit tehdä peston myös valmiiksi jääkaappiin ja käyttää leivän päällä tai myöhemmin pastakastikkeena.

Ainekset
300g spagettia (pastan voi tehdä myös itse, ostaa kaupasta tuorepastaa tai käyttää ihan kuivattua spagettia.)
2 punttia basilikaa
2 punttia persilja
2 dl dl rypsiöljyä tai laadukasta oliiviöljyä joka ei ole kitkerää.
0,5 sitruuna mehu
1,5 dl parmesaani raastetta
1,5 dl hampun siemeniä
0,5 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä
1tl merisuolaa

Valmista näin:

Laita pastavesi kiehumaan kattilaan ja lisää veteen 1tl merisuolaa. Keitä pasta ohjeen mukaan. Tuorepasta 2 min, paksumpi pasta n. 6min.

Paahda kuoritut hampunsiemenet pannulla tai uunissa. Paahdettu siemen maistuu aivan pähkinälle! Laita blenderiin tai yleiskoneeseen ensin persilja, basilika, valkosipuli ja öljy. Aja massa tasaiseksi. Lisää loput raaka-aineet ja aja tasaiseksi massaksi. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Nauti heti!

IHASTUITKO?

Lisää herkullisia Sirlyn perjantaireseptejä löydät täältä>>

Sirly Schinmann

Sirly Schinmann

Keittiömestari

Aurora Estaten toinen omistaja

Ura alkoi Masterchef Suomi -ohjelmasta