Keittiökaapit ja keittiön laatikostot

Keittiömaailmasta tyyliisi sopivat keittiökaapistot

Keittiömaailmasta löytyy keittiökaapistoja monessa eri koossa. Saat varmasti laajasta mallistostamme juuri omaan keittiöösi sopivan ratkaisun. Kaapistoja on eri syvyisiä, eri leveyksiä ja korkeuksia, joilla voidaan luoda persoonallisia ratkaisuja. Erilaisilla laatikostoilla saat tavarat helposti järjestykseen. Laatikostoihin on useita varustelumahdollisuuksia. Komeroissa on käytännöllisiä mekanismeja, joilla saat taaimmaisetkin tavarat helposti heti näkyviin.

Keittiön alakaapit

Keittiömaailman alakaapit ovat tilavia ja erilaisia vaihtoehtoja on paljon. On erikokoisia yksiköitä ja materiaaleja, joita yhdistelemällä käytettävissä oleva tila suunnitellaan yksilöllisin tarpein. Alakaapistojen ovimallit voivat muodostaa oman kokonaisuuden. Alakaapistojen runko ja etureunanauhoitus tuovat omanlaista persoonallisuutta kokonaisuuteen. Alakaapistojen sisävarustelu ja leveysvaihtoehdot ovat monipuolisia. Hyllykaappien lisäksi erilaiset sisälaatikot, korimekanismit, jätekaappiratkaisut ja puulaatikot tekevät alakaapistot toimiviksi. Leikkuulaudat voi piilottaa hyllykaappiin tai laatikostoon tai hankkia erillisen pöydällä pidettävän leikkuulaudan. Alakaappien leveydet ja korkeudet suunnitellaan käyttäjän tarpeiden mukaan ja hyllykaapeissa syvyyskin on muunneltavissa. Erikoiskaapeista mainittakoon silityslautakaappi ja puulaatikkokaappi.

Keittiön yläkaapit

Keittiön yläkaapit ovat yleensä aina syvyydeltään pienempiä kuin alakaapit. Yläkaappeja voi olla monessa eri korkeudessa. Yläkaapit voivat mennä portaittain eri tasoissa tai niitä ei ole lainkaan. Toiset arvostavat suoraa kaappilinjaa ja toiset taas matalia ja korkeita yksiköitä vierekkäin jolloin kaapistolinja on rikottu ja saadaan hyvinkin persoonallista ilmettä. Keittiön yläkaappeja ns. seinäkaappeja on monenlaisia. Kaappeja saa lasihyllyillä, levyhyllyillä, korimekanismeilla ja ritilöillä. Yläkaappeihin suositaan lasiovia, taiteovia, ovimateriaalien sekoituksia. Uusinta uutta on avohyllyköt, joiden edessä liukuvat liukuovet antaen ilmettä kokonaisuuteen. Yläkaapeista mainittakoon tuuletinkaappi, ns. maustekaappi, mikrouunikaappi, kaapin sisään taittuvat korikaapit ja kaappiin sijoitettavat viinipullolokerikot. Yläkaappien ovivaihtoehdoissa on lisäksi lasiovet, joiden takana olevissa yläkaapeissa on usein lasihyllyt ja valot tuomassa esille kauniita astioita tai esineitä. Runkovaihtoehdoissa on valinnan varaa ja reunanauhoituksella saa myös ilmettä ulkonäköön.

Keittiön korkeat kaapit

Keittiön korkeita kaappeja eli komeroita on useisiin eri käyttötarkoituksiin. Korkeat kaapit kätkevät sisäänsä paljon säilytystilaa sekä helppoja ratkaisuja tavaroiden järjestyksessä pysymiseen. Korkeita komeroita on erilaisilla korimekanismeilla, laatikostoilla, hyllykomeroita, tankokomeroita, pyykkikomeroita, sisälaatikkokomeroita, paitakomeroita sekä myös korkeita kaappeja joihin integroidaan kodinkoneita. Korkeita kaappeja on mallistossamme kolmea eri korkeutta erilaisilla varusteluilla.

Keittiön kulmakaapit

Keittiön kulmakaapeilla saat keittiön kulmat kätevästi käyttöön. Voit valita erilaisista ratkaisuista itsellesi ja keittiösuunnitelmaasi sopivimmat vaihtoehdot. Yläkaapiston kulmakaapeista on saatavilla erimallisia hyllykaappeja kahdessa eri korkeudessa ja alakaapeissa taas on tarjolla hyllykaapin lisäksi monenlaisia korimekanismeja, joka tuovat tavarat käden ulottuville. Kulmakaappeja on saatavilla esimerkiksi puolikarusellilla, ¾ karusellilla, Le Mans -mekanismilla tai vaikka pyörivällä mekanismilla. Tietyt kulmakaapit on saatavana myös kahdessa eri syvyydessä. Ei enää kulmakaapin takanurkasta tavaroiden etsimistä, kun kaikille tavaroille löytyy oma paikkansa.

Keittiön laatikostot

Keittiön laatikostoja löytyy moneen eri käyttötarkoitukseen. Laatikostoja saa erikorkuisilla laatikoilla ja mekanismeilla. Uutuutena laatikostoihin on TIP ON mekanismi, joka on täysin sähkötön laatikon avaamismekanismi. Laatikko avautuu kevyesti etusarjaa painamalla tai vaikka polvella työntäen. Laatikostoja saa kahdella tai useammalla laatikolla. Laatikoston sisään voi laittaa myös extra sisälaatikon. Laatikostoihin on saatavilla myös astiankuivauslaatikko, kodinkonekaappeja laatikolla, allaslaatikostoja, jätekaappeja, silityslautamekanismi sekä leikkuulautalaatikostoja. Näistä vaihtoehdoista löytyy varmasti paras mahdollinen suunnitelma toimivalle ja hyvin organisoidulle keittiölle.

A la Carte -keittiöt Grano 217 kiiltävä akryyliovi okra ja Scuro 671 maalattu kolovedinovi valkoinen

Keittiön työtasot

Katso täältä vinkkejä keittiön työtason valitsemiseen. Tarjolla on laaja työtasomallisto, eri materiaaleja sekä värejä.

A la Carte -keittiöt Legno 479 saarni luonnonväri ja Neve 96T maalattu mdf ncs erikoisväri

Keittiön kaapin ovet ja vetimet

Mallistossamme on lukuisia malleja, värejä ja materiaaleja, joista löydät varmasti mieleisesi keittiön kaapin ovet. Tutustu materiaaleihin!

Asuntomessut Mikkeli 2017, Kohde 16 Saimaan Ateljee, Keittiömaailma

Keittiön välitila

Keittiön välitilaan voit valita laatan lisäksi myös esim. laminaattia tai valaistua välitilaelementtiä. Lue lisää!