Mitä on otettava huomioon valittaessa väriä keittiöön – sisustusasiantuntijan mukaan

Inspiraatio & Trendit

Kun on aika remontoida keittiötä, on mukavaa lisätä väriä. On kuitenkin muutama asia, joita on syytä varoa. Esittelemme muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun värität keittiötäsi.

Hilla Stenlund Tähkä

Rakastamasi värin valitseminen on uuden keittiösi kruunu. Oikea väri voi viedä kotisi aivan uudelle tasolle, mutta on tärkeää suunnitella se huolellisesti.

Jannice Wistrand on Feng Shui -konsultti, sisustussuunnittelija ja väriteorian asiantuntija. Kokemustensa perusteella hän luettelee virheitä, joita suurin osa ihmisistä tekee värittäessään keittiötään.

  1. Seuraa samoja sävyjä väripaletissa

Tasaisen harmonian aikaansaamiseksi koko kodissa voi olla hyvä idea seurata samoja sävyjä väripaletissa. Päätä, haluatko vahvoja ja selkeitä "brio-värejä", pastellivärejä vai enemmän mykistettyjä, likaisia värejä. Jos huomaat, että keittiösi on meluisa tai rönsyilevä, se voi johtua siitä, että olet sekoittanut erityyppisiä värejä eri paleteista.

  1. Tunne talon sielu

On tärkeää tietää asunnon tai talon sielu ja sijainti. On vaikea saada aitoa shabby chic -ilmettä 70-luvun taloon tai maalaismaista tunnelmaa kaupunkiasuntoon. Jos talosi sijaitsee meren rannalla, sinisen sävy sopii luonnollisesti kotiin samalla tavalla kuin vihreän sävyt tuntuvat hyvältä luonnon lähellä olevissa taloissa. Tunne talo ja valitse väri sen mukaan.

  1. Sido värit yhteen

Jos maalaat sinisen ominaisuusseinän täysin valkoisessa keittiössä, huoneen tunne voi olla, että värit eivät ole yhteydessä toisiinsa ja hylkivät toisiaan. Tarvitaan yksinkertaisesti "sillanrakentaja", eli sävy, joka on välissä ja joka sitoo värit yhteen.

  1. Anna värin palata

Keittiön ovien valitseminen värillisinä on sekä tyylikästä että trendikästä. Jotta ovien väri saisi tasapainon ja luonnollisen kontekstin, yksi vinkki on antaa värin toistua kolme kertaa kodissa. Ota väri esimerkiksi maljakkoon, nojatuoliin tai tyynyyn, jotta keittiö yhdistyy muuhun kotiin.

  1. Ohjeiden huomioon ottaminen

Etelä ja länsi ovat lämpimiä suuntia, kun taas pohjoinen ja itä ovat kylmiä suuntia. Jos valitset harmaan sävyn idän keittiöön, se voi näyttää siniseltä. Jos valitset sen sijaan beigen sävyn etelään päin, väri voi tuntua lämpimämmältä ja vetää sitten keltaiseen suuntaan. Muista, että sävyt ovat erilaisia lämpimässä ja kylmässä valossa.

  1. Ajattele pitkällä aikavälillä

Jotta voidaan ajatella kestävästi eikä kunnostaa tarpeettomasti, on tärkeää suunnitella. Mieti, mistä väristä sinä tai perheesi pitää ja mitä haluatte kotiinne vuodesta toiseen. Testaa maali aina suurelle pinnalle ja tunne. Saatat olla todella innoissasi siitä punaisesta keittiöstä juuri nyt, mutta on suuri riski, että väsyt. Ehkä punaiset tyynyt tai muut yksittäiset yksityiskohdat riittävät?